1990 2.6 Pajero Komple Aks

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KEMALS42 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,317

KEMALS42

DENİZ,DOĞA,TABİAT ve SEVGİ İÇİN VAROLMAK GÜZEL..
Yer
İSTANBUL
Sayın Arkadaşlar,
Aracım için,( 1990 pajero 2.6 benzinli) Sıfır veya sıfır konumunda çok temiz Sağ ve Sol ön komple AKS(25 freze) ihtiyacım var.Bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlar var ise şimdiden teşekkür ederim.

Saygılar

Etiketler
Ynt: 1990 2.6 Pajero Komple Aks

Aradığım ve ihtiyacım olan parçalara ait bilgi ve resimleri ekledim.Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.

SAĞ AKS (Kapalı olarak) dıştan dışa 51 cm
SOL AKS (Kapalı olarak) dıştan dışa 58 cm
İÇ KAFA (defransiyele giriş kısım) 25 freeze
DIŞ KAFA (Sağ ve Sol ) 28 freeze [attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

Arazi araçları mekanik - kaporta - aksesuar çıkma ve yeni parçaları teknik yardım ve destek hizmeti.
İkitelli O. S. B. Bağcılar Güngören San. Sit. 15 Blok No 20 İkitelli İSTANBUL
Tel 0 212 549 63 40 - 41 Gsm 0 532 475 68 56
((eksper oto serkan bey)) birde buraya tel açın kesin vardır yada temin eder

ilgi ve alakalı olan arkadaşlara teşekkür ederim.İstediğim parçaları bugüne kadar araştırmam sonucunda anladığım şu oldu ki,sıfırı Türkiye'de değil Japon'ya Mitsubishi stoklarında bile yok.Bulabildiğim yerler ise hurdacı ve çıkmacılar.Nerede ise istanbul'da gezmediğim,kilis'ten,suriye'ye ve Bulgaristan'a kadar da sordurmadığım yer kalmadı.Evet çok parça buldum.Ama istenen fiyatlar ise çok değişik.Herkesi,hazır isteyen varken ne tutturursak diye satabilme gayesinde görmedim dersem yalan olur.Rayiç fiyatlar,700 ile 1.000 TL fiyatlarda.Oda inanın ki toplama Aks lara istenen rakamlar..İnanın ki istediğim parçayı bulana bu fiyatların üzerinde fiyat istese vermeye razı olduğumu zaten belirttim.Ama bir laf vardır ya arayan mevlasınıda,parçasınıda bulurmuş diye..İthalat departmanındaki personeli son bir hafta bu işe konsantre edince dünyanın dört tarafından değil toplama veya çıkma,diğer AKS üretici firmalardan orjinal ve sıfır aks teklifi gelmeye başladı.Bu arada alacağım deyipte söz verdiğim ve benim için günlerdir bu parçayı arayan bir kaç insanında bulduğu parçaları alıyorum tabiiki. Anlayacağınız elimde fazlası ile aks var artık.İşin en enteresanı ise,Kanada'dan gelecek sıfır orjinal komple aks fiyatlarının tanesi 105usd, Avustralya'dan geleceklerin ki 190Aud,Türkiye'den bulduklarım ve çıkma olanların ise çifti 900 TL.Ve inanın ki Mitsubishi araçlarda belkide dünyanın en kötü standartlarda bilgi ve techizatına sahip,son sıralarda yer alanlar statüsünde bir Ülke konumunda tutulduğumuzu gördüm..Bu konuda bilgi edinmek isteyen ve ilgili olan arkadaşlara duyurmak istedim.Her şey gönlünüzce olsun..

Selamlar ,
Parçaları bulabildiğinize sevindim .

Dediklerinize katılıyorum . Mitsubishiyi türkiye pazarına sokamadılar yada sokmadılar . Ve gerçekten hakettiği noktaya gelemedi . Parça servis durumu hep sıkıntılı olrak kaldı bana göre ... Biz yıllarca lancer , galant ve pajero kullandık ama bu durumlar insanı bezdiriyor ... Ney diyelim , umarım hakettiği noktaya gelir mitsu Türkiyede ...

Saygılarımla ...
Barış

Sayın Barış bey,
Ben 1994 den bu yana mitsubishi,daha öncesinde cj5 ve Niva kullanan biri oldum.Her zaman arabalara karşı ilgili olmuşumdur.Elimden geçmeyen amerikan kalmadı dersem yalan olmaz. sadece mitsubishi pajero parçalarını ve gerçekten bu araçtan 4/4 lük anlayan birini maalesef bulamadım.Bu güne kadar ihtiyacım olan hemen hemen tüm parçaları Türkiye pazarından veya Temsa dan temin ettim.Lakin bu son parçada gerçekten sıkıntı yaşayınca o kızgınlık ile yurt dışına yazmadığım yer kalmadı.Şu ana kadar yüzlerce offroad club üyesinden her gün yüzlerce mesaj almaktayım.İnanın bir çoğunu okumadan siliyorum.Aracım istediğim her türlü parçayı hiç sorunsuzca temin edebileceğim bir o kadar da firma ve firma yekilisi mesaj atmakta.Ve hatta şunu gördümki,yakın zamanda bir cheeroke almaya kalktığımda,parçalarının çok pahalı olduğunu bahane edip bana sakın diye telkinde bulunanlara şimdi kızmadan edemiyorum.Çünkü bu araç parçaları dünyada neredeyse en çok bulunan araç... Yurt dışında bulunmayan hiç bir parça ve aksesuarı dahi yok... Üstelikte buradaki fiyatlarının 10/1 fiyatlarında orjinal ve sıfır konumda..Buradaki otomotivcilerin bu fiyatları gördükten sonra aza kanaat etmediklerine gerçekten ve yürekten şahitim artık..Lakin ben yinede arazi koşullarında en iyiler sınıfında olduğunu düşündüğüm Mitsubishi pajero dan yanayım..

Saygılar

Kemal

Haklısınız , eskiden yurtdışından birşeyler getirmek hayli zordu bireysel bir kullanıcı için , heleki bu gümrük işleriyle ilgisizi olan biri için . Burdaki tedarikçilerde bana göre insafsız fiyat politikaları uygulayınca işler can sıkıyor . Ama şimdi daha rahat birşeyler geitrilebiliyor .

Cherokee ve grand cherokee parçaları Türkiyede bile çok seçenekli ve bol , hurda aradığınızda yine bol ama fiyatlar yüksek . ABD de 90-100 dolar olan far burada 500 dolar . 20 dolar olan amortisör burada 100 euro . Yinede dikkatli davranıp araştırılırsa daha uygun alınabiliyor ... jip lükstür anlayışındna mı kaynaklıdır bilmiyorum .

Pajero zaten sağlamlık ve kabiliyet olarak kendini sonuna kadar kanıtlamış bir araç . Açıkçası binek olarakta mesela galant türkiyeye gelse alırım ...

Hepimize kolay gelsin ...

Bir takım aks için bu kadar uğraşı ve 3 takım satın almanıza üzüldüm.
Mitsubishi Sabancı'nın otomotivde üvey evladı olduğu için bu durum yaşanıyor haklısınız.
Pajero ise çok özel bir araç. Ne yazık ki 2. jenerasyon kasaların 3 kapılılarının fiyatları aracın piyasada az bulunması sebep çok yüksek.
Parçalarda az bulunuyor. :smiley:
Ama Türkiye Şampiyonası'nda yeni sezon parkurlar ağırlaşınca kupaları Pajero ve Cherokee'ler toplamaya başladı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,060
Kayıtlı Üye Sayımız
166,961
Kaydolan Son Üyemiz
Nehir Doğann

Çevrimiçi üyeler