1997 Model Grand Cherokee Almayı Düşünüyorum Yakıtı Korkutuyor

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan berkayszl Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,886

berkayszl

Yeni Üye
Mesajlar
3
Tepkime Puanı
0
Merhaba 1997 model 5.2 Grand Cherokee araç buldum fakat her kafadan ayrı şeyler çıkıyor özellikle yakıt konusunda hep almak istediğim ve korktuğum bir araç yakıt konusunda lpg de ne yakar kullananlar yardimci olursa sevinirim
 

Etiketler
Ynt: 1997 Model Grand Cherokee Almayı Düşünüyorum Yakıtı Korkutuyor

Bende almadan önce çok araştırdım ama herkafadan ayrı bir ses çıktıgı için kafam çok karışmıştı..
Şimdi 4,7 aracım var yakıtım lpg de şehiriçi gaz pedalına basma oranınızla dogru orantılı olarak 18-20lt lpg 100km de şehirlerarası ise 13-15lt aralığında yakıyor.Bu arada aracımda herhangıbır extra donanım yükseltme vs yok herşey orjınal halıyle..
Bence bu yakıt sizi hiç korkutmasın sonucta v8 gibi kükreyen bi motora sahip araca biniyorsunuz..
Yakıt konusunda kıyaslama yaparken aynı özellıklere yakın araclarla yapın;
ağırlığı 2 tona yakın
5200 cc motor V8
otomatik vites
4 çekere sahip araçlarla yaparsanız daha sağlıklı bilgiye sahıp olursunuz..
Örneğin Adamın öncekı arabası binek araçtır ondan sonra bu araca bındıyse çok yakıyo diye yorum yapar..
 


Ynt: 1997 Model Grand Cherokee Almayı Düşünüyorum Yakıtı Korkutuyor

26 28 litre gaz yakar sürekli 4 cektigi icin asagı yakar diyene inanmam
sanzumanı ayrılıyor olabilen modeller 18 22 litre arası yakar
cherokee laredo
dodge durango
karekasaların bazı modelleri benim bildigim yanılıyorsam abilerim düzeltsin
selamlar
 

Ynt: 1997 Model Grand Cherokee Almayı Düşünüyorum Yakıtı Korkutuyor

Dostum bende şöyle cevaplamak istiyorum ,
araba alıcam şu araba nasıl yok çok yakar yok parçası pahalı şunu alıcam yok şöyle yok böyle sonra bir usta yanıma geldi reis dedi sen beğendinmi bu aracı beğendim ne soruyosun o zaman al gayet güzel arabadır dedi araba lagunaydı o zaman bende aldım 10 numara arabaydı hiç masraf çıkartmadı satarker zararına sattım tabiki ancak keyif benim keyfim bir daha mı gelicem dünyaya şimdi bende 5.2 grand cherokee alıcam 2. aracım olcak zaten bu araçla hafif off road kamp ve yayla gezisi yapıcam yani ancak 2 haftada bir çıkarım o yüzden çok sorun olcağını düşünmüyorum sonuç beğendiysen canın istiyosa al dostum 24 saat arabayla gezcek halin yokya...
 



Ynt: 1997 Model Grand Cherokee Almayı Düşünüyorum Yakıtı Korkutuyor

Hmtatl arkadasıma kesinlikle katılıyorum, noktayı koymus.
simdi binmedin kac yasında bineceksin..
hafta sonu binecegin arac sigara kullanmıyorsan beles yakıt yakar. :smiley:
aylık sigaraya verecegin aprayı depoya koyarsan cok daha keyifli vede beles olur
 

Ynt: 1997 Model Grand Cherokee Almayı Düşünüyorum Yakıtı Korkutuyor

Teşekkür ederim kesinlikle bidahamı bu yasa gelicem diye düşündüm ve karar verip beğendiğim araca kapora verdim bakalım bir aksilik çıkmaz İnş
 

Ynt: 1997 Model Grand Cherokee Almayı Düşünüyorum Yakıtı Korkutuyor

Merhabalar,
Sizleri bilmem ben 657 devlet memuru emeklisiyim (işini bilmeyenlerdenim) İstanbul da yıllarca arabam oldu alıp toplatıp sattıklarımda oldu. Aklımda hep 6 ve 8 silindirli 4x4 ler vardı. Minibüsünden kamyonetine kimi çok yaşlı, kimi 0 km de araçlara sahip oldum ödeme sıkıntısı olunca hemen sattım.
İlk 6 silindirli aracım Hyundai Galloper di. Keyif alarak gezdim şanzıman sıkıntısından sattım, km si düşük diye aldım hata etmişim. Bir daha düşük km li araba almam. Bunlar tecrübeydi geldi geçti.
Şimdi aklında iki araba var biri 5.2 Grand Cherokee, diğeri Ford Explorer XLT bakalım hangisi kısmet olur. Şu anda Çanakkale deyim burada oturduğum mahallede ulaşım işi çok kötü, fakat bir ay kadar sonra İstanbula döneceğim malum ulaşım sıkıntısı yok o nedenle günlük kullanıma gerek olmayacak. Haftalık veya iki haftalık kullanmak ne yakarsa yaksın sigara içmeyen biri için sorun olmaz. (2006 da bıraktım günde üç paket yabancı sigara içiyordum beni kurtarır)
Kısmet deyip bekleyeceğim.
Herkese iyi akşamlar.
 

Ynt: 1997 Model Grand Cherokee Almayı Düşünüyorum Yakıtı Korkutuyor

Hayırlısı olsun. Ben de sigarayı bıraktım 30 gündür içmiyorum. Ben de sigara parasıyla karavan almayı düşünüyorum. İzmir'den selamlar...
 

Ynt: 1997 Model Grand Cherokee Almayı Düşünüyorum Yakıtı Korkutuyor

yakıtan korkma, bi şekilde keyif aldıkça düşünmüyorsun yakıtı :smiley:
 



Merhaba , bir yıl önce uygun bir 96 ZJ bulup ardından 4inch kit ve bize gerekli olan donanımları yaptık aracımıza..
Lpg hiç korkmayın İstanbulun sıkışık trafiğinde 85 TL Lpg ile 130km gidiyorum ama bazen karma tafikte 200km gittiğimde oluyor. Üstelik 32inch lastikle..
Size ölçü olması açısından İstanbul İzmir arası 150tL geçmiyor gidişim.
Umarım yardımı olmuştur
 

bence şehir içi trafikte v8 araca binilmez. sadece israf getiriyor. eski benzinli v8 4.7 kullanıcısı olarak görüşüm budur. sürekli uzun yol yapacaksak ise dizel ile aynı maliyete geliyor ki mantıklısı bu bana göre.
 


eskiler için öyle denebilir. sürekli yüksek tork üreten değişken geometrili kaliteli üreticiden gelen v6 turbo dizel motorlar artık çok seri ve çok hızlılar. eski model v8 lerin ise sesi var görüntüsü yok malesef kıyaslandığında. eskiden sahibi olduğum için hem ZJ hem de WJ yi epey iyi tanıyorum. kaldı ki şimdi adamlar 2 litre dizel motordan 200 hp ler çıkartır oldular biliyorsunuz. hatta bu emisyon skandalı da bununla ilgili büyük ihtimal.

her ne olursa olsun orijinal haliyle bile trafige girildiğinde 20 litre ve üzeri yakıt harcayan araç saçmalıktan başka birşey değil diye düşünüyorum. hem hacmi kadar gitmeyecek hemde boşuna yakıt harcayacak. amerikan imalatını anlamak çok zor, öyle olmasa zaten chrylser gibi bir eski dev mercedesten olup batmamak için fiat ile dünya evine girmezdi. arabalarını mahfetmez tutucu Jeep müşterilerini kaybetmeyi göze almazdı. Sadece ses duymak amaç ise bir "soundracer" alıp v8 sesi duyabilirsiniz. ilgilenen varsa bende bir adet mevcut satabilirim.
 

350 hp lik dizeller bile düşük devirlerde can çekişiyor , hele düşük cc li motorlardan elde edilen yüksek güç devamlı yüksek devir çevirmeyi gerektiriyorki motoru devamlı sınıra yakın kullandırıyor, 4,7 wj ile 120km ye kadar 2000 devir görmeden yokuş yukarı vs farketmeden çıkabiliyorsun, düşük devirde yüksek güç üreten arabayı sürmenin keyfi farklı oluyor.

hı benzine para verince canın acıyorsa tabiki dizel alacaksın bu keyif işi , benze ilk gaza dokunduğun anda(köklemeden) lastikten çıkan kısa patinaj sesi candır. bir başkasıda heybetine ramen 14-16 litre mazot harcayan bi arabayı sevebilir.

neden zevk aldığına bakıp ona göre tercih yapmakta farda var.
 



şu anda zaten 2009 model 3.0 crd ye biniyorum. açıkçası v8 4.7 yi arıyorum desem yalan olur. yakıtı ben ödemiyorum bu benim için bir değişken değil. düşük devirde gelmeyen tork yada güç hissi malesef dijital olarak kontrol edilen ve emisyon kontrolü nedeniyle egr yi aşağı çekmek amaçlı hantal programlanan elektronik gaz pedalından kaynaklanıyor.

iki model arasında teknoloji, güvenlik ve yol tutuş konusunda ışık yılı var. ancak 4.7 nin kabin konforu bu araçta yok. çok daha sert. koltukları rahatsız. avrupa araçlara benizyor diyebilirim. WK kasa, ego seviyesi daha düşük bir araç. maço değil heybetine rağmen. WJ de ise tipik amerikan maçoluğunu hissedip öyle gittiğim zamanlarda oluyordu. sattım kurtuldum diyelim :smiley:
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,476
Mesajlar
1,518,504
Kayıtlı Üye Sayımız
172,127
Kaydolan Son Üyemiz
agalandarli

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst