1996 ZJ ARKA AKS PROBLEMİ

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mehmetali36 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,780

mehmetali36

Ana Kamp
Yer
İstanbul Sarıyer
Sevgili arkadaşlar Mayıs ayında aldığım aracımın sol arka aks rulmanı bozuk olduğu için değiştirdim, fakat aksıda bozmuş olduğundan orjinal rulman yerine, daha geniş bir rulman taktılar. Aracı 6000 km kullandıktan sonra tekrar ses yapması üzerine söktürdüm bu rulmanın da dağıldığını gördüm. Ustam aks onarımına sıcak bakmadığını söylemesine rağmen, tornacıda kaynakla doldurmak suretiyle yaptırdım.Ustam bu tip onarımlarda aks kesmesi durumuyla karşılaşıldığını söyledi.Fakat tornacı sürekli yaptığını hiç şikayet gelmediğini söyledi.Bu gün Tem de giderken aks kesmiş bir ZJ gördüm ve içime bir kurt düştü.Acaba yeni bir aks alıp değiştirsem mi? Tecrübelerinizi yazarsanız sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: 1996 ZJ ARKA AKS PROBLEMİ

öncelikle geçmiş olsun . aks aracın tüm yükünü çeken bir parçadır ayrıca bu akslar yüksek sementeye sahip ışıl işlem görmüş parçalar sanayide ustalar olur diyor ama neye göre olur . çünkü dolgu veye çatlak kaynagı yapılırken gerek argon gerekse ark kaynakta 1200 dereceye yakın ısı görüyor bunun sonucunda tüm özellik gidip normal bir transmisyon mili haline haline dönüşüyor. gerisi size kalmış

aks sorununu yeni ve orijinal parça ile değiştirip rahat edin ,sonradan vah vah demeyin daha büyük sorun açmasın bence,

mustafa drican' Alıntı:
öncelikle geçmiş olsun . aks aracın tüm yükünü çeken bir parçadır ayrıca bu akslar yüksek sementeye sahip ışıl işlem görmüş parçalar sanayide ustalar olur diyor ama neye göre olur . çünkü dolgu veye çatlak kaynagı yapılırken gerek argon gerekse ark kaynakta 1200 dereceye yakın ısı görüyor bunun sonucunda tüm özellik gidip normal bir transmisyon mili haline haline dönüşüyor. gerisi size kalmış

aynen budur...

bu tarz olaylar para işidir...
hali hazırda imkan varsa bi an evvel değiştirin içiniz de rahat etsin...
yolda keserse ne olur ne kaybedersiniz, iş, güç, zaman vs vs bunun hesabını siz yapacaksınız...çekme parası bile PARA...

1978 yilinda olsa idik bir adres veriridim orada yaptirirdin ama usta da rahmetli oldu ve artik her turlu parca bulunuyor. O yuzden direk degistir. Cikma parca isinede girme cunku burulan bir malzeme aks. Uzerinde goz ile gorulemeyen kilcal hasarlar olabilir bu da yol su elektrik olarak geri doner sana.

mehmet ali bey galiba aynı sorun benim arabadada var. yaklaşık bir kaç haftadır arka soldan yalpa sesi geliyor.
zaten hareket halindeyken camdan kafayı uzatıp baktığımda arka sol lastiğin hafifte olsa yalpaladığını fark ettim.
acaba bendeki sorunda aks bilyasımı. lastik döndükçe vın vın vın diye ses geliyor. açıkcası çokta rahatsız etmiyor ama hassasiyet farklı bişey..

Ahmet Bey biran önce baktırın, aks bilyası bozulduktan sonra kullanmaya devam ederseniz aksa zarar veriyor, sonra benim gibi aksmı alayım yoksa tamir mi ettirmeliyim diye düşünür durursunuz.Umarım aksınız zarar görmemiştir.
Yanıt yazan arkadaşlara, ilgilerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,125
Kayıtlı Üye Sayımız
167,025
Kaydolan Son Üyemiz
Atilla Alpaslan

Çevrimiçi üyeler