1992 defender aracıma eski modellerden özellik koymak istiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arkhem1 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,063

arkhem1

Ana Kamp
Yer
Antalya-Alanya
merhaba,
arkadaşlar ben geçen günlerde yaşadığım bir sıkıntı yüzünden eski modellerde olan elle marş sistemini aracıma yaptırmayı düşünüyorum birde araştırdığımda bizim araçlarda olmayan ama işimize yarayabileceğini düşündüğüm eski model defenderlerde bulunan PTO adı verilen (güç alma ünitesi)ve bizim şansımanlarımızdan hariç bi manivala kol ile 4 çekeri iki çekere düşüren bir sistem olduğunu gördüm bilgisi olan arkadaşlardan ricam Bunları 1992 model defendere uygulayabilirmiyiz? Neden böyle birşeye gerek duyduğumu da açıklamak istiyorum;
Çünkü bizim araçlarda akü problemi olduğunda iterek veya çektirerek çalıştırmak diğer araçlara göre daha zor oluyor ve ustalarımızın ifadesi araca zarar verdiği yönünde.
Araçlarımızda PTO adı verilen ünite olsa elektrikli vinç kullanımındaki problemleri yaşamayacağımız gibi daha maliyeti düşük ve sağlam vinçlere sahip olacağımızı, ayrıca bu fazladan şafttan alacağımız hareketle elektrik jeneratörü v.b aletleri kullanma imkanına kavuşacağımızı düşündüğümden
Aracımızı normal kullanımda 2 çeker kullanarak daha ekonomik olabileceğini ve tasarruf sağlar diye düşündüğümden.
Bilgili ve tecrübeli arkadaşlarımızdan, ustalarımdan değerli bilgilerini bizlerle paylaşıp yol göstermelerini rica ediyorum.

Etiketler
Ynt: 1992 defender aracıma eski modellerden özellik koymak istiyorum

pto çıkısı ıle ılgılı bılgı alttakı lınkte konunun en sonunda bulunmaktadır

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=48423.40

sayın Berk,
verdiğiniz link i inceledim. teşekkür ederim fakat kafam iyice karıştı sanırım sizde bu konuyla ilgilenmişsiniz sonuç olarak ne yaptınız şuan vinç olarak ne kullanıyorsunuz. Bu arada aklıma land araştırma geliştirme diye bir fon oluştursak herkes ufak desteklerde bulunsa ve misal bu konu yunus ve meriç bager denemek için hidrolik vinç üzerinde çalışmalarda bulunsalar eminimki olumlu bazı sonuçlara ulaşılacaktır. Ama sanırım benimki biraz fantazi oldu şimdilik araştırmaya devam saygılarımla

arkhem1' Alıntı:
sayın Berk,
verdiğiniz link i inceledim. teşekkür ederim fakat kafam iyice karıştı sanırım sizde bu konuyla ilgilenmişsiniz sonuç olarak ne yaptınız şuan vinç olarak ne kullanıyorsunuz. Bu arada aklıma land araştırma geliştirme diye bir fon oluştursak herkes ufak desteklerde bulunsa ve misal bu konu yunus ve meriç bager denemek için hidrolik vinç üzerinde çalışmalarda bulunsalar eminimki olumlu bazı sonuçlara ulaşılacaktır. Ama sanırım benimki biraz fantazi oldu şimdilik araştırmaya devam saygılarımla

selamlar kafanızı karıstırcak bısey olmasın orda ankarada bır yerın bunu sattıgı soylenıyor aslında bu satıcıyla gorusunce butun karısıklıklar gıderılecektır.. pto olarak bırkac vıdeo seyrettım ve bunun cok guzel bır sey oldugu dusuncesındeyım ama benım ıcın cok extrem bır ekleme olur ıhtıyacım yok mars basmaması konusuna degınmıssınız ekstradan 2. bır aku koyun bununda cozumunu bulmus olursunuz... hatta benim şu anda incelediğim yabancı forum sitesinde aracın uzerıne flexible solar panel koymuslar adamlar cayır cayır sureklı sarj edıyolar ve kesıntısız sarjı bulmuslar..vınc olarak elektrıklı brıtpart 9500i kullanıyorum ve memnunum yunus ve merıc abıler zaten elektrıklı vınce karsılar kesın yapmıs hatta su anda onu denıyolardır bıyerlerde :D ısın sakası tabı önerınız fantezı olsada cok faydalı olabılır tabı bunu onlarında onaylaması lazım
saygılar..

arkadaşlar ben pto harici ğüç çıkışı yaptırmak istiyorum aracın arka tampondan bir şaft çıkışı lazım ne yapmam gerekir kaç beygirlik bir çıkış olur kaça maledebilirim fikirlerinizi ve düşüncelerinizi paylaşmanızı bekliyorum saygılarımla

Sizin dediğiniz gibi ben traktörlerde gördüm makara sistemini.
kuyruk milinden hareketi saştlarla ön tarafa aktarıp ayna mahrutilerle makaraya mekanik hareketi veriyor.100 mt halatı bağlayıp 10 tonla pıtır pıtır çıkıyorlar.
kafanıza yatarsa detayları bulurum

bilgi verirseniz mennun oluruz mekanik olarak makarayı sarması hakkında bilgim yok fakat şafta hidrolik pompayı takarak pekçok şey yapılabiliyor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,967
Kaydolan Son Üyemiz
çakır55

Çevrimiçi üyeler