1996 Vitara 5 kapı Yükseltme

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tenir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,375

tenir

Ana Kamp
Merhabalar,

2 ay kadar önce aldığım 96 model Vitara aracımı arazide daha rahat kullanabilmek ve 235/75/15 MT lastikle sorunsuz kullanabilmek için bir miktar yükseltmeye karar verdim. Gezenbilir okumaya başlamadan önce bu konuda hiçbir fikrim yoktu. Bu nedenle burada teknik bilgi paylaşan herkese çok teşekkür ederim.
Çok fazla yükseltmeye ihtiyaç duymadığımdan ve diferansiyel yükseklikleriyle oynamak istemediğimden, forumda ve ustamca uygun görülen yaklaşık 3.4 cm (1 1/4") yükseltme yapmaya karar verdim. Getleri kendim yaptırdım. Polyetilen kütük alarak ve getleri solidworks te çizerek tornada yaptırdım. Çizim ölçüleri çok net olarak belli değildi. Nitekim yerlerine takarken bazı sorunlar çıktı ve yakındaki tornacıda düzelttirdim.

CIMG2132.jpg

Etiketler

Ynt: 1996 Vitara 5 kapı Yükseltme

Yükseltmeden önce aracın yüksekliği camurluğun en üst noktasında önde ve arkada 76cm idi. Yükseltmeden sonra önde 81cm arkada 80cm ölçtüm. Bu arada ön tarafın get yükseliği 2.2cm arka tarafınki 3.4cm.
Bu da yükseltilmiş hali. (Maalesef heyecandan aracın düz bir zeminde fotoğrafını çekmeyi unutmuşum :smiley: )
Şimdi sıra MT lastiklere geldi. Ama onun için havaların biraz daha soğumasını bekleyeceğim.

CIMG2222_.jpg

Güle güle kullanın :smiley:
Sanırım arka tarafta amortisörlerin bağlantılarını uzatmadınız.
Arka difransiyele yükselttiğiniz kadar destek koymadınız.
Ön amortisörlerin üstüne ilave de yapmadınız.

Hayır get eklemek dışında birşey yapılmadı. Ama uzatma ihtiyacı olacak sanırım çukur geçişlerinde arka taraf çok sert giriyor çukura.

sevgili taner
öncelikle hayırlı olsun
bende de 93 5 kapı vitara var bende maksimum senin kadar fazla masraflı olmayacak kadar (bütce yüzünden) yükseltmeyi düşünüyorum
parçaları kendim tornada yapabilrim sadece mazeme ve montaj masrafı ile kurtarırım
senin yükseltme çalışmanı buradaki sayfaları inceliyerek anladığım kadarı ile inceledim.

ön yayaların arasına get koymuşşun fakat amortisörleri uzatmamışsın ve ön difransiyelede uzatma yapılmamış
arka yayların arsınada get koymuşşun fakat amortisörleri uzatmamış ve difransiyel takozudakoymamışşın

grand otoda yaptırdın sanıyorum bildiğim ve gördüğüm kadarı ile işlerinde ehil uzman ustalar

onlar okey tamam bir problem olmaz dedilermi bukadarına

selamlar

merhaba arkadaşlar bende 2001vitaramı yükseltmek istiyorum yaylara get koyarak basit bi işlemle yaptırmak istiyorum tabi basitte olsa bilen birine yaptırmak istiyorum bana tavsiye edeceyiniz usta varmı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,837
Kayıtlı Üye Sayımız
166,939
Kaydolan Son Üyemiz
Madafak

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR