1987 Samurai SJ410

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cajua Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,252

cajua

Yeni Üye
Arkadaşlar selamlar, yaklaşık 2,5 sene önce hafif off-road hobi amaçlı aldığım, zamanla uğraşır güzel orjinal bir araç yaparım dediğim sj 410'umu işimin yoğunluğu, vakit darlığı ve hobiye zaman ayıramamamdan dolayı satıyorum. Atıl olarak garajda durmasındansa belki bu hobi ile uğraşmak isteyen birisinin işine yarayabilir.

Artıları:
Araç 1000 motordur, nispeten tüketimi biraz daha iyi.
Aldığımda orjinal boyası üzerindeydi, yani kaporta görmemişti, fakat çürüğü boldu, ilk ben boyatmış oldum ve henüz kullanmadım.
Triger seti, motor contaları değişti, motor henüz 2000'de, şanzıman ve 4 çeker faal, keçeleri yenilendi.
Orjinaline dokunulmadı, değişik başka parçalar takılmadı. Araçla hiç bir şekilde hnüz off-road yapılmadı.

Eksileri:
Dediğim gibi araç komple söküldü, zamansızlıktan toplayamıyorum. Fakat motor, şanzıman bölümü zaten şasiye bağlı buralada bir sorun yok.
Elektrik aksamı yenien çekilmeli bence.
Koltuk, düşemeleri yenilenebilir, ya da isteyen spor koltuk, sıfır koltuk takabilir.
Farları yenilenebilir. Tente yenilenebilir.

Şimdiye kadar yapabildiklerim:
Araç 1000 motordur. Araç kupadan komple söküldü, kaporta boyandı, şasi üzerine antipas ve boya geçildi, şanzıman ve 4 çeker komple çalışır durumda yağları ve keçeleri değişti, motor henüz 2000 km'de, trigeri ve contaları değişti. Amortisörler yeni Monroe gazlı off-road modeli olarak sıfır alındı. Henüz alışmadı bile. Araç resimlerde görüldüğü gibi garajda durmaktadır.

son olarak diyeceğim şudur, almak isteyen kişinin biraz toplama ile uğraşmayı göze alması gerekir. Ben gerçekten yapılacakların %80'i ni yaptııma inanıyorum. Alım sırasında vergi borcu, cezası çıkarsa bana aittir. Muayenesie yaklaşık 1 sene geçti, cezası bana aittir. Çünkü araç yaklaşık 1,5 senedir garajda duruyor. İlgilenemedim.

Saygılarımla...

SJ05.jpg

SJ04.jpg

SJ03.jpg

SJ02.jpg

SJ01.jpg

Etiketler

Ynt: 1987 Samurai SJ410

Araç İstanbul'da.
Herkesten çok özür dilerim.
Fiyatıda belirtmemişim.
6.500 TL.

Arkadaşlar birde şunu belirteyim. Fiyat belkide çok gelmiş olabilir. Fakat inanın aracı 4.500 TL ye almıştım.
Bilenler bana hak vereceklerdir. Yapılan işlemler, araç toplamanın zorluğu ve gerçekten içine sinerek
araba toplatmanın ne kadar masraflı olduğu düşünülürse fiyat gerçekten sondur. Kendim şu anda iş için
yine İstanbul dışındayım. Özelden mesaj ve iletişim bilgileri bırakırsanız ben ya da ağabeyim gerçekten ilgilenenlere
en kısa zamanda döneriz.

Tekrar saygılarımla...

Ynt: 1987 Samurai SJ410

dursun usta araç maslakda sanırım resimlerde bizim sokağı gördümde :smiley:))

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,060
Kayıtlı Üye Sayımız
166,961
Kaydolan Son Üyemiz
Nehir Doğann

Çevrimiçi üyeler