1993 Grand Cherokee İçin Hangi Marka Lastik?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alpaslanepli Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,479

alpaslanepli

Zirve
Yer
istanbul-bahçelievler
93 model grand chereokee 5.2 zj için lastik zamanım geldi markaları araştırdım 4 adet 235x75r15 lastikler 1000-1500 arası.. FALCON diye japon malı lastik buldum araştırırken 4 tanesi 600 TL.. diğerlerine göre çok ucuz oluşu doğal olarak acaba? dedirtiyor... aranızda Falcon kullanan var mı? fiyatı dandiktir dedirtiyor ama japon oluşuda japonlar dandik mal yapmaz dedirtiyor.. Malum ben yeniyim jeep aleminde ilk lastik değişimim sizler belkide defalarca değiştirmiş ve bire bir test etmişsinizdir bir çok markayı. Bu sebeple önerilerinizi bekliyorum.. özellikle falcon kullanan varsa.. zira elbetteki önce güvenlik ancak bütçe olarak sıkıntılı dönemim 600 liraya 4 lastik cazip geliyor ;D

Etiketler
Ynt: 1993 Grand Cherokee İçin Hangi Marka Lastik?

Hocam öncelikle karar vermen gereken nasıl bir lastik alacaksın . AT mi MT mi yoksa asfalt lastiği mi? Buda tabi nekadar arazi de ne kadar asfaltta gezeceğinle alakalı . Bence önce alacağın lastik tipine karar ver , sonra marka fiyat seçenekleri çok .

MT - AT lastik konusunda forumda bolca bilgi var arama yaparsan bulacaksın . Bunları okuduktan sonra çok daha rahat karar verebileceksin .

Saygılarımla...
Barış

Valla Barış üstadım ben bu yıl asfaltta kalacağım o kesin :smiley: aracımı yeni aldım henüz yabancısıyım arazi tecrübem sıfır. Ve malum ikinci el ne kadar temiz alırsanız alın bir sürü yaptırmanız gereken şey var.. Bu yıl bütcem ancak bunlara yeter.. Araziye çıkacak modifikasyon için bu yıl bütçe ayırmam imkansız gibi dolayısı ile tamamen asfaltta kullanacakmışım gibi düşünerek lastik alacağım. Lastiklerim çok kötü durumda bir an evvel almalıyım bu yüzden ekonomiyi ön plana sürdüm tavsiyelerini bekliyorum. saygılar.

alp çok araziye girmiycem sadece arasıra takılıcam diye başlarsan alıcağın lastik BFgoodrich tir arazidede seni yolda bırakmaz.yok araziye giricem ben dersen ozaman seçenekleri oturup baya bi düşünmek lazım her lastik farklı bahsettiğin lastik markası konusunda buralarda pek bişey bulucağını zannetmiyorum bilgi olarak herkes çamur lastiği kullanıyor genellikle sanada tavsiye edecekleri BFG olacaktır herkesin.

Ateş bey bilgi için teşekkür ederim şimdi internetten BFG nin fiyatlarına baktım 4 adet 800 Tl civarı ... Makul bir fiyat ... Ancak resimde görüldüğü kadarıyla oldukça kalın kanallı dişli bir lastik şehir içi konforunu çok etkiler mi ne dersin...

Estağfurullah üstadlık haddimiz değil , daha çoook yol var ve Burdan öğrenecek çok şey var .
Ben yine de öncelikle forumu baştan aşağı okumanı tavsiyw ederim . Ağır offraod yapmayacaksan aracın standart haliyle de katılabileceği gezi ve parkurlar olabiliyor hem bu işin kar kısmı var karlı parkurlar var vs vs ... Yani illa 5 binlira harcamadan araziye çıkılmaz , etkinliklere , kamplara gidilmez diye birşey yok .

Sonra 6 ay geçince başka takım lastik almak istemesin canın . Hocam sen bir siteyi , geziler ve teknik kısmını gez dolaş kesin kararını ver .

Bence arazi aracının en büyük işlevlerinden biri doğaya ulaşmak tabi ona en saygılı şekilde . Bu sebeple ve şehirde kar vs durumlar için de ben AT lastik bakardım . BFGoodrich AT olabilir , Competus olabilir , biraz pahalı ama Bridgestone Dueler 694 olabilir(ki ben alıcam çok yakında) , kumho venture yada kl 78 olabilir. Düz asfalt lastiği dersen pek bilgim yok çünkü hiç araştırmadım .

Ben yazarken ateş de yazmış , ateşe katılıyorum . Eğer biraz beklersen bri dueler at 694 alıcam görüşlerimi yazarım . Test sitelerinde hep ilk başlarda bu lastik . Japon üretimi burda üretilenlerden değil ve bulunma sıkıntısı yok . BFG yi bulmak çok zor ... Beni hasta ettiler ararken ...

BFG A/T http://www.lastiknet.com/pinfo.asp?pid=271 linkinde 4 adet 800 liraya stoklarında var gözüküyor. Asfalttada konforunu etkilemediği söyleniyor fiyatı da makul gibi.. Tercihimi bundan yana kullanayım netice de sizlerden deneyen kullanan ve memnun kalan varken bütçeme de uygun gözüküyorken daha fazla araştırmayayım.. Barış ve Ateş abiler kararıma katkınız için teşekkür ederim...

alp sen belli bir maddiyat doğrultusunda aracına bişeyler yapmak istiyorsun acele etmeden sıraya koy hepsini ilk önce lastik BFG lastiği michlen üretir alıcağın en mantıklıı ve iyi lastiktir çamur lastiği için aracını yükseltmen gerekir en başta kople çamur lastiği takmak yükseltmek vs sana 5000 bulur neredeyse oyüzden zaten servis masrafında var difransiyelden dolayı al bi BFG çok rahat edersin amerikayı birdaha keşfetmenin bir anlamı yok o baktığın zaten asfalt ağırlıklı olan modeli çamur lastiklerini görsen bu ne dersinin öteki lastiklerden sonra :D

Ynt: Cherokee İçin Hangi Marka Lastik?

ok. abi sağol bazı sorularım cahilce oluyor idare edin.. Sayenizde yavaş yavaş öğreneceğiz.. Hevesle soruyorum işte , anlayış göstereceğinizi düşündüğümden.. Sağolun... BFG alacağım..

Aşağıda linkini verdiğim "Lastik (MT-AT)" konusunu incelemen yararlı olabilir Alpaslan arkadaşım.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=58.0

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,168
Kayıtlı Üye Sayımız
167,058
Kaydolan Son Üyemiz
Fethiye Paraşüt

Çevrimiçi üyeler