1998 Grand Vitara 2.0 Nerden Başlayayım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nrlates Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 55
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,064
Ynt: 1998 Grand Vitara 2.0 Nerden Başlayayım?

Ahmetle yarın konuşup bakacağız bir hal yoluna.

Etiketler

''Yükseltme kiti ve alt koruma taktırarak başladım işe. Bakalım devamında ne gelecek.''

Şampiyon bir arkadaşı tebrik ederek işe başlyayım. ;) :smiley:

kitiniz kac inç 2 mi 3 mü.? ön defransiyeli uzatıp aşagıya indirdiyseniz sorun yok . sonradan 2den 3 e yükseltirde ön defransiyeli uzatıp aşagıya indirseniz.alt muhafaza cıvıtıyor.2.ye yenisi yada üstünde işlem gerektiriyor.

yükseltilen aracın genişletilmeside güvenlik acısından iyi oluyor..kit ile yükseltilen araca spacer takınca 29 inç ten büyük lastık olmuyor..? ;) ön camurluk tekerlek arkasından bir elin avuc içi kadar parcanın traş olması gerekiyor jet taşı ile.. :eek: ???

yok ben aracımı kestirtmem derseniz ? de caresi var.. ;) M.Beccenin yarış aracları için yaptıgı salıncaklardan takmanız gerekecek bunların özelligi ön tekeri 2 cm öne almasıdır. ;) o zaman spacer kullanımı cok daha rahat olacaktır.. :smiley: tekerlek 2 cm öne gelince + 1 sorun daha vardır.? ön pastik tampon jet taşı ile traş olması gerekiyor..,,yada demir vinnc tamponu takmanız gerekir..

2000 cc 4 mü 6 silindirmi arac ? 98 mod her ikiside o senede var da..

her ikisindede 16 jant vardır orjinalde ..aliminyum 15 takamazsınız 1,6 jlx jantlarını :(,,ön diskler büyüktür problem yapar mesafe az oldugundan camur tahliyesi vs de zor olur limitlerde kalır sac jant yada jimmy sac jantı 15 inc kullanma ihtimaliniz var ,,leblebiden büyükçe bir taş çamur içinden klape arasına sıkışsa zor cıkar hasar verebilir fren sistemine ..Arwin bir kac tane denedi en iyi o cevaplar bu tür konuları derim.

kit takılırken ön viraj demirini asla güvenlik açısından iptal edip çöpe falan atmayın mutlaka olsun üstünde .arazi kabiliyetini bir miktar kısıtlayacagı gercektir ,ama asvalta o olmadan 50 km üstü sürat akıllı işi olmaz derim.

maddi acıdan para problem degilse arb havalı kilit öneririm sehir içi standart defransiyel arazide dügmesine tıklandıgında 3 saniyede % 100 tam kilitli vazifesini yapar ..bana lux gelir derseniz adres belli M. Becce derim..+ olarak takacak kişinin tecrübeli ve akıllıca bir usta olmaına dikkat etmeniz gerekli . ;)...birde cıkmacılardan lsd bulma ihtimaliniz var arka için orjinalde cıkıyor bazılarında, off road da sizi seyrettim biraz rivada ,sanırım size yaramaz .sizde iş görmez. ;)

aracın tam ne oldugunu bilseydik içindeki ayna mahrutisini 3 aşagı 5 yukarı bilirdik arac v6 ise ? kısa oran olmaz ?? hangi çap lastik takacaksanız ana göre en son düşünüp hesaplarsınız .

kit içinden arka şaft uzatma falanşı cıkmıyor..ön sol aks uzatma uzatma falanşı cıkmıyor.. aks falanşı'nı mutlaka taktırın derim.

kolay gelsin derim. :smiley:

oguz1134' Alıntı:
''Yükseltme kiti ve alt koruma taktırarak başladım işe. Bakalım devamında ne gelecek.''

Şampiyon bir arkadaşı tebrik ederek işe başlyayım. ;) :smiley:

kitiniz kac inç 2 mi 3 mü.? ön defransiyeli uzatıp aşagıya indirdiyseniz sorun yok . sonradan 2den 3 e yükseltirde ön defransiyeli uzatıp aşagıya indirseniz.alt muhafaza cıvıtıyor.2.ye yenisi yada üstünde işlem gerektiriyor.

yükseltilen aracın genişletilmeside güvenlik acısından iyi oluyor..kit ile yükseltilen araca spacer takınca 29 inç ten büyük lastık olmuyor..? ;) ön camurluk tekerlek arkasından bir elin avuc içi kadar parcanın traş olması gerekiyor jet taşı ile.. :eek: ???

yok ben aracımı kestirtmem derseniz ? de caresi var.. ;) M.Beccenin yarış aracları için yaptıgı salıncaklardan takmanız gerekecek bunların özelligi ön tekeri 2 cm öne almasıdır. ;) o zaman spacer kullanımı cok daha rahat olacaktır.. :smiley: tekerlek 2 cm öne gelince + 1 sorun daha vardır.? ön pastik tampon jet taşı ile traş olması gerekiyor..,,yada demir vinnc tamponu takmanız gerekir..

2000 cc 4 mü 6 silindirmi arac ? 98 mod her ikiside o senede var da..

her ikisindede 16 jant vardır orjinalde ..aliminyum 15 takamazsınız 1,6 jlx jantlarını :(,,ön diskler büyüktür problem yapar mesafe az oldugundan camur tahliyesi vs de zor olur limitlerde kalır sac jant yada jimmy sac jantı 15 inc kullanma ihtimaliniz var ,,leblebiden büyükçe bir taş çamur içinden klape arasına sıkışsa zor cıkar hasar verebilir fren sistemine ..Arwin bir kac tane denedi en iyi o cevaplar bu tür konuları derim.

kit takılırken ön viraj demirini asla güvenlik açısından iptal edip çöpe falan atmayın mutlaka olsun üstünde .arazi kabiliyetini bir miktar kısıtlayacagı gercektir ,ama asvalta o olmadan 50 km üstü sürat akıllı işi olmaz derim.

maddi acıdan para problem degilse arb havalı kilit öneririm sehir içi standart defransiyel arazide dügmesine tıklandıgında 3 saniyede % 100 tam kilitli vazifesini yapar ..bana lux gelir derseniz adres belli M. Becce derim..+ olarak takacak kişinin tecrübeli ve akıllıca bir usta olmaına dikkat etmeniz gerekli . ;)...birde cıkmacılardan lsd bulma ihtimaliniz var arka için orjinalde cıkıyor bazılarında, off road da sizi seyrettim biraz rivada ,sanırım size yaramaz .sizde iş görmez. ;)

aracın tam ne oldugunu bilseydik içindeki ayna mahrutisini 3 aşagı 5 yukarı bilirdik arac v6 ise ? kısa oran olmaz ?? hangi çap lastik takacaksanız ana göre en son düşünüp hesaplarsınız .

kit içinden arka şaft uzatma falanşı cıkmıyor..ön sol aks uzatma uzatma falanşı cıkmıyor.. aks falanşı'nı mutlaka taktırın derim.

kolay gelsin derim. :smiley:

Bende ilk önce tebrik mesajınız için çok teşekkür ederim.

Araç 98 model 4 Silindir (Yumuta Kasa) 2.0 motor Grand Vitara
Yanılmıyorsan 2" mehmet becceye götürdüm o hiç bişey sormadan taktı. Sanırım difransiyeller öne alınmadı.

Ahmet Arkadaşımızdaki lastik ve Jantları deneyeceğiz.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=64250.msg761791#msg761791
Bunları deneyip duruma bakacağız. Kestirmek sorun değil ayrıca önede vinçi demir tampon yapıcam.

Olmadı daha öcne satılık diye koyduğum şu anda da elimde bulunan bu jantlar uyarmı lastik ebatlarını değiştirsem.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=59158.0

Arkaya kilit işine gelince Havalı ARB biraz maddi sorun yaratıyor.
Ayna mahritiyi ve normal kilit taktırmayı düşünüyorum bitane çıkma kilit buldum. bunu almayı düşünüyorum.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araclari-tum-suzuki-grubuna-de-100-defransiyel-kilidi/detay

Şuandaki tek sorunum lastik. Elimdeki Jant ve Lastik var birde ahmetteki lastik ve jant var.
Bunlardan hangisi daha doğru olur. Bu sırayla kitmem lazım.

Açıklayıcı bilgileriniz için çok teşekkür ederim.

İşte aracım ve Yükseltme kiti takılmış hali.

IMG_1847.jpg
IMG_1846.jpg
IMG_1852.jpg

inc tir.Overall Diameter: 27.69 inc 703.32 mm >>>>>:215 75 15 Maxxis MT 753 Lastik

Overall Diameter: 29.99 in 761.74 mm>>>>>> 30/9.5/R15 Federal MT hesapta bu şekil gercekte 29,5 inc tir.

128 beygir gücü
4.875 oran diflere sahip aracınız.

Overall Diameter: 29.99 in 761.74 mm>>>>>> 30/9.5/R15 Federal MT hesapta bu şekil gercekte 29,5 inc tir.

Yukarıda belirttiğiniz lastik araca 2 inc flanşla birlikte takılmıştır.
Bu haliyle aracta sürtmeler oldugundan 2 inc de kupadan yukseltme yapılacaktır.
Yardımlar için teşekkür.

calmini sitesinde kupa yükseltikten sonra geriye dönüş mümkün degildir yazar
vites kolları kısa gelicek kaynak yada özel bir parcalar imal ettirmeniz gerekececektir.
gaz lpg giriş cıkış borularına dikkat depoda ..regülatör kısmınıda gözden gecirin fren merkezi boruları benzin depo giriş ve motora gidiş geliş hortumları ve direksiyon mili uzaması(ayardan) gerekiyor
İşinin ehli kişiler yaparsa problem yok ,ön ve arka tamponda cıvıtıyor onlarada özel parca ve uzun civata ile işlem yapılması lazım ..

uzun lafın kısası 1 inc kupa yükseltme az ve manasız gelebilir ama en sorunsuz en ideal olanıdır.1 saat içinde de geri dönüp standart hale gelir derim.

16 jant ile 30 inc te problem olmaz ..

16 jant ile 30 inc te + 2,5 cm - 3 cm spacer ile 29 sorunsuz olur,29,5 ile en kötü..camurluktan bir karış traşlanarak cuk diye olur ..

'' 2 inc flanşla '' 5 cm yapar cok fazla derim + 29,5 inc artikilasyon sırasında çamurluk içlerine tekerlek üst noktasından deger derim jantlardada (ofset) dışa acıklık var ise cok ugraştırır.

M.Becce de 2,5-3 cm lik flanş var bilginize..

ben kendi aracıma 3 süspansiyon +1 kupa yükseltme yaptım ..1,5 cm ofsetli jant + 3 cm spacer ile kullanıyorum 225/75/16 ..205/80/16 lastikler ile de kullanıyorum 0 problem az bi büyügüne gecicem desem içten traş şart olacak o da tam sag ve tam sol manevra esnasında degecektir .

spacer kullanımı ön düzen şeklini cok fena karıştırıp allak bulak ediyor inanılmaz bir şekilde ,,takmamak en hayırlısı belkide ..ama bir alıştım arac mükemmel oldu yol tutuşta artık onsuz yapamam desem yeri var.. :smiley:

Aydınlatıcı bilgieriniz için teşekkürler. Şu anda başka bir şey yapmıyorum.
bayramdan sonra sizden daha detaylı bilgi alıp tecrübelerinizden yararlanmak için sizle karşılıklı görüşmek isterim.

Bayram için orj. lastik ve jantlarını takarak yola gidiyorum.

Size de iyi bayramlar diliyorum.

buradaki suzikicilere de iyi bayramlar

Herkese günaydın. Kaldığımız yerden devam için önerilerinizi bekliyorum.

''Bu haliyle aracta sürtmeler oldugundan 2 inc de kupadan yukseltme yapılacaktır.''

arazide (artikilasyonda) tekerlerin aşağıya yukarıya hareketi sırasında camurluk içlerine girmeyip de dışta oldugundan spacer dolayısı ile sürtmeler olacagı kesin yükselterek bunu çözümlüyebilirsiniz..

benim dikkat cekmek istedigim konu ..>>>>>>>>

yükseltme işine girmeden >>sadece ön tekerlekleri spacerler ile takın ve tam sag ve tam sol yaparak durumu gözlemleyin lastik'lerin arkadan sürtme yapıp yapmadıgına bakın ..

sürtüyormu ..?
arada 0,5 cm boşluk var ise az derim
arada 1 cm boşluk var ise yeterli derim .,fazlası daha hoş olur. çamurla beraber gelebilecek taş toprak vs nin tahliyesi rahat olur arada sıkışıp camurluk içlerine hasar vermez .

çamurluk içlerini jet taşı ile traşlamak ve spacer kalınlıgını tornada azaltarak uygun şekli yakalamanız gerekli derim ..[attachment=1]

en cok bu pozisyonda ön tekerlek içeri girdiginde spacerli durumda problem cıkarır bilgilerinize .

kendi aracımdan örnek veriyim
225/75R16 at lastik : 29.28 inc 743.71 mm arada 1 cm boşluk oluyor ..tam sag ve solda..

205/80R16 mt lastik.. : 28.91 inc 734.31 mm arada 0,5 cm boşluk oluyor kagıt üstündeki hesapta yarı çaptan 0,5cm eksik çıkması gerekli iken ..+ 0,5cm fazla cıkıyor her markanın ölçüsü mü farklıdır ?

bu işleri matematiklemi hesaplamıycaz ? başka bir yöntemi mi var ? bende anladım desem yalan olur .kagıt üstü matematik tutmuyor arac üstü farklı oluyor evdeki hesap çarşıyı tutmadı hesabı oluyor..

spacer denilen zımbırtıyla yeni tanıştım..cok sevdim ..ama ..başıma actıgı işleri çözmekte zorlanıyorum işin acıkcası .. ;D

gazrover grand.jpg

oguz1134' Alıntı:
''Bu haliyle aracta sürtmeler oldugundan 2 inc de kupadan yukseltme yapılacaktır.''

arazide (artikilasyonda) tekerlerin aşağıya yukarıya hareketi sırasında camurluk içlerine girmeyip de dışta oldugundan spacer dolayısı ile sürtmeler olacagı kesin yükselterek bunu çözümlüyebilirsiniz..

benim dikkat cekmek istedigim konu ..>>>>>>>>

yükseltme işine girmeden >>sadece ön tekerlekleri spacerler ile takın ve tam sag ve tam sol yaparak durumu gözlemleyin lastik'lerin arkadan sürtme yapıp yapmadıgına bakın ..

sürtüyormu ..?
arada 0,5 cm boşluk var ise az derim
arada 1 cm boşluk var ise yeterli derim .,fazlası daha hoş olur. çamurla beraber gelebilecek taş toprak vs nin tahliyesi rahat olur arada sıkışıp camurluk içlerine hasar vermez .

çamurluk içlerini jet taşı ile traşlamak ve spacer kalınlıgını tornada azaltarak uygun şekli yakalamanız gerekli derim ..[attachment=1]

en cok bu pozisyonda ön tekerlek içeri girdiginde spacerli durumda problem cıkarır bilgilerinize .

kendi aracımdan örnek veriyim
225/75R16 at lastik : 29.28 inc 743.71 mm arada 1 cm boşluk oluyor ..tam sag ve solda..

205/80R16 mt lastik.. : 28.91 inc 734.31 mm arada 0,5 cm boşluk oluyor kagıt üstündeki hesapta yarı çaptan 0,5cm eksik çıkması gerekli iken ..+ 0,5cm fazla cıkıyor her markanın ölçüsü mü farklıdır ?

bu işleri matematiklemi hesaplamıycaz ? başka bir yöntemi mi var ? bende anladım desem yalan olur .kagıt üstü matematik tutmuyor arac üstü farklı oluyor evdeki hesap çarşıyı tutmadı hesabı oluyor..

spacer denilen zımbırtıyla yeni tanıştım..cok sevdim ..ama ..başıma actıgı işleri çözmekte zorlanıyorum işin acıkcası .. ;D

Aracın şuanki hali şöyle:
Spacer : Tam ölçüsünü bilmiyorum 3 cm civarı:
Lastik: 30/9.5/15
Jant: 15 3-4 cm kadar ofsetli.

Durum
Ön tarafta sütrme veya tam sağ tam solda sütrme yoktur.
Arkada taraf berbat
Çamurluk ağızlarına ilk süspünsiyonta sürtüyor.
Sizin dediğiniz gibi arka taraftaki spacer ları çıkartsam bu sorun biraz azalımı diyorum ama yan taraflara da sürtüyor.
4 cm kadar kupayı yükseltsem bu durumu kurtarabilirmiyim.
Yada sizin dediğiniz gibi fazla birşeyleri ellememek için 1" mi yükseltsem.

Birde 215/75/15 lastik ve 1.5 cm ofsetli jantlar bulunuyor elimde bunları denesem nasıl olur diye düşünüyorum.

Durum çok karıştı. Yardım lütfen.

nrlates' Alıntı:
Aracın şuanki hali şöyle:
Spacer : Tam ölçüsünü bilmiyorum 3 cm civarı:
Lastik: 30/9.5/15
Jant: 15 3-4 cm kadar ofsetli.

Durum
Ön tarafta sütrme veya tam sağ tam solda sütrme yoktur.
Arkada taraf berbat
Çamurluk ağızlarına ilk süspünsiyonta sürtüyor.
Sizin dediğiniz gibi arka taraftaki spacer ları çıkartsam bu sorun biraz azalımı diyorum ama yan taraflara da sürtüyor.
4 cm kadar kupayı yükseltsem bu durumu kurtarabilirmiyim.
Yada sizin dediğiniz gibi fazla birşeyleri ellememek için 1" mi yükseltsem.

Birde 215/75/15 lastik ve 1.5 cm ofsetli jantlar bulunuyor elimde bunları denesem nasıl olur diye düşünüyorum.

Durum çok karıştı. Yardım lütfen.
Selam Nurullah...
Spacerlar 38 mm yani 1.5 inç...Önde problem yok doğrudur ama aracın arkası da önden 5 cm civarı düşüktür önce bunu dengelemen lazım... arka tarafın zaten esnemeye mesafesi yok.. ;)

Kupa yükseltmede de 3 cm civarında ne fren hortumlarında ne de direksiyon milinde sıkıntı yaşamazsın...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,068
Kayıtlı Üye Sayımız
166,967
Kaydolan Son Üyemiz
çakır55

Çevrimiçi üyeler