1996 defender 300 tdi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan laphroaig Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,354

laphroaig

Yeni Üye
sevgili ustadlar, her ne kadar uyeligim yeni olsa da sizleri uzun zamandir takip eden bir defender rahatsiziyim. bir defender alma arefesine de geldim artik. bir siteden de soyle bir arac buldum.

(hatta link ini de vereyim belki ben alamam ama bir baskasi alir. arac budur http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-satilik-300-td-98521339/detay)

sizlerden ogrenmek istedigim aracin motorunun iyi durumda oldugunu varsayarak 48.000 km. RN 380 şanzuman 300 TDI motor bir arac 20 bin eder mi? amacim sadece sizlerle gezilere katilmak, ailece iyi vakit gecirmek. agir off road yapmak istesem de su an itibariyle araci buna uygun hazirlamayacagim. sadece yola gelecek, uzun sure mesafe alabilecek, agir olmayan off road parkurlarda zevk verecek bir defender toplamak.

ozellikle motor ve sanzuman konusunda yol gosterecek sizlerin degerli fikirlerini bekliyorum.

simdiden yorum ve bilgileriniz icin tesekkurler.

cem.

Etiketler
Ynt: 1996 defender 300 tdi

16 yasinda bir aracin 48 bin km'de olmasi pek mantikli gelmiyor bana.
Kaporta ve boya icin iyi masraf yapmak lazim, motor 48 bin km'de ise masraf cikartmamali, ama ben km icin ciddi suphe, duyardim.

bu aracı adam etmek en az 40.000 tl ye çıkar 48.000 km kesin 480.000 km dir ugraştıgınız cabası saygılar

1996 yani arka da disk fren olmalı , Torpidodaki o sac olmamalı ... 1986 model araca çıkma bir motor atıp 1996 diyenleri gördük , bu araç kesin öyledir demiyorum ama çok dikkatli incelemek lazım .
Tavan kuşaksız gibi görülüyor , bu 1989 üstü olur , ama bendeki gibi askeriyedeyken de değişme tavan da olabilir. Stepneye, far zımbırtısına de bakarsanız araç " ben askeriyeden çıkma 1986 modelim " diyor gibi ...
Yine de araç gerçekten 1996 ise , çok ciddi başka sorunları yoksa ( şaşi no gibi) , biraz daha pazarlıkla alınabilir .

cem bey merhaba.
araç bana göre özel harekat çıkması benzinli gibi duruyor. model olarak 96 olacağını zannetmiyorum 86-87 gibi duruyor. sizin bahsettiğiniz gibi 300 tdi motorlu rn şanzumanlı defender 20.000 tl eder ancak bu linkteki araç o mudur bilinmez????
km. konusunda 48000 de olan defender bana göre 0 sayılır. ama o yaşta olan bir defender o km. de olmaz bence de onu mutlaka araştırın. (eğer motor yapılmadıysa) şöylede bişey var 40 tl ye yeni km saati alıyosunuz km niz 0 oluyo. ;D
fotolara göre kaporta boya iç döşeme masrafı olacağı kesin. defender yapacağınız değişikliklere göre her türlü arazi koşuluna girer çıkar. sizi asla yolda bırakmaz

oncelikle mesajima cevap veren herkese tesekkurler.

Ben de genel kanaate paralel olarak aracin modeli hakkinda supheye dusmustum zira modeline gore oldukca yipranmis gorunuyor. Gerci emniyet ve askeriyede bu araclarin kullanim sartlari bazen inanilmaz haller alabiliyor.

aracin motoruna iliskin birkac yorum yapan ustad olursa cok sevinirim. 300 tdi ve 2.5 dizel icin neler soyleyeceksiniz. gerci ford transit motorlarinin da sitede oldukca yaygin olarak kullanildiginin farkindayim ama yine de gonul orjinal bir land motoru aracin uzerinde olsun istiyor.

istanbuldaki defender cilarin geneli sanirim sanayideki sakalli ustaya ugruyor. ben de bu hafta ugramayi planliyorum. belki ikinci el alim konusunda ondan da fikir alabilirim.

saygilar,

cem

laphroaig' Alıntı:
oncelikle mesajima cevap veren herkese tesekkurler.

Ben de genel kanaate paralel olarak aracin modeli hakkinda supheye dusmustum zira modeline gore oldukca yipranmis gorunuyor. Gerci emniyet ve askeriyede bu araclarin kullanim sartlari bazen inanilmaz haller alabiliyor.

aracin motoruna iliskin birkac yorum yapan ustad olursa cok sevinirim. 300 tdi ve 2.5 dizel icin neler soyleyeceksiniz. gerci ford transit motorlarinin da sitede oldukca yaygin olarak kullanildiginin farkindayim ama yine de gonul orjinal bir land motoru aracin uzerinde olsun istiyor.

istanbuldaki defender cilarin geneli sanirim sanayideki sakalli ustaya ugruyor. ben de bu hafta ugramayi planliyorum. belki ikinci el alim konusunda ondan da fikir alabilirim.

saygilar,

cem

Merhaba
Nick'ini beğendim. viski merakından dolayı bu nick'i kullanıyorsun sanırım. bende biraz meraklıyımda :smiley:

ilandaki aracı inceledim. bu arac bana göre 96 model değil. ancak motoru 96 model olabilir. onunda km'si oynanmış bence

Saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,968
Kaydolan Son Üyemiz
Ramazan Turan

Çevrimiçi üyeler