1990-1993 Defender Transmission

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Emrunlu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,639

Emrunlu

Get a Life
Yer
Antalya
Herkese selam.
Konu şöyle; 2.5 benzinli bir Defender alıp V8 motorla modifiye etmeyi düşünüyorum. Ancak V8 için en iyi transmission R380 diye okudum sitede. Yaptığım araştırmaya göre 1993 ten sonra 2.5 benzinli Defender 110 üretilmemiş. 90-93 arasında üretilen 2.5 benzinli Defenderlarda da R380 transmission yok. Bu durumda hem V8 hemde R380 transmission mı almam gerekiyor, yoksa edindiğim bilgi yanlış mı?
Almam gerekiyorsa nerden bulacağım konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler.

Etiketler

Ynt: 1990-1993 Defender Transmission

edindiğiniz bilgi doğrudur.Bunu ek olarakta defenderlerde arazi oranı 1.66dır bunuda değiştirmeniz gerekir

LT 77 şanzımanda V8 ile gayet uyumludur. fakat R380 daha seridir.

V8 defenderlerde çift karburotörlü olanlarda LT 77 kullanılıyor birde LT 85 var onlarda V8 ler ile uyumlu tek fark kasası alüminyum olması onun dışında LT 77 ile aynı. Genelde RRC bulunuyor

Selamlar,
2.5 Benzinli arac R380 ile hic uretilmedi. Bu araclarda LT77 sanziman bulunur. R380 ise daha yeni bir sanzimandir.. Secekler
1) Eliniz degmisken V8 motor ve R380 sanzimani alirsiniz..
2) Aracta mevcut LT77 iyi durumda ise, sadece V8 motoru alirsiniz

2. secenek, gecerli bir secenektir, zira V8+LT77 kullanan cok kullanici var. Tabii en guncel bilgiyi Naci Doganci dan alabilirsiniz, zira benim bildigim en son Naci topladi bir V8.. kolay gelsin, reha

Reha Bey dediğiniz gibi defenderlerde de LT 77 mevcut fakat bildiğim kadarıyla land rover şanzımanlarında 3 farklı boyda priz direği bulunuyor ve bazı modellerde de dişli sayılarında farklılık gösteriyor

araç üzerindekinde oynama yapmak gerekebilir hatta bazı vatadaşlar priz direğinin kaynakla boyunu değiştirerek kafalarına göre istedikleri motora istedikleri şanzımanı oturtuyorlar fakat sağlıklı bir uygulama olmuyor yarı yolda kalmak an meselesi

mutlaka işi iyi bilen bir ustaya yaptırmak gerekir zaten örnekleride mevcut

arazide kullanmak için LT 77 yi R380'e tercih edenler var çünkü LT 77 nin ilk üç vitesi diğerine göre daha kısa diye biliyorum, bir bilene sormak lazım...

ben 3,9 efi + LT 77 şanzıman + 1:22 arazi ile 32 ve 35" lastiklerle sorunsuz kullanıyorum, ne öğrenmek istiyorsunuz?

naci

Naci bey selamlar;
Öncelikle ben yok denecek kadar az tecrübemle sadece siteden okuduklarımla kafamda şekillenen durumdan bahsedeyim size. 2.5 benzinli Defender 110 alıp V8 motor takıp kullanmak istiyorum. V8 istememin sebebi öncelikle ego tatmini:smiley:(insanın doğasında olan bişey) daha sonrası Antalyada yaşadığım için klima şart 2 tonluk bi teknem var bunu istediğim yere rampa bayır demeden çekmem gerekiyor. Dolayısı ile biraz güce ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. Daha önce böyle bir işe kalkışmış biri değilim, Antalyada tanıdığım bildiğim bir usta yok dediğim gibi tüm bilgim kendi çabalarımla internetten yaptığım araştırmadan ibaret. Benzin sarfiyatıyla ilgili bir derdim yok çünkü bu ikinci araç olacak benim için günlük kullandığım bir aracım var zaten. Çok ağır off-road yapacak değilim daha önce hiç yapmadım nasıl yapılır onu da bilmem öğretecek birilerini bulmam gerekir. 20000 TL bütçem var bunu en efektif şekilde kullanmak istiyorum haliyle. V8 Defender bulamıyorum yok denecek kadar az. Düşük maliyetli bi araç alıp çok dökük olmaması şartıyla biraz düzeltip binmek istiyorum dolayısıyla bir maliyet hesabı yapmaya çalışıyorum. Yardım ederseniz sevinirim.
Teşekkürler.

işiniz zor...

kısıtlı bir bütçe ile başlayacağınıza göre 3,5 karbüratörlü araç bakmanızda fayda var derim, ancak o motor sizi ne kadar tatmin eder onu bilemiyorum...

bence ille de "defender" diye düşünmeyin başka seçenekleri de değerlendirin derim çünkü sonuçta "defender" dediğiniz zaman 16 yaşın üzerinde bir "iş makınası" alıyorsunuz...

Ne yazık ki o virüsü çocukluğumdan beri taşıyorum babam emekli asker çocukluğum bu canavarlarla geçti Defendardan başkası iflah etmez beni.

Madem Antalya dasınız şu aracın sahibi ile oturup bir çay-kahve için. uzun zamandır ilan aktif, çok sıkılmış olabilir. 130 defender da offroad yapmayacağınıza göre 110 kadar işinize yarayabilir.

http://www.sahibinden.com/fiyati_30_000_ytl-98WQQaXQQ11800060WQQpXQQdisplayitem

SELAMLAR! :smiley: DEFENDER 110 LA İLERLERKEN FARZ EDELİM Kİ SAĞ ÖN TEKER İLE SOL ARKA TEKER GEVŞEK ZEMİNE (BUZ,ÇAMUR,HENDEK) DENK GELDİ VEYA SERVİSTE SAĞ ÖNTEKER İLE SOL ARKA TEKERİ KİRKO İLE KALDIRDIK. BU DURUMDA BENİM BİLDİĞİM KADARIYLA ORTADAKİ DİFRANSİYEL KİLİTLİ OLSADA ÖNVE ARKA DİFRANSİYELLERİN KİLİTLİ OLMAMASI HALİNDE ARACIN İLERLEMESİ MÜMKÜN OLMAZ-. DEFENDER MODELLERİNDE ÖN VE ARKA DİFRANSİYEL KİLİTLERİ VAR MIDIR?VAR İSE NASIL DEVREYE GİRER.BU KONUDA BENİ BİLGİLENDİRSENİZ ÇOK MEMNUN OLURUM.

defender de standart olarak sadece orta kilit vardır ama isteğe bağlı olarak öne ve arkaya LSD, %100 kilitli ve havalı olanlar takılabilir

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR