1998 Range Rover hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tanyolu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,567

tanyolu

Kamp II
Yer
Ankara\Nevşehir
arkadaşlar 1998 RR 120.000 km,prins marka lpg ,lastikler yeni,28.000 tl. temiz bir araç buldum. Sert offroad yapılmıyacak ama etkinliklerde bi derenin, çamurun içinden geçmek istiyorum. (Ankara daki etkinliklere katılmaya başladım, bundan sonrada kendi aracımla katılmak istiyorum).merak ettiklerim freelander gibi sorunlu bir araçmı, işletme maliyeti açısından beni çok üzermi(askeri bir fabrikada teknik eleman olarak çalışıyorum)olmadık arızalar çıkartıp aylığımı araça yatırırmıyım :smiley:, bakımlarına , temizliğine dikkat ettiğimde uzun zaman sorunsuz şekilde binebilirmiyim vede tavsiyeleriniz nelerdir. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: 1998 Range Rover hakkında

28000TL az para değil, bir V8 disco2 alıp üzerinde modifikasyonlar yapmayı düşündünüz mü? Sanırım benzer maliyetler çıkar ortaya.

o paranın yarısına Seri 1 Disco V8 alınır, yükseltme, lastik, kilit, vinç takılır. 20.000'e arazide rahatça dolaşacağınız bir aracınız olur. kalan 8.000'e de en az 4-5 uzun ekspedisyon masrafı çıkarılır.

P38 güzel bir araç, offroad'da da kullananlar var. ama, elektroniği sizi uğraştırabilir. Teknik anlamda yeteniğiniz var ise, seri 1 disco'yu daha rahat ayakta tutacağınıza inanıyorum.

anladığım kadarıyla o paraya değmez yani. benim istediğim biraz konforlu olsun şehir içinde dolaşayım, etkinlik olduğu zaman katılayım. birde kullanbilirse kız kardeşim kullanacak.

tanyolu' Alıntı:
yoksa 2000 model discovery SE 165.000km, 25.000 tl daha mı mantıklı olur
:smiley: bi tane de 155.000 e var, 90.000km de bir tane var 27500TL ye :smiley:
pazarlık ile ne düşürülebilirse temel modifikasyona harcanır.

tanyolu' Alıntı:
anladığım kadarıyla o paraya değmez yani. benim istediğim biraz konforlu olsun şehir içinde dolaşayım, etkinlik olduğu zaman katılayım. birde kullanbilirse kız kardeşim kullanacak.

Bu sorunun cevabı:
edaghan' Alıntı:
o paranın yarısına Seri 1 Disco V8 alınır, yükseltme, lastik, kilit, vinç takılır. 20.000'e arazide rahatça dolaşacağınız bir aracınız olur. kalan 8.000'e de en az 4-5 uzun ekspedisyon masrafı çıkarılır.

P38 güzel bir araç, offroad'da da kullananlar var. ama, elektroniği sizi uğraştırabilir. Teknik anlamda yeteniğiniz var ise, seri 1 disco'yu daha rahat ayakta tutacağınıza inanıyorum.

Engin'e katılıyorum. 94-98 arası Discovery V8 ile gayet rahat edersiniz. Discovery II daha fazla konfor sunacaktır, ama ağır off-road için daha çok masraf etmek lazım. Siz de ağır off-road düşünmediğinize göre Discovery II de uygun bir alternatif olur.

tanyolu' Alıntı:
niye güldün anlamadım ama ordan burdan görüpte yazmadım, adamlarla bizzat görüştüm karar verme aşamasındayım

V8 Disco2 ler benim de takibimde olan araçlar, sizin de gözünüzden kaçmamış olduğunu gördüğüm için gülümsedim. Bu hassasiyet, alınganlık niye? Ordan burdan görüp yazsanız kaldı ki ne çıkar...

sailor06' Alıntı:
V8 Disco2 ler benim de takibimde olan araçlar, sizin de gözünüzden kaçmamış olduğunu gördüğüm için gülümsedim. Bu hassasiyet, alınganlık niye? Ordan burdan görüp yazsanız kaldı ki ne çıkar...
Özür dilerim bir an yanlış anlamışım sizi. banada hak verirsiniz ki mesajlarda duygu ve düşünceler tam ifade edilemediği oluyo.

98 RR Ankarada ise o aracı biliyorum, daha doğrusu bir arkadaşımızın servisine gelip giden bir araç, yanılmıyorsam siyah, bu arada o Discovery II' ler için bir ;D de benden, benim de sıkı takibim altında ama sadece ciğerci önündeki kedi durumundayım, 25.000 lik Ankaradaki bej renkli ise ilan başlığıda çok ilginç,"satılık LANG ROVER" ;D ;D, neyse alıcılarına hayırlı uğrlu olsun diyelim, kazasız belasız binsinler, umarım sizlere kısmet olur, bu da benim iyi dileğim olsun sizlere : )))

euzlu' Alıntı:
98 RR Ankarada ise o aracı biliyorum, daha doğrusu bir arkadaşımızın servisine gelip giden bir araç, yanılmıyorsam siyah, bu arada o Discovery II' ler için bir ;D de benden, benim de sıkı takibim altında ama sadece ciğerci önündeki kedi durumundayım, 25.000 lik Ankaradaki bej renkli ise ilan başlığıda çok ilginç,"satılık LANG ROVER" ;D ;D, neyse alıcılarına hayırlı uğrlu olsun diyelim, kazasız belasız binsinler, umarım sizlere kısmet olur, bu da benim iyi dileğim olsun sizlere : )))
98 RR Söğütözü reno servisinde çalışan bir abimizin kendisi çok çok titiz ve araçıda öyle temiz. Araç çok hoşuma gitti ama yarın elektronik bi arıza çıkartırsa beni zorlar diye korkuyorum.Tam olarak ismini bilmiyorum ama araçın dengesini sağlayan bi parçasına 4.000 tl harçamış Tırstım doğrusu.

sevgili arkadaşım korkulmayacak gibi de değil ha!!,bir genç kardeşimize epeydir 97-98 RR arıyorduk, bulduk 1-2 tane, kiminin körüğü arızalı ki en sık arıza veren bu (4 körüğün değişimi için epey para isteniyor ancak körüklerin tanesi komik fiyat değişime göre, tanesi 270 TL civarı, ayrıca körüğü iptal edip yay taktırmanın bedeli 1.500 TL ve neredeyse evladiyelik ama biz de bunları yeni yeni öğreniyoruz işte hep beraber), kiminin başka bir yeri su koyvermek üzere, hevesini kaçırmak değil elbette maksadım ama inan bu arıza kabusu epey terletir adamı, benim ustam diyorki "büyük aracın arızası da büyüktür!! tabi masrafıda!!" ondansa imkanın varsa sahibinden'deki Disco II'ye bir baktır, sağlam duruyorsa kaçırma derim, hangisi olursa olsun kazasız belasız kullanman dileğim bakidir : )))

kal sağlıcakla...

Sevgili dostlar, disco 2 V8 ve td5 ler gayet güzel ve zevkli araçlar. Ancak masraf çıkarmasın, beni üzmesin, aylığımı ona vermeyeyim deniyorsa, bu araçlar kısıtlı bütçelerle arazide yürümez. Elektronikle kısıtlı bütçelerle uğraşılmaz.

Disco 1 de masraf yaptırır. Ama elektronik kısıtlı ve kronik elektronik arızaları yok bu yüzden.

Açık olmak gerekirse, bence kısıtlı bütçelerle başka araçlar düşünmek iyi bir alternatif olabilir.

euzlu' Alıntı:
sevgili arkadaşım hangisi olursa olsun kazasız belasız kullanman dileğim bakidir : )))

kal sağlıcakla...
İyi dileklerin için teşekkür ederim Allah razı olsun, sanada kazasız belasız bir ömür dilerim.
tavsiyeleriniz için ayrı ayrı teşekkür ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,843
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.