1998 Grand Vitara 2.0 Nerden Başlayayım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nrlates Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 55
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,064
Ynt: 1998 Grand Vitara 2.0 Nerden Başlayayım?

Tamam ahmet fren hortumlarında ve direksiyon milinde sorun olmayacaksa süper.
İlk bakışka gerek var gibi durmuştu.

Etiketler

nrlates' Alıntı:
Birde 215/75/15 lastik ve 1.5 cm ofsetli jantlar bulunuyor elimde bunları denesem nasıl olur diye düşünüyorum.
Yeni aracın hayırlı olsun. Bu arada o jantlar 2,5 cm offsetli ;)
Jimny jantlarının orijinali zaten vitaradan daha offsetli olduğu için senin araçta 3 cm üzerinde (tam ölçüyü bilmiyorum) offsete karşılık gelir.

Selam Murat.
Senin jantları 1.5 ofsetli biliyordum. Yeni araca hiç takmadım.
Bide bunları takıp deniycem.
Bu arada sende aracı satıyorsun. Umarım istediğin gibi olur.

kolay gelsin selam ve takip diyelim ...

nrlates' Alıntı:
Selam Murat.
Senin jantları 1.5 ofsetli biliyordum. Yeni araca hiç takmadım.
Bide bunları takıp deniycem.
Bu arada sende aracı satıyorsun. Umarım istediğin gibi olur.
Yok 1,5 olanlar bende kalan diğer takımdı.
Tşk.

Kupa yükseltmede de 3 cm civarında ne fren hortumlarında ne de direksiyon milinde sıkıntı yaşamazsın...Ahmet dogruyu söylemiş.!

+ olarak resimde arka daha az kalkmış görünüyor arka yay ları degiştirin yada yaylardan kaldırmak için 3-4 cm yukarı kaldıracak get yaptırın ahmete derim .

ön tarafın yüksek olma sebebi ..vinç + demir tampon takılınca bir miktar düşebilir gerekcesi ile mi yüksek tutuldu .? ön yay üstlerine de ufak 2 cm lik bir lastik takoz vs konabilir gerektiginde.. :smiley:

Aracı dün Aksiyon otoya götürdüm.
Murat Usta da aynen sizin dediğiniz gibi söyledi.
Sadece arkayı yükseltelim dedi. Arkalar önlerden 4 cm düşük arkayı 4 cm yükseltince bakacağız neler olacak.
Sonrasına bu işlemden sonra bakacağız. Bu arada kilit de takılacak.
Ancak bu hafta yarışlar olduğundan yarışlardan sonraki hafta yapılacak bu işlemler.

hayırlı sabahlar ve iyi çalişmalar buradaki ahaliye takip devam ediyor.

Lastik ve jantlar tamam ancak resim daha sonra gelecek.
Şimdi sırada tampon ve vinç pojesi var.

Nasıl olmuş arkadaşlar.

tampon.jpg

karter muhafazanız .made in becce yakışmış..

ön salıncak ların egimine bakılırsa önler 3 inc veye az da fazla kalkmış durumda.!..yani güzel.. :smiley:

resimden anlasılan kamber ayarınız bozuk evvela murat usta amortisör cıvata yerlerine işlem yapsın sonrasında rot ayarına gitmeniz gerekli...oldukca içe bükük duruyor .futboldan bacakları carpılan topculara dönmüş.. :smiley: yada iyi bir şey olsun derseniz. vaktiniz varsa Ahmet konuya iyi bir çözüm getirmişti konuyu ona danışın ..amortisörleri önleri söküp ona götürüp getirmeniz gerekli

faturası + ce belgesi olan vincler proje ile ruhsata işlenmesi gerekiyormuş artık ..eskiden sorun olmuyordu ..şimdilerde böyle diye duyum aldım ..eski kendi vincinizi yada 2. el aldıgınız ruh. işlenmeyecek sanırım ..

tamponu da iyi araştırın sivri köşeli 8 cm den fazla vinç vs için cıkıntısı olmayacak gibi ilginc prosödürleri var..domuzluk..bulbar denen aletde kaput seviyesi altında olması gerekli imiş..

vinc rollerinin üzerine acılan kapan makenizmalı bir sistemle plkalık konuluyor cok da hoş oluyor ..plaka normal şartlarda nereye koyarsan koy demir tampona hoş durmuyor .. :smiley:

oguz1134' Alıntı:
karter muhafazanız .made in becce yakışmış..

ön salıncak ların egimine bakılırsa önler 3 inc veye az da fazla kalkmış durumda.!..yani güzel.. :smiley:

resimden anlasılan kamber ayarınız bozuk evvela murat usta amortisör cıvata yerlerine işlem yapsın sonrasında rot ayarına gitmeniz gerekli...oldukca içe bükük duruyor .futboldan bacakları carpılan topculara dönmüş.. :smiley: yada iyi bir şey olsun derseniz. vaktiniz varsa Ahmet konuya iyi bir çözüm getirmişti konuyu ona danışın ..amortisörleri önleri söküp ona götürüp getirmeniz gerekli

faturası + ce belgesi olan vincler proje ile ruhsata işlenmesi gerekiyormuş artık ..eskiden sorun olmuyordu ..şimdilerde böyle diye duyum aldım ..eski kendi vincinizi yada 2. el aldıgınız ruh. işlenmeyecek sanırım ..

tamponu da iyi araştırın sivri köşeli 8 cm den fazla vinç vs için cıkıntısı olmayacak gibi ilginc prosödürleri var..domuzluk..bulbar denen aletde kaput seviyesi altında olması gerekli imiş..

vinc rollerinin üzerine acılan kapan makenizmalı bir sistemle plkalık konuluyor cok da hoş oluyor ..plaka normal şartlarda nereye koyarsan koy demir tampona hoş durmuyor .. :smiley:

Karter koruma yükseltme kiti ile birlikte takıldı. Made in Becce.
Sizin kadar çok teknik yazamasamda şöyle açıklayabilirim. Ön lastikler alt kısımdan içe bakıyor. Bu durumu Murat usta ile konuştuk düzeltecek.
Vinci yeni almayı düşünüyorum. Eğer işletmek şart olursa yapacağız. Aracın iki yıl muayenesi var bu zaman içende neler değişecek bakalım.
Tamponu kendim yapmayı düşünüyorum. Sivri köşe kullanmamaya çalışıcam. Domuzluklar konusunda emin değilim.
Tavan üstüne konulan sis lambalarının işe yaramadığını bildiğim için öne de iki adet sislambası koymak için düşündüm.
Çok kalın olmasına gerek yok. Sadece estetik ve sisleri tutacak şekilde olacak.

Plakalıkla ilgili çözüm bulamadım.
Bende bir aparatla vinç rölelerinin üstüne bi aparatla yerleştirmeyi düşünüyorum. Araziye giderken sökülebilecek bir sistemle.

Aracın yükseltme lastik işi tamam gibi.
Bunlarda son resimleri.

Araca 30/9,5/15 Federal lastikleri takınca standart yükseltme kiti varken arka taraflarda
arazide aşırı artikülasyonda sürtmeler oldu.
Mehmet bey hemen duruma el attı ve arka tarafın yaylarını değiştirerek daha sert yaylar taktı şu an için fazla sıkıntı yok.
Ancak müsait bir zamanda yayların arasına birer get koyarak biraz daha yükseltmek gerekiyor sanki.

Bunlarda son halinin resimleri.

IMG_2135.jpg

IMG_2137.jpg

IMG_2134.jpg

IMG_2133.jpg

IMG_2132.jpg

Nurullah Bey,

Çamur çok yakışmış.. Sakın yıkatmayın..

Bu arada elinizi neye atsanız, güzelleştiriyor, değerini arttırıyorsunuz. Bu proje de öyle olmuş.. Çok titiz çalışmışsızız.. Aracın öncesi ve sonrası arasında görsel açıdan dağlar var..

Elinize sağlık..

Çok teşekkür ederim.
Çamurlu bırakmaktansa yıkatıp tekrar çamur yapmak daha eğlenceli oluyor.

Ancak maddi sıkıntı yüzünden satmam gerekecek.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,068
Kayıtlı Üye Sayımız
166,967
Kaydolan Son Üyemiz
çakır55

Çevrimiçi üyeler