Ynt: 1990 2.6 Pajero Komple Aks
ilgi ve alakalı olan arkadaşlara teşekkür ederim.İstediğim parçaları bugüne kadar araştırmam sonucunda anladığım şu oldu ki,sıfırı Türkiye'de değil Japon'ya Mitsubishi stoklarında bile yok.Bulabildiğim yerler ise hurdacı ve çıkmacılar.Nerede ise istanbul'da gezmediğim,kilis'ten,suriye'ye ve Bulgaristan'a kadar da sordurmadığım yer kalmadı.Evet çok parça buldum.Ama istenen fiyatlar ise çok değişik.Herkesi,hazır isteyen varken ne tutturursak diye satabilme gayesinde görmedim dersem yalan olur.Rayiç fiyatlar,700 ile 1.000 TL fiyatlarda.Oda inanın ki toplama Aks lara istenen rakamlar..İnanın ki istediğim parçayı bulana bu fiyatların üzerinde fiyat istese vermeye razı olduğumu zaten belirttim.Ama bir laf vardır ya arayan mevlasınıda,parçasınıda bulurmuş diye..İthalat departmanındaki personeli son bir hafta bu işe konsantre edince dünyanın dört tarafından değil toplama veya çıkma,diğer AKS üretici firmalardan orjinal ve sıfır aks teklifi gelmeye başladı.Bu arada alacağım deyipte söz verdiğim ve benim için günlerdir bu parçayı arayan bir kaç insanında bulduğu parçaları alıyorum tabiiki. Anlayacağınız elimde fazlası ile aks var artık.İşin en enteresanı ise,Kanada'dan gelecek sıfır orjinal komple aks fiyatlarının tanesi 105usd, Avustralya'dan geleceklerin ki 190Aud,Türkiye'den bulduklarım ve çıkma olanların ise çifti 900 TL.Ve inanın ki Mitsubishi araçlarda belkide dünyanın en kötü standartlarda bilgi ve techizatına sahip,son sıralarda yer alanlar statüsünde bir Ülke konumunda tutulduğumuzu gördüm..Bu konuda bilgi edinmek isteyen ve ilgili olan arkadaşlara duyurmak istedim.Her şey gönlünüzce olsun..