1998 Pathfinder 3.3 te Difranseyel Kiliti Mevcut mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CANADALI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,169
Ynt: 1998 Pathfinder 3.3 te Difranseyel Kiliti Mevcut mu?

CR-V ve HR-V nin normal otomobilden farkı, eğer orman içlerinde düz yollarda geziler yapıyorsanız altını sağa sola vurmamanız, çekişin tek tekerleğe düşmesi sonucunda ufacık bir çamurda ya da karda kalmamanız ve olağan üstü sağlam, problemsiz masrafsız oluşları. Ben hala çoğu gezimde XJ.i bırakıp HR-V ile gidiyorum, gerek ekonomikliği gerekse normal otomobil gibi yol tutuşu ve kullanım kolaylığından dolayı.

HR-V hakkında ki yazım aşağıda ki linkteydi : http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=13194.0 Çokta oyuncak değildir, off-road beklentisi olmayan ama kamp yapmayı doğada vakit geçirmeyi seven birisi için fena seçenekler değildir o iki araç. RAV4 de iyidir ama aynı maliyetlere daha geniş iç hacim sunan CR-V daha makul geliyor bana.

İstanbul trafiğinde özellikle sabah ve akşam saatlerinde 3.3 litre hacimli bir araçla 13 litre falan görmek mümkün değil,1.6 litre binekler o kadar yakıyor nerdeyse. 20 litre razı olunması ve şükredilmesi gereken rakam olur ;D Araç seviliyorsa söylenecek laf yok, zira bir abim Nissan tutkusundan Pathfinder arıyor, ama sadece seçenekse diğer seçeneklerede bakmak gerekir, daha ekonomik, daha modifiyesi daha kolay, daha rahat alınıp satılan bir Vitara gibi mesela. Ancak Pathfinder tutkuysa yakıtını falan sorgulamak gereksiz bence ;)

Etiketler

Aydınlatıcı bilgin için çok teşekkür ederim KLL...( biraz geç cevap verdim özür dilerim )

ama ne alacağıma hala karar vermiş degilim.2004 model megane2 den vaz geçmek çok zoruma gidiyor. ama
insanın içindeki ( çamura dalma arzusu ) daha agır basıyor..2004 ver 1997 1998 model 4x4 al mantıklı dıye dusunuyorum ama insanın arzulara daha önemli dimi.. yanlışmı düşünüyorum...

Baktığım zaman sıfır araba parasını biri 9 diğeri 10 yaşında iki araca vermişim. Saçma olabilir ama benim için böylesi daha mutluluk verici. Diğer taraftan alacağınız on yaşını geçmiş bir Japon 2004 model Fransız'dan çok daha sağlam olacaktır bunu unutmayın...

Bolbuzjak _
Hrv yazını okudum...
cok begendım..tebrik ederim bu araçları anladığım kadari ile iyi tanıyorsun..
ben daha yeni yeni merak sardım ama ne alacağımı tam olarakda bilmiyorum..
aklımdan gecen 4x4 ler
_Pathfinder 3.3 se ov ( sadece heybetli göründüğü için yoksa ağır bir off road'a gireceğimden degil.) ama yakıt konusu hala şüpheli ? Servise danışacağım bu konuyu
_1997 - 1999 Honda CRV otomatık vıtes
_2000 model Honda HRV otomatık vıtes
_ 1999-2000 grand vitara 2.5 de otomatık..
Bu modeller simdilik kafamda düşündüklerim..aracıma karsılık uygun fiyatlı bir model bulursam
mutlaka takasa gireceğim..
Rav4 demissin ancak bu aracın tipi hoşuma gitmiyor. bu yüzden düşünmüyorum..( rav4 sahipleri yanlış anlamasın ) ayrıca özür diliyorum

servis ne anlar ki pathfinder den? adam trigger kayışı yok bu motorda diyor. oysaki 100 bin mil de değişmesi gereken bir triggeri var. tık tuk bir ses geliyor bu ses nedendir diyorsunuz bu modellerde böyle şaft uzun olduğundan esner ses yapar diyor. Bunu diyen nissan bayisi ve yetkili servis sorumlusu. Gres yağı kurumuşmu diye bakmıyor 5 ytl lik gres yağı ile kendimiz yağlayınca ile ses kalmıyor. Ben söylüyorum ne kadar yaktığını zaten.Ama istanbulun kimi zaman hızlı akan kimi zaman da dur kalk şeklinde olan trafiğinde rahatlıkla 17 18 litre yakıt yakar pathfinder. Bu çok doğal bence. Hele gaza çok basarak kullanmay alışkınsanız ve sabırsızsanız tüketim değeri rahatlıkla 20 li değerlere çıkar çünkü araba üst devirde yürümüyor. Yanlız dur kalk trafikte rölantide büyük motorlu araçlar kendiliğinden kalkacakları için 1.6 araçlar gibi ortalamadan çok daha farklı tüketmezler yakıtı. Deneyimle sabittir.

Benzer fiyatlarla 2001 2002 rav 4 bulabileceğinizi düşünüyorum açıkçası. Ben olsam CRV almazdım. HRV ise daha eğlenceli görünüyor ancak bir arkadaşım kullandığı modelin, sedan aracına göre aşırı yüksek tüketimi olduğunu söylemişti,kendi aracı 1.6 opel astra. Belkide astraya göre yüksek gibi gelmiştir kendisine. Göreceli.

Bence araziye çıkmıyorsanız, hobi yada iş için toprakta yada çamurda gezmiyorsanız 2004 model araba bırakılıp daha yaşlı bir araç alınmaz. Alırsanız ve bakımlı değilse çok vakit emek ve para harcarsınız. Bakımlısı ise pahalı olur zaten. Sıkışık değilse kimse, değerinden aşağı satmaz çünkü konforlu yormayan keyifli araçlar bunlar ve benzerleri. Bu paraya da alınacak sıfır km de kaç çeşit araç varki? Kaba bir ifade olacak belki ama attan inip eşeğe binmek gibi olur diye düşünüyorum. ayrıca ülkemizdeki saçma sapan vergilendirmeler yüzünden normal bir otomobile göre ödenecek vergi de cabası.

2001 2002 pajero pinin lere baktınızmı çok hesaplı bulunur onlar.

bu arada amacım honda 4x4 leri küçümsemek değil di lütfen yanlış anlamayın dostlar. tekrar okuyunca böyle anlaşılabilir diye düşündüm ve eklemek istedim.

hemde mitsubihi.

pinin'lere baktım şimdi... sahibinden com.da ;
2002 model pazarlıksız 25.000 ytl yazmıs sahıbınden...
2001 model galeriden 24.500 ytl
Bunlar en düşük fiyatlı olanları
üzerlerine fark vermem lazım..pahalı araçlarmış KILL...

HR-V'nin en büyük özelliği binek araç yürütebilecek bir bütçeyle yürütülebiliyor olması, vergisi kaskosu v.s. makul. Yakıtı son nesil 1.6.lardan fazla, eski 1.6.larla aynı. Açık yolda 8 litrelerin altına inmek pek mümkün değil, bineklerin 6 lt.lere inebildiği yerlerde yani, İstanbul trafiğinde hepsi delirdiğinden fazla fark olmaz. Özetle binek araca binebilen birisi küçüklüğüne katlanabilirse doğa gezileri yapabileceği ve karda yağmurda güven veren bir araç sahibi olabilir. Yakıt rahatsız ederse LPG ile küçük motorlu dizellere yaklaşır yakıt maliyetleri. Temizini bulursanız kuruş para harcamadan binersiniz...

CR-V, X-trail ve Rav4 bir üst kademe, vergileri, kaskoları ve tüketimleri daha yüksek olacaktır. Bu Japonlarda sorunsuz ve düşük bakım maliyetleri olan araçlardır, ancak yakıt olarak bineklerin üstünde seyrederler. Pininide bu gruba dahil edebiliriz, bildik Japon Pajerosu sağlamlığına sahip olmadığı söyleniyor ama bence asıl dert ve ikinci elinin zayıflığının nedeni GDI motorlarına henüz LPG uygulanamaması. Eğer benzinli kullanacaksanız dert olmayacaktır.

Pathfinder diyince ayrı bir boyuta girersiniz artık arazi aracı olayına girmişsinizdir ve yürütme maliyetleri diğerlerinin ötesinde olacaktır. Bence yukarıdakilerle aynı sınıfa sokulmaması gerekir. Farklı ve özeldir; yakıtı, vergisi, kaskosu, yedek parça bulunabilirliği, servis/usta bulunabilirliğide farklı ve özel olacaktır.

Vitara çok mantıklı bir araç ama 2.5 diyince durmak lazım, yakıtı sallamayan Amerikan kaynaklı sitelerde bile 3.3 Pathfinder gibi çok yaktığı varsayılan araçlardan biri olarak görülür. Ama uygun fiyata modifiye edilir, off-road anlamında her şey yapabilir, nispeten sorunsuz araçtır, bagajı nedense feci halde küçüktür...

Aslında Bundan 2 ay kadar önce 1 tane hrv buldum
ama sahibi kafa kafaya takas edelim dedi ben yanaşmadım 1.500 2000 ytl fark istedim
o da yanasmadı . acaba hatamı ettım.sahibinden comda halen duruyor.....yorumn ne olur..
http://www.sahibinden.com/ruhsata_isli_lpg_li_WQQaXQQ10168616WQQpXQQdisplayitem

KILL ın dediigi rav4 lerede baktım..birtane ondanda buldum ama oda kafa kafaya vermez herhalde..dimi

http://www.sahibinden.com/sahibinden_27_000_ytl_ye_acil_satilik_2001_model_toyata_rav_4_WQQaXQQ11016610WQQpXQQdisplayitem

kill değil efendim kll :smiley: kll eski bir arabamın harf grubuydu.

pininler daha ucuz satılıyordu bence pazarlıkla aşağı rahatlıkla iner. piyasası olmayan araçlar onlar. GDI lara da lpg takılmaya başlamıştı sanırım. 2A firmasının forumuna bakmak lazım. En olmadı normal sistem takılır. Benim arabamda bu şekilde çalışıyor

slm canadalı onu ogrenmenın kolayı var arka sag veya sol tekerı krıko ıle kaldır arabayı calıstır ve hareket et eger kaldırdıgın teker bosda donuyosa kılıtlı degıl eger hareket etmenle arac hareket edıyorsa yanı aracı ıtıyosa kılıtlı dıfransıyel sıstemı vardır bu denemeyı normal durumda denıyosun yanı asfalt pozısyonunda.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR