1991 Daıhatsu Feroza Aldım; Önerileriniz ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bozkennel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 72
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,983
Ynt: 1991 Daıhatsu Feroza Aldım; Önerileriniz ?..

selam arkadaşlar,aracı topla topla ugras ugras perısan olduk.motoru yedık,komple 3000 tl harcadım yaptırdım.makas degıstı,on takım elden gectı derken sanzumanı kırdık.arazı sanzumanı kırık.1.5 aydır yatıyor.bu kadar parcası zor bulunan bır arac gormedım.buluyoruz bırde fıyatlar maşşallah.2.el cıkma arazı sanzumanı 2000 tl.neyse yılbasından sonra alıp takacagım.ama en kısa zamanda satacagım.su halıyle de ılgılenen olursa verırım.araç dırı,4 lastık sıfır ayarında.(bınemedık fazla) motor 0 km.
eksıklerı,sanzuman,ıc doseme eskı,kaportada ufak tefek ısler.genelı durusu gıdısı motoru herseyı saglıklı.takasa da gırerım.fıyatı sanzuman arızalı halı ıle 5.000tl.

Etiketler

Çok üzüldüm. bu işlerde ne yazık ki şansta önemli. Parçası zor bulunuyor. Böyle olunca da pahalı oluyor tabii. Siz bu masrafları yaptıktan sonra sizden alan arkadaş rahat edecek bence.

haklısınız,ocak sonuna kadar sabredebılır ve o sanzumanı kacırmazsam o zaman arabayı toplayacagım.bugune kadar motor lastık ıvır zıvır 5700 tl harcadım.bır 5000 daha harcamayı kafaya koydum ama ıste sabır ve ımkan meselesı.arabasız bızım iş yurumuyor.kopek cıftlıgım var yukarıda yazdıgım gıbı ve haftada 3 gun erzak tası vs arac sart.
o zaman kadar ıdare ettım ettım,yapamazsam cok ucuza verecem gıdecek.yoksa kafamda neler var neler.

Kızmazsanız, kusura bakmazsanız şöyle bir önerim var;

Reis28-Dursun Usta vaktiyle Nivayı yanlış hatırlamıyorsam "15-20 cm" kadar ve "sorunsuz-ucuz" bir şekilde yükseltmiş ve test etmişti...

Aracın tüm hikayesi masrafı-maliyeti burada;

http://nivatr.com/nivaForum/index.php?topic=872.0

En pratik, makul mantıklı çözüm gibi duruyor...

bozkennel' Alıntı:
selam arkadaşlar,aracı topla topla ugras ugras perısan olduk.motoru yedık,komple 3000 tl harcadım yaptırdım.makas degıstı,on takım elden gectı derken sanzumanı kırdık.arazı sanzumanı kırık.1.5 aydır yatıyor.bu kadar parcası zor bulunan bır arac gormedım.buluyoruz bırde fıyatlar maşşallah.2.el cıkma arazı sanzumanı 2000 tl.neyse yılbasından sonra alıp takacagım.ama en kısa zamanda satacagım.su halıyle de ılgılenen olursa verırım.araç dırı,4 lastık sıfır ayarında.(bınemedık fazla) motor 0 km.
eksıklerı,sanzuman,ıc doseme eskı,kaportada ufak tefek ısler.genelı durusu gıdısı motoru herseyı saglıklı.takasa da gırerım.fıyatı sanzuman arızalı halı ıle 5.000tl.
ARKADAŞIM GEÇMİŞ OLSUN ŞANZUMANIMI KIRDIN ÖN DİFRANSİYELİMİ HANGİSİ DİFRANSİYELSE İYİ BİR USTAYA DÖKÜM KAYNAĞIYLAN KAYNATTIRABİLİRSİN

Arkadaşlar merhaba;Tayfun bey sız sordunuz bende ınternetten uzaklasmıstım paylaşayım.
ılk evvel sanzumanı taktık.motorda sorun cıktı,motor bır daha baştan sona pıstona kadar ındırıp yenısını aldırıp taktırdım.rektıfıye vs hepsi.
arka aks bılyası dagılmıs o degıstı.sis farları yenı taktık.on takımda eksıkler vardı,fren hıdrolıgı kacırıyordu onu yaptırdık.hortumlar,merkez vs degıstı.kalorıfer calısmıyordu,motor alındı,petek alındı degıstı.elektrık aksamı kabloları %70 ı yenılendı.dıgerlerı yenılenmıstı.
sımdı fıberglasscı arkadaslarla gorusup arkaya bır hardtop yaptıracagız.ıc döşeme ve zemın yenılenıp deri koltuk koyacagız.
bakalım su ana kadar toplam 14.000 tl ye mal oldu.daha bı 5 lıra temız yer gıbı duruyor.ama taktım kafaya,allah yardımcımız olsun,mukemmel bır feroza yapacagım bu arabayı ınsallah. yarın son halının resmını ceker paylasırım.

Değerli Bozkennel .
Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.Aramızda olduğunuza memnun olduk.Ferozalar projeden arazi aracı deniliyor.Sanırım daha önce gerekli bakım ve ilgiyi görmemiş.Siz toparladıktan,sonra periyodik bakımları yapıldığı sürece kolay kolay eskitemiyeceğinizi düşünüyorum.Umarım amacınıza hizmet eder , sizi çiftliğinize ulaştırır.İyi şanslar,sevgiler.

FOTOĞRAF GEZENBİLİRDEN BİR ARKADAŞIMIZIN ARACINA AİTTİR.

[attachment=1]

sany1329.jpg

Merhaba ,

Bugun ne sanstir ki Bu guzelim sitede birbirlerimizim tecrubelerini paylastigimiz. cok degerli ( ulke capinda ve yurtdisinda ) daki degerli katilimci dostlarimizla yollarda bir araya ( yanyana ) gelmekteyiz. umuyorum bu site daha bir cok ortak seylere imza atacak. ...
evet degerli dostum bu aksam aracini karaanik ta olsa hava tipi seklinde de olsa gorme sansina eristim.Gule gule kullan. tabiki eksikler olacak. kimimizin yok ki? Bu arada motorun ve Sanzumanin elden gecirildiginde bahsetmisn. bu tip resimli konularini teknik kisminda da bizlerele paylasirsan seviniriz.

tge.

Tayfun bey ,

Sizin araciniz nerede ? bakiyomda Ferudun kardesimizin aracini eklemissiniz.::smiley: ;D

umarim sizide bir hafta sonu aramizda gorer hafif off road yapariz. Tabii Bozkonel kardesimizide aramizda mutlaka gormek isteriz.

sevgilerimle

Tge.[attachment=1]

ABCD0018.jpg

Değerli Turgut Bey.
O resmi Feroza nın çamur performansını Sn.Bozkennel'e hatırlatmak için koydum.Ne yazık ki benim henüz bu tür deneyim ve resimlerim yok.Diğer topikte gönderdiğiniz resimlerinizi gördüm, size dönmekte geciktim özür dilerim.Buradan devam edeyim.Lastikler aracınıza çok yakışmış.Benimkiler Off_road için uygun değil ama,ben de ilk fırsatta sizlerle beraber olmak isterim.En azından karşılıklı birer çay içebiliriz.
Size ve henüz tanışmadığım diğer dostlara saygı ve sevgilerimi gönderiyorum.

Tayfun Sözer.

THE CARS

[attachment=1]

DSC04966.jpg

Tayfun Bey,

Resimdeki Feroza'nın üstündeki çadırmı yoksa sepettekileri koruyan tentemi?

Saygılar

Ersan

Ersan Bey iyi günler.Üzerindeki (210X135X110 cm) Çadır.Proje halinde (Ustalar Kusura Bakmasın)

KAPALI HALİ

[attachment=2]

AÇIK HALİ

[attachment=3]

PROFİLDEN

[attachment=1]

DSC04713.jpg

DSC04728.jpg

DSC04724.jpg

Tayfun Bey,

Kolay gelsin, projeniz güzel gözüküyor, kendisi de güzel olacaktır eminim ama çok uzun ve geniş bir sepete ihtiyacınız var gibi, bende sepetimi biraz büyüğüyle değiştirmeye karar verdim, 147 cm boyunda 97 cm eninde bir sepet yapabiliyorum en büyük. Anladığım kadarıyla siz bayağı bir taşıracaksınız o boyutlar için. Umarım yakında bitmiş halinde resimlerini görürüz.
Saygılar
Ersan

Merhaba Tayfun bey,

Projeniz cok ilgimi cekti. ama bu proje icin arac biraz ufak ve kisa degilmi? LandRover lerde bu tip ( defender ) projeler hayata gecirilmekte. Ferozada nasil olur? acaba arkaya uyumlu bir karavan olsa !!!
neyse sabirsizlikla projenin tamamlanmasini bekliyecem.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,050
Kayıtlı Üye Sayımız
166,792
Kaydolan Son Üyemiz
wdeepw

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR