1997 Model Frontera 2.2 Satın Alma Hakkında Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vetmederes Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 68
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,563

vetmederes

Kamp I
Yer
İzmir
İyi günler arkadaşlar.Uzun zamandır 1997 model frontera almayı düşünüyorum offroad ve doğa gezilerine katılmak istiyorum ancak araç konusunda kararsız kaldım İzmir ve çevresindeki satılık araçlara bakıyorum ve her gittiğim yerde hayal kırıklığına uğruyorum.Birkaç sorumu sizinle paylaşmak istiyorum.Baktığım fronteraların çoğunda karasörde ve şasede çürümeler gözlemledim bu normal mi ?Şimdiye kadar kullandığım araçlarda hatta aynı ı model yerli arabalarda bile böyle bir çürüme görmedim ,ilk defa görüyorum.İkinci sorum araçların radyatörlerinin hemen hepsi değişmiş.Motor ustası arkadaşla baktığım motorlarda üfürüm diye tabir ettiği durum var.Bir araçta direksiyon kutusundan yağ sızıntısı var.En son ve bana göre en gözüme batan bu araçların içi bu hadar kötü mü kulanılıyor her baktığım araç içinde eklemeler yapılmış bunlar vida ile gelişigüzel sabitlenmiş koltuklar çökmüş direksiyon kapı kolları döşemeler aşınmış yırtılmış.Kendim iş için kullandığım ( Veteriner Hekimim) araç dahi daha derli toplu.Son bir şey daha arka lastikler önlere göre daha küçük görünüyor 1-2 modelde gözüme çarptı göz yanılgısı mı yoksa lastik ebatlarını takanlar kafalarına göre mi takmış.Fotoğraf çekmek isterdim ama yanlış anlaşılma olur düşüncesiyle yapmadım.Cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler...

Etiketler
Ynt: 1997 Model Frontera 2.2 Satın Alma Hakkında Yardım

vetmederes' Alıntı:
İyi günler arkadaşlar.Uzun zamandır 1997 model frontera almayı düşünüyorum offroad ve doğa gezilerine katılmak istiyorum ancak araç konusunda kararsız kaldım İzmir ve çevresindeki satılık araçlara bakıyorum ve her gittiğim yerde hayal kırıklığına uğruyorum.Birkaç sorumu sizinle paylaşmak istiyorum.Baktığım fronteraların çoğunda karasörde ve şasede çürümeler gözlemledim bu normal mi ?Şimdiye kadar kullandığım araçlarda hatta aynı ı model yerli arabalarda bile böyle bir çürüme görmedim ,ilk defa görüyorum.İkinci sorum araçların radyatörlerinin hemen hepsi değişmiş.Motor ustası arkadaşla baktığım motorlarda üfürüm diye tabir ettiği durum var.Bir araçta direksiyon kutusundan yağ sızıntısı var.En son ve bana göre en gözüme batan bu araçların içi bu hadar kötü mü kulanılıyor her baktığım araç içinde eklemeler yapılmış bunlar vida ile gelişigüzel sabitlenmiş koltuklar çökmüş direksiyon kapı kolları döşemeler aşınmış yırtılmış.Kendim iş için kullandığım ( Veteriner Hekimim) araç dahi daha derli toplu.Son bir şey daha arka lastikler önlere göre daha küçük görünüyor 1-2 modelde gözüme çarptı göz yanılgısı mı yoksa lastik ebatlarını takanlar kafalarına göre mi takmış.Fotoğraf çekmek isterdim ama yanlış anlaşılma olur düşüncesiyle yapmadım.Cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler...

bence Frontera almayın derim arazi aracı piyasasının en tutulmayan araçlarından biridir ve çok masraflıdır yinede kendiniz bilirsiniz...

hunter06_1' Alıntı:
bence Frontera almayın derim arazi aracı piyasasının en tutulmayan araçlarından biridir ve çok masraflıdır yinede kendiniz bilirsiniz...

valla masraflı değil aksine dayanıklı!!! ha araç alırken tabiki döküntü bir araç alırsanız o araç masraflı olacaktır. 450 tl parça masrafı artı işçiliğe bütün ön takımı yapılan, 100 km de 11 lt benzin yakan, vergisi 700 tl (senelik toplam), başka bir 5 kapılı lüks bir 4x4 biliyorsanız onu tavsiye edin. bence frontera iyi bir seçim olacaktır. ama araç alırken iyice kontrol etmeyi unutmayın..

Kaportada olan çürükler yaşına göre normal mi yoksa benim baktıklarım mı böyle ?

rumelian' Alıntı:
valla masraflı değil aksine dayanıklı!!! ha araç alırken tabiki döküntü bir araç alırsanız o araç masraflı olacaktır. 450 tl parça masrafı artı işçiliğe bütün ön takımı yapılan, 100 km de 11 lt benzin yakan, vergisi 700 tl (senelik toplam), başka bir 5 kapılı lüks bir 4x4 biliyorsanız onu tavsiye edin. bence frontera iyi bir seçim olacaktır. ama araç alırken iyice kontrol etmeyi unutmayın..

bildiğimiz fronteradan bahsediyorsunuz değilmi?

hunter06_1' Alıntı:
bildiğimiz fronteradan bahsediyorsunuz değilmi?

evet opel frontera 1998 model 5 kapı kasa kodu A ve 4 yıldır bende... ;D ;D ;D

kaportada çürükler normaldir çünkü 12 ve üstü bir araç alıyorsunuz.. ama çürük var çürük var tabi !!!! yani sanruf köşesi, çamurluk içleri gibi yerlerde biraz çürük olabilir. şase de ise ufak bi zımpara ile geçen bir korozyon olabilir ama artık şase çürükten delinmeye başladıyda eh tabi o normal değil... alacağın aracın şasesini, motorunu (dikkat her conta koyan rektifiyeden geçiren motorum sıfır der) baktırt, yapını ne zaman değişiyor ne yağ kullanıyor, bujileri kaç senelik, satıcı vatandaş yağ filtresi diye bişi duymuş mu? klima çalışıyor mu? şanzıman ne alemde baskı balata ne zaman değişmiş? bunlara bakarsın kafana yatarsa alırsın..
hunter06_1 arkadaş senin ne kötü deneyimlerin oldu ki merak ettim?

benim iki yakın arkadaşım sıfır birer tane aldılar adamların hayatı kaydı... bir arkadaşım gümrükten aldı onun hayatı direk kaydı... ankarada andoff ta bir arkadaşımda vardı hemen hemen her avda yolda kalırdı şimdi ona frontera dedinmi tüm yatan tüyleri ayağa kalkıyor ben almadım ama göre görede o arabayı almam .. sizin aracınız şansınıza iyi çıkmış değerini bilin .. hepinize selamlar

hunter06_1' Alıntı:
benim iki yakın arkadaşım sıfır birer tane aldılar adamların hayatı kaydı... bir arkadaşım gümrükten aldı onun hayatı direk kaydı... ankarada andoff ta bir arkadaşımda vardı hemen hemen her avda yolda kalırdı şimdi ona frontera dedinmi tüm yatan tüyleri ayağa kalkıyor ben almadım ama göre görede o arabayı almam .. sizin aracınız şansınıza iyi çıkmış değerini bilin .. hepinize selamlar

sevgili hunter, farkındaysan cevabımda satın alacağın aracın sahibi yağ filtresi diye bir şey duymuş mu dedim :D
çünkü çoğu fronterayı öyle kişiler almış, şimdi satmaya çalışıyolar ki... yağını bitince değiştiren antifrizi hiç koymayan anca kışın koyan, hava filtresi, buji değişimini yaptırmayan sadece binen tepe tepe binen adamların elinde kalmış senelerce.. düzgün bir binici dikkat etmeden veya ben adam ederim diye alınca (benim gibi), tek tek elinde patlayabiliyor... :D :D ben de öyle bir aracı aldım yaşımın verdiği cahillikle ama yılmadım, topladım, mekanik açıdan aslan gibi oldu maşallah... o yüzden niyetlilere son olarak diyeceğim şudur ki, frontera kötü değildir, gayet iyidir... ama bakımsız frontera çok can sıkar diyorum... aksesuara sahibine kanmayın bir opel özel servisinde iyice kontrol ettirin.. saygılar..

Rumelian kardeş bugün bir tane daha frontera daha baktım radyatör değişmiş daha önceki araçlarda da gördüm kronik bir sorun mu bu radyatör ? Yanımda Opelden anlayan usta egr valfi gergi rulmanları ve üfürümden bahsetti problem olarak. Bu arabadan da vazgeçtim ama aramaya devam ediyorum bakalım bulabilecekmiyim ;D

vetmederes' Alıntı:
Rumelian kardeş bugün bir tane daha frontera daha baktım radyatör değişmiş daha önceki araçlarda da gördüm kronik bir sorun mu bu radyatör ? Yanımda Opelden anlayan usta egr valfi gergi rulmanları ve üfürümden bahsetti problem olarak. Bu arabadan da vazgeçtim ama aramaya devam ediyorum bakalım bulabilecekmiyim ;D

valla radyatör problemi yaz kış antifirz kullanmayan araçlarda problem olur. ben de değiştirdim. ben komple motor yaparken onu da değiştim. parça fiyatı 350 tl idi..
gergi rulmanları derken, v kayışı ise benim 200.000 km de problem çıkardı. tanesi 5 tl 2 adet.... egr valfi problem çıkarmadı.. yani küçük masraflar çıkarabilir... zaten bakım kapsamında triger seti rulmanlarıyla değişmeli 60.000 debir değişmelisin.. bence usta ile alın beğendiğin aracı gidin bi özel opel servisine motoru ve şanzımanı kontrol etsinler.. kaporta da sağlamsa gerisi çok masraf değil.. yeni tüvden (muayene) geçmiş bir araç almanı tavsiye ederim. tüvün verdiği listeye bak neler hafif kusur olmuş.. çünkü onlar bi sonraki muayenede sana patlayacaktır...

üfürüm konusu rektifiye görmüş araçlarda iyi yapılmamış rektifiye ile oluşur ama çoğu usta üfürüm konusunu abartır. sonuçta şahin değil bu araç.. 2.2 benzinli motor 90-95 derece civarında çalışır (normali budur) ve bu motor bu yüksek ısıyla 2.5 ton aracı taşır.. sistem böyle dolayısıyla sıcaklık ve su siteminde az da olsa bir basınç olur. zaten genleşme kaıyla bu basınç tölöre edilir..

rumelian' Alıntı:
valla radyatör problemi yaz kış antifirz kullanmayan araçlarda problem olur. ben de değiştirdim. ben komple motor yaparken onu da değiştim. parça fiyatı 350 tl idi..
gergi rulmanları derken, v kayışı ise benim 200.000 km de problem çıkardı. tanesi 5 tl 2 adet.... egr valfi problem çıkarmadı.. yani küçük masraflar çıkarabilir... zaten bakım kapsamında triger seti rulmanlarıyla değişmeli 60.000 debir değişmelisin.. bence usta ile alın beğendiğin aracı gidin bi özel opel servisine motoru ve şanzımanı kontrol etsinler.. kaporta da sağlamsa gerisi çok masraf değil.. yeni tüvden (muayene) geçmiş bir araç almanı tavsiye ederim. tüvün verdiği listeye bak neler hafif kusur olmuş.. çünkü onlar bi sonraki muayenede sana patlayacaktır...

Evet Rumelian kardeş benim ilk baktığım kaporta oluyor kaporta sınıfta kalınca ötekiler sağlamsa bile vazgeçiyorum.Arkadaş İzmirde opel özel servisinde çalışıyor onunda dediği sizinkilerle aynı motoru toplarız parça sorunu yok dedi ama siz araç sahibisiniz bu aracı kullanan bilir diye düşünüyorum aramaya devam ;D Sizce deniz kıyısı olmayan iç bölgelerde mi arasam kaportada çürüme konusunda ?

Fronteraların kötü olduğunu bende rumelian gibi kabul etmiyorum.ancak fronteralar çok fazla sensörler ile donatılmış ,bu sensörler kulaandığınız yakıta göre çabuk arızalanabiliyor.rumelian frontera sahipleri içinde en tecrübelilerinden birisi , opel özel servislerinde de bu konuda çok iyi olanları var. fronteralarda en çok arızayı bu sensörler çıkartıyor.çokta pahalı değiller.frontera benim 2.jipim.1.si suzuki grand vitara idi oda 2 kapılı idi ama arazisi çok zayıftı.özellikle kumda hiç gidemezdim.ama frontera çok farklı kullanması çok keyifli ve sorunsuz.ben arazideki performansı nedeni ile kısa şaseyi tercih ediyorum.benim frontera 2.0 3kapı ,yakıtı 100 km de 9.5 lt.rot başlarını ebuy dan 4 tanesini 100 tl ye getirttim.oksijen sensörü türkiye de 150 tl ,yurt dışında 100 tl ye geliyor.radyatör bile geliyor.frontera sahipleri araçlarına bakmıyor ben öyle görüyorum.cj ,defender yada jeep sahipleri tanıdıklarım ayda bir aracını bakıma sokarak birebir kendileri uğraşırken fronterası olanlar bunu yapmıyor yapanlerda (rumelian gibi benim gibi ) aracında çok memnun.birde fronteranın sahibi yok yani opel fronterayı sahiplenmiyor ,opel servislerinden bütün opel marka otomobil kullanıcıları şikayetçi ,parçaları gerçekten pahalı ,yan sanayi Türkiyede yok .bilmiyorum ben fronteranın arazi araçları içinde hak ettiği yeri alamadığını düşünüyorum.frontera alacak arkadaş aracıyla birebir ilgilenirse sorunsuz bir araç elde edeceğine ve başka bir arazi aracının kendisine zevk vermeyeceğine eminim.

250320101400.jpg

s.sinan' Alıntı:
Fronteraların kötü olduğunu bende rumelian gibi kabul etmiyorum.ancak fronteralar çok fazla sensörler ile donatılmış ,bu sensörler kulaandığınız yakıta göre çabuk arızalanabiliyor.rumelian frontera sahipleri içinde en tecrübelilerinden birisi , opel özel servislerinde de bu konuda çok iyi olanları var. fronteralarda en çok arızayı bu sensörler çıkartıyor.çokta pahalı değiller.frontera benim 2.jipim.1.si suzuki grand vitara idi oda 2 kapılı idi ama arazisi çok zayıftı.özellikle kumda hiç gidemezdim.ama frontera çok farklı kullanması çok keyifli ve sorunsuz.ben arazideki performansı nedeni ile kısa şaseyi tercih ediyorum.benim frontera 2.0 3kapı ,yakıtı 100 km de 9.5 lt.rot başlarını ebuy dan 4 tanesini 100 tl ye getirttim.oksijen sensörü türkiye de 150 tl ,yurt dışında 100 tl ye geliyor.radyatör bile geliyor.frontera sahipleri araçlarına bakmıyor ben öyle görüyorum.cj ,defender yada jeep sahipleri tanıdıklarım ayda bir aracını bakıma sokarak birebir kendileri uğraşırken fronterası olanlar bunu yapmıyor yapanlerda (rumelian gibi benim gibi ) aracında çok memnun.birde fronteranın sahibi yok yani opel fronterayı sahiplenmiyor ,opel servislerinden bütün opel marka otomobil kullanıcıları şikayetçi ,parçaları gerçekten pahalı ,yan sanayi Türkiyede yok .bilmiyorum ben fronteranın arazi araçları içinde hak ettiği yeri alamadığını düşünüyorum.frontera alacak arkadaş aracıyla birebir ilgilenirse sorunsuz bir araç elde edeceğine ve başka bir arazi aracının kendisine zevk vermeyeceğine eminim.

Size kesinlikle katılıyorum baktığım hemen tüm Fronteralar bakımsız, ayrıca parçaların pahalı olması sadece Fronteraya özgü değil sanırım tüm 4x4lerde pahalı,aslında opel kullanıcıları arabalarını sahiplenirler ( benim gibi ) ama Frontera da bu yok...Tasarım, donanım bence son derece başarılı bir araç...

evet bütün 4x4 lerin parçaları pahalı .benim 2. 4x4 üm ve ilkinde de parçaları pahalı idi ama fronterada arızalı olan parçaları tespit edip değiştirdiğinizde birdaha oradan arıza çıkartmıyor.fronteraları ingilizler çok sever.orada kulüpleri var ve vauxhall frontera diye internette araştırırsanız bu kulüpleri bulursunuz.parça satışında www.ebay.co.uk dan araştırmadan Türkiyeden almayın.İngilizler bir aracı bu kadar çok seviyorsa boşuna değildir.öyle değilmi?

s.sinan' Alıntı:
evet bütün 4x4 lerin parçaları pahalı .benim 2. 4x4 üm ve ilkinde de parçaları pahalı idi ama fronterada arızalı olan parçaları tespit edip değiştirdiğinizde birdaha oradan arıza çıkartmıyor.fronteraları ingilizler çok sever.orada kulüpleri var ve vauxhall frontera diye internette araştırırsanız bu kulüpleri bulursunuz.parça satışında www.ebay.co.uk dan araştırmadan Türkiyeden almayın.İngilizler bir aracı bu kadar çok seviyorsa boşuna değildir.öyle değilmi?

Evet benimde dikkatimi çekti netteki çoğu frontera videosu ve fotoğraflar ya ingiliz yada doğu blokundan.Ebay UK dan parçalar geliyorsa sorun değil o zaman ama önce şöyle içime sinen bir Frontera bulayım ;D ben İzmir çevresinden bakıyorum ama sanırım biraz daha iç bölgelerden bakmam gerekecek,kıyı bölgelerde baktıklarımın çoğunda kaporta ve şase çürümeler var.Aynı meslekten bir arkdaşımda sizin gibi sport modeli olan var(fotodaki sizin sanırım ) motor ve aktarma organlarındaki sorunlardan bir türlü kendini kurtaramadı onlara kalırsa alma diyorlar ama ben almaya kararlıyım

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,944
Kayıtlı Üye Sayımız
166,712
Kaydolan Son Üyemiz
Zeyzey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR