1991 Daıhatsu Feroza Aldım; Önerileriniz ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bozkennel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 72
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,001
Ynt: 1991 Daıhatsu Feroza Aldım; Önerileriniz ?..

tayfunsozer' Alıntı:
Akın Bey sizinkiler köpek değilki :D . Allah nazardan saklasın.Yakından görmek, izin verirlerse o güzel suratlarını sevmek isterdim.Benimkiler Şilenin sokak yetimleri.Orada tanıştık kendi başlarının çaresine bakıyorlar.Ben şileye gittiğimde hemen kokumu alıp çıkıp gelirler ve nasiplerini yerler.Ben ayrılana kadar da kapıda beklerler.
Ferozaya o kadar emek verdiniz, imkanlar el veriyorsa biraz elinizde tutup keyfini çıkardıktan sonra satsaydınız.Ama çalışma hayatı ile ilgili sözleriniz de aklımda.Ameliyatınız için geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.Etkinlikleri düşünmeyin araç kullanmasanız bile biz gelir sizi alırız . Hoplatıp zıplatmadan geziye götürür getiririz.Görüşmek dileği ile.

Sevgiler ,
Tayfun Sözer
tayfun bey ,her zaman beklerız,bızım tosuncuklar sevılmeyı cok severler.sızın keratalar pek akıllı ,resımden bıle bellı massallah.
aracı keyfıne varıp bınmek ,evet bende ıstıyorum tabı kı ama iş hayatım su an ıcın daha onemlı.turk coban kopeklerı ıle ılgılı bır kac proje uzerınde 6 yıldır calısıyorum.bu yıl son adımları atıp ıyı bır belgesel cekmemız gerekıyor.onun ıcın jeepten cok ,hızlı az yakan bır mınıbus lazım.
gezılere artık katılabılırım )) dıkıslerı aldırdım. haberlesırız.ıyı gunler

Etiketler

tge' Alıntı:
Bozkonnel bey,

Oncelikle buyuk gecmis olsun . saglik herseyin basinda gelir. birde malum FEROZAlarimiz cok suspansiyonlu olusuda ayri bir olay.
tam ameliyatli ( dikisli ) hastalara bicilmis kaftan :eek: :eek:
Aracinizida satmaktan bahsediyorsunuz. keske bir mudet binseydiniz. gerci daha onceki yazilarinizdan arabayla ilgili elini nereye atiysan bozuldugu yonundeydi. sanzuman ve bilumum ....keske herkez bizler gibi ilgi ve sefkatle binse.o zaman degil Ferozalar , piyasada ki en zayif araclar bile 10 numara kalirdi.sizinde bahsetiginiz gibi kemerburgaz dolaylarinda soft road tadinda bir gezi yapariz.
Tekrar gecmis olsun.

Turgut
selam abı; en kısa zamanda haberleselım o zaman )) bı soft road yapalım ))

Benim arabamin aynisi.. Feroza EL modeli. EL2 degil. farki hardtop'u yok ic dosemeleri az EL2'ye gore.. Ic dosemeleri problem degil cok fazla ama hardtop meselesi cok problem oluyor.. :/ Guvenlik ve sicaklik yonunden Turkiye kadar kotu olmamasina ragmen ben Kibris'ta Hardtop'u cok ariyorum acikcasi.. yaptirmaya niyetlendim cok pahali ve orjinali kadar guzel olmuyor :/ Orjinalinde kavisli camlar var...

koroglu1414' Alıntı:
gerçektende döşemeleri güzelmiş..
kapılarda ve tavanda döşemesi yokmuş benimkisi gibi :smiley:

merhaba selimseker bey,

asagda bir link ekledim. ordaki ferozanin hardtopuna bakarsaniz fena da durmuyor hani....

http://www.sahibinden.com/arazi_canavari_!!!!_10400_km_daihatsu_feroza_lpg_li_acele_satil-76WQQaXQQ19063850WQQpXQQdisplayitem

Tge

selam,bugun bır fıberglasscı arkadasımla gorustum.kalıp cıkartmak ıcın ornegı olursa,aynısını rahatlıkla yapmak mumkun dedı.bu gıdısle ben ferozayı satmaktan vazgecıp,
snorkel,vınc,flanş ıle lastıklerı dısarı alıp,camurluk agızlarına,jeep marka araclarda gordgum o vıdaları gozuken parcalar ve hardtop ıle işe baslıyacagım.sanırım bı 5000 lıra daha harcıcam sorada bınecegım.problemlerı bıtınce aracı sevmeye basladım ))
aklımdayken soracagım bır seyler var ustadlardan fıkır ve bılgılerınden yardım ıstıyorum;
1) makaslı olan feroza cok sert bır araç.makasları kaldırıp,sadece en uzun son olanı bırakıp araya yay koysam?
2)tornacıda flanş yaptırıp lastıklerı 5 cm dısarı alacagız.bunu estetık ıcın yapıyorum.aracı da agır off roada sokmayı dusunmuyorum.camurluk agızlarınada ek parça koyacagım.

degerlı dusunce ve yorumlarınızı beklıyorum dostlar.

bır kacta resım eklıyorum.

feroza.jpg

feroza 1.jpg

bır sey daha,brandanın altındakı ıskelet demırlerı cok cırkın goruntu olusturuyor ıcerıden.onlarıda paslanmaz yuvarlak borular koyarak degıstırmeyı dusunuyorum.ancak hard topplu araclarda o ıskelet sıstemı varmı?

bozkennel' Alıntı:
selam,bugun bır fıberglasscı arkadasımla gorustum.kalıp cıkartmak ıcın ornegı olursa,aynısını rahatlıkla yapmak mumkun dedı.bu gıdısle ben ferozayı satmaktan vazgecıp,
snorkel,vınc,flanş ıle lastıklerı dısarı alıp,camurluk agızlarına,jeep marka araclarda gordgum o vıdaları gozuken parcalar ve hardtop ıle işe baslıyacagım.sanırım bı 5000 lıra daha harcıcam sorada bınecegım.problemlerı bıtınce aracı sevmeye basladım ))
aklımdayken soracagım bır seyler var ustadlardan fıkır ve bılgılerınden yardım ıstıyorum;
1) makaslı olan feroza cok sert bır araç.makasları kaldırıp,sadece en uzun son olanı bırakıp araya yay koysam?
2)tornacıda flanş yaptırıp lastıklerı 5 cm dısarı alacagız.bunu estetık ıcın yapıyorum.aracı da agır off roada sokmayı dusunmuyorum.camurluk agızlarınada ek parça koyacagım.

degerlı dusunce ve yorumlarınızı beklıyorum dostlar.

bır kacta resım eklıyorum.

1) Makaslarla bu şekilde oynarsanız, aracın yol totuş,frenaj ve dengesini bozarsınız.Eğer lastiklerin havalarırnı el kitabında önerildiği gibi önler 23 arka 24 gibi yaparsanız siürüş konforunun iyileşeceğini görüceksiniz.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=44585.0

2) Jantlarınızın offset değeri yüksek gibi görünüyor birde flanş yaparsanız akslar üzerindeki yük ve baskı çok artacaktır.Dikkatli olunuz.

3) Dodiklerle ilgili aşağıdaki topiği okuyunuz.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=51573.0

4)Hardtop düşünüyorsanız ;)
[attachment=1]
[attachment=2]

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=48539.0

5) Hardtop'lılar da dahil bütün ferozalarda iskelet sistemi (Rollbar ) mevcuttur

Fikirlerinizi iyice olgunlaştırdıktan sonra uygulamaya girişmenizi öneririm.

Saygı ve sevgilerimle,
Tayfun Sözer

R931.jpg

494.jpg

Tayfun bey merhaba,ılgınıze ve mesajınıza tesekkur ederım.Bugun makas ve yay sıtemı ıle ılgılı bır ön calısma arastırma yaptık.bır ıkı deneme yapacagız ınsallah.sonucları ve yapım asamasını paylasırım.
hard top konusunda bugun bır arkadasım ıle gorustum,700 tl fıyat verdı,sanırım bu usta bızım ıstedıgımızı yapabılecek bırısı.
orjınalının aynısını yaptırmayı dusunuyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,050
Kayıtlı Üye Sayımız
166,792
Kaydolan Son Üyemiz
wdeepw

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR