1996 grand cherokee

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan asyaasrın Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,688

asyaasrın

Yeni Üye
Arkadaşlar daha öncede belirttiğim gibi 16.000TL'ye aracı aldım.12.10.2010 akşamı Mersin'den yine 25.00TL'lik LPG ile Adana'ya gelip yaklaşık 80km belki biraz fazlada olabilir ve hiç LPG yoktu sırf geçen gelişimdeki gibimi yakacak merakıyla 80km-90km sürat aralığında yine aynı kilometreyi yaptı.Bende şaşırıyorum ama araç gerçekten çok bakımlı.Ne dersiniz?

Etiketler
Ynt: 1996 grand cherokee

uzun yolda sabit hızda normaldir 310 krş a denk geliyor. 90 km hızda hatta biraz iyi bile....kaç km de idir aracınız

Herkese selam bugün aracın tüketimini ölçmek istedim ve lpg yi dibine kadar bitirip 25 tl ilk gaz aldım yola koyuldum toplam 25 tane trafik lambasına takılıp yola devam ettim 98 km olunca tekrar benzine geçti aracım 25 liralık gazla 98 km yol yaptı buda km de 260 krş ediyor ama fazla sıkıştırmadım ve 100 km yi geçmedim saygılar...

selam arkadaşlar iyi bayramlar
cuma günü tekirdağdan yola çıkıp izmite geldim
ortalama yakıt km:280kr 100-160km hız ile
aracım 98 model 5200 v8 92.000km
düşük yakıt tüketimi için tavsiyem tartarini sıralı sistem ve temiz katalizör = 0 sorun
saygılar

GEZGİN' Alıntı:
Herkese selam bugün aracın tüketimini ölçmek istedim ve lpg yi dibine kadar bitirip 25 tl ilk gaz aldım yola koyuldum toplam 25 tane trafik lambasına takılıp yola devam ettim 98 km olunca tekrar benzine geçti aracım 25 liralık gazla 98 km yol yaptı buda km de 260 krş ediyor ama fazla sıkıştırmadım ve 100 km yi geçmedim saygılar...

yok artık ya....5.2 V8 ve 25 tane trafik ışığı diiyorsun. şehiriçinde 250 krş ya yanlış hesap yan benim araçta sorun var. lpg litresi kaça aldınız. ne marka lpg sisteminiz var. ön şaft yerinde mi...silindirlere baktırdınız mı eksiksiz çalışıyor mu. enjektörleri ne zaman değiştirdiniz oksijen sensörü ne zaman değişti. katalitik konvertör var mı? buji ve buji kablolarınız ne marka ne zaman değişti. bilgi verirseniz çok sevinirim.

Mert önce iyi bayramlar. Biz bu 2 arkadaşın ZJlerine eğer satarlarsa talip olalım.Arefe günü uzun yolda 22 lt yakıyor diye ayara gittim, ustamız ,abi ayar bayağı bozulmuş çok yakar tabii deyince çok sevindim,ayar yaptı şimdi tamam dedi sevinip bahşiş de verdim ,şimdi ise uzun yolda 24.5 lt yakmaya başladı. ;D.

27istanbul27' Alıntı:
Mert önce iyi bayramlar. Biz bu 2 arkadaşın ZJlerine eğer satarlarsa talip olalım.Arefe günü uzun yolda 22 lt yakıyor diye ayara gittim, ustamız ,abi ayar bayağı bozulmuş çok yakar tabii deyince çok sevindim,ayar yaptı şimdi tamam dedi sevinip bahşiş de verdim ,şimdi ise uzun yolda 24.5 lt yakmaya başladı. ;D.

durmuş abi sana da iyi bayramlar..inşallah bayram sana mutluluk huzur getirmiştir diye ümit ediyorum. şehiriçinde 280 krşi yakan arkadaşlarla bir görüş hangi ustaya götürüyorlarsa araçlarını bizde oraya gidelim durmuş abi. isterse konyada olsun aracımı bu tüketim değerlerine ulaştıracak bi usta varsa Van' a bile giderim. .

25 tl gaz yaklaşık otogaz litre fiyatı 2.09 tl ...25 / 2.09 = 11.96 litre yapar.... 5.2 V8 makina şehiriçinde 100 km 'de 11.96 lt lpg mi tüketiyor yani. Güldürmeyin beni arkadaşlar. 1.4 benzinli araçla aynı yakıyor olamaz lpg ile hemde... bu aracın sıfırı olsa fabrika çıkışında bile bu değerler yok iken 14 yaş ve üstü olan yorgun araçlarda nasıl bu değerleri buluyorsunuz anlamıyorum. Uzun yolda sabit hızda bile bu değerlerin olması teknik olarak imkansız ve siteye yeni üye olanları ve bu aracı almayı düşünenleri yanlış yönlendiriyorsunuz. Neden böyle yapıyorsunuz anlamıyorum. yada siz lpgyi litresi 1 tl den falan alıyorsunuz dolum tesislerinden falan. başka açıklaması yok bu işin.

27istanbul27' Alıntı:

durmuş abi sen daha iyi bilirsin gerçi ama uzun yolda 24 litre yakması da normal değil. Gerçi senin zj gördüğüm en temiz en güzel araçlardan bir tanesi ama yine de iyi bir yere baktır derim. Benim ilk hedefim lpg tesisatını düzeltmek sonra katalitik konvertör oksijen sensorleri buji kabloları ne varsa tüketimi etkileyen ele alacağım. şehiriçinde 400 krş yakalasam başka da birşey istemiyorum. daha ötesi hayal olur sadece

Herkese iyi bayramlar ben aracı alalı yaklaşık iki ay oldu ama iş yoğunluğundan fazla kullanamadım bayramda fırsat buldum anca sitede takip ettiğim kaadarıyla bende 25 tl lik gaz alıp denemek istedim önce şunu belirtiyim şehiriçi değil kullandığım yol yalova izmit arasını bilirsiniz ben bu yolda kullandım yaklaşık 70 km ama bol ışıklı bir yol yoksa şehiriçi trafiğinde mümkün değil zaten bu tüketim şehiriçinde yaktığı 450 krş uzunyolda 260 krş lpg voltran marka yerli yani ama sorunsuz çalışıyor gazla giderken de güç kaybını fazla hissetmedim aracın sadece rutin bakımlarını yaptırdım bujileri falan ne alemde bilmiyorum vakit probleminden baktıramadım aldığım kişi yeni değiştirdiğni söylemişti ön şaft ta yerinde geçen haftada karamürselden bursaya gittim geldim gidiş-geliş yaklaşık 210 km yaptım 66 lira yaktı bende inanamıyorum ama gerçek tekrar bir deneme yapıcam yine bilgilendiririm birde şunu söyliyim lpg ayarı için izmit büyük sanayide gerçekten ii ustalar var istanbuldaki simsarlara boşuna parçalanmayın ...

Şuda önemli tabiki istanbul trafiğinde bu değerleri yakalamam mümkün değil bizim burlardaki trafikle istanbul mukayese edilemez ben zaten sakin kullanan biriyim v8 makinayla seri kullanımda kesinlikle uzun yolda da 25 tl lik gazla 50 km yi geçmez eminim ben dün 100kmyi geçmedim fazlada sıkıştırmadım 98 km yapınca şaşırdım kaldım babamın dizel hyundai minübüsünden az yaktım desem yeridir ama şehiriçi trafiğinde mümkün değil aksini söyleyen zaten yalan söylüyor en bakımlı zj bile 450 krşun altına inmez bence araçlarınıza boşuna masraf yapmayın en büyük etken çıldırtan istanbul trafiği...

mertbirincioglu' Alıntı:
durmuş abi sen daha iyi bilirsin gerçi ama uzun yolda 24 litre yakması da normal değil. Gerçi senin zj gördüğüm en temiz en güzel araçlardan bir tanesi ama yine de iyi bir yere baktır derim. Benim ilk hedefim lpg tesisatını düzeltmek sonra katalitik konvertör oksijen sensorleri buji kabloları ne varsa tüketimi etkileyen ele alacağım. şehiriçinde 400 krş yakalasam başka da birşey istemiyorum. daha ötesi hayal olur sadece

Mert ben ısı cozdum galiba

260*1.6=416

Buyuk ihtimal ile araclar Avrupa versiyon ve kadran KM ama herhalde arkadaşlar yaptıkları yolu mil zannedip 1,6 ile çarpıyorlar böylece yakıt tüketim rakkamları düşüyor.Başka bir şey gelmiyor aklıma artık. ;D ;D ;D

Fabrika verisi 24.5 lt olan bir araç 12 litre lpg yakmaz. Bir yerde bir hata var

Bu tabi işin şakası ama aklım almıyor maalesef etraftan akıllı olduğum da söylenir ama ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Mil zannedicek bi durum yok ki sonuçta yaşadığımız yer km yi zaten biliyoruz izmit karamürsel git-gel 70 km birazda karamürselden yalovaya doğru gittik 98 km aracım avrupa versiyonu ve gösterge km bi yanlışlık yok bizim peugeotlada aynı km yi yapıyo dediğim gibi tek fark istanbuldaki yoğun trafik araçlarınızı bizim burda kullanın emin olun sizde aynı yakıcaksınız...

İyi bayramlar.
Yalovalı dostumuzun aracının bukadar az yakmasının sırrı : izmite gidişte LPG ile gidiyor , yalvaya dönüşte - kurtarıcı üzerinde dönüyor! ;) ;) ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Neşeli bayramlar.
Saygılarımla.
Bahaddin Çelik (bettino)

bendede 5.9 cherokee var 70bin km de lpg yok,muayyer temizlikte,istanbul trafiğinde yol bilgisayarı 20 lt gösteriyor,uzun yolda 15 lt nin altını daha göremedim ama 90 km hızda dayanamıyorum ister istemez insanın basası geliyor,sizler v8 makine altınızda iken nasıl80-90 km hızda gidiyorsunuz büyük sabır,bu arada lpg de bu değerler gerçek ise bende taktırmayı düşünebilirim,bence istanbul trafiğinde lpg de kmde 50 kuruşun altını görmek imkansız gibi...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR