1990 model nivamı sonunda topladım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan xendasouc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 58
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,019
Ynt: 1990 model nivamı sonunda topladım

iyi dilekleriniz için teşekkürler...
çıkarız dayı oğlu sikinti yok ;D

Etiketler

bugün lastikçiye gittim lastikler konusunda bende 205/80/16 689 ht brıgstone var
yanakları çok fazla 70 olsa araç bir o kadar daha rahatlayacak ok 144 ü sordum fakat lastikçi ok 144 ün iç lastikli olduğunu söyledi dublex değilmi ok 144 bu konuda bilgisi olan varmı

OK 144 iç lastikli ama benm araçta tubeless gibi takılı, şimdilik sıkıntı yok.Aynı şekilde kullanan başkaları da var.

bende de ok144 var dublex gibi takılı daha fazlakilometre yapmadımama sorun yok güzel

şimdi ben dublex olararak ok 144 lastikleri sorento janta uygulasam bi sıkıntı çıkarımı ?

dün aracı bakıma aldım daha doğrusu araçta bi tireme vardı ve o titreme kafama takıldı usta bizim sanzuman kulakları ve arazi kutusunun altına pul koymuş ve yükseltmiş biraz
bende pulların genişliği kadar lastik takozlarla arazi kutusunun ve şanzuman bağlantı noktalarını destekledim belki vibrasyonu gider diye çıktım bi deneme yapayım dedim ve sonuç çok kötü daha fazla titreme yaptı sert lastik takozlar belki titretmez dedim ama bayağı bi titretti ve eve geri dönüp bu sefer lastik takoz yerine 0.5x30 lama ile bütün pulllar yaparak ayak altlarını destekledim ve titreme epey azaldı derken gözüme birşey takıldı transşaft lastik takozu kenarından inceden çatlamış yani çatlak olan transsşaft balans yapıyor ve aracı titretiyor bunu keşfetttim şimdi ilk iş transşaft tı değiştirmek olacak ..

Orjinal jant üzerinde OK'lar iç lastiksiz takılı olarak 1320 km yol yaptım, hafif arazi dahil, sonuçta sorun yok.

geri viteste bi uğultu vardı ve sorun bugün ortaya çıktı geri vites dişlisi kırılmış bende 2 adet şanzuman vardı şimdi onu takacağız + aracın baskı balatayıda yaktık oda değişecekmiş..nasıl olduda yandı hala aklım ermiyor aracı zorlamadım geçen bi sorun oldu debriyaj ayırmıyordu ondan sonra ne olduysa oldu o ara yaktım illaki

geriviteste hemen az bir rampada balatalardan duman geliyor bende anlmadım bende balatyaı yakacam heralde böyle gişderse

bence hiç beklemeden bi ustaya baktır derim .

valla ben balatayı yeni değiştim ama usta ayarlayamadı araba birden bire kavrıyor bi ince ayar daha çektireceğim ..,
,

niva yı toplarken taban sacını orjinalmı aldın yoksa kaportaqcı normal saçmı kulandı hangisi daha iyi olur orjinal saçmı almak iyi yoksa har hangi bir saçmı kulanılsa iyi olur

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,917
Kayıtlı Üye Sayımız
166,945
Kaydolan Son Üyemiz
mehmetmet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR