1998 Suzuki Vitara Yükseltme Uygulaması / Fotoğraflı Anlatım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan msmt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,658

msmt

Kamp III
Yer
Ankara
Web
www.tezeller.net
Merhaba Arkadaşlar,

Suzuki jimny almayı düşünüyordum. İşin içine girince daha büyük bir araç almanın benim için daha iyi olacağını gördüm. Nihayet geçen hafta vitara 98 otomatik bir araç aldım. Suzuki kısmında nerdeyse tüm yükseltme lastik konularını okudum.
Sizlerden gördüğüm yükseltme işlemelerini kendi aracımda uygulamaya başladım. Başladım derken parçaları toplamaya başladım henüz. Hafta sonu uygulamaya koyacağım. Mehmet Becce abimizden ön dif tutucuları sipariş ettim. Takozları yaptırmaya başladım. Alt koruma için yeniden çizim yaptım. Bunların hepsini garaj bölümünde detaylı yayınlamayı düşünüyorum.
Sadede geleyim birkaç sorum olacaktı.
1- Bir yazınızda ön diff tutucu ların 15derece eğerek takılması konusunda bahsediyorsunuz. Bunun için bir çizim var mı? Çok kritik olduğunu her seferinde belirtiyorsunuz, doğru yapmak istiyorum. Bahsettiğiniz gibi difransiyeli ele almayalım sonra.
2- Kamber kaster toe açıları bilgilerini verebilirmisiniz.
3- "Arka fren hortumu sabitlemesini 5 cm aşagı kaydır." demişsiniz, uzatmaya gerek yokmu?
4- Ön kol kapandığında aks körük lastiğine değme problemini nasıl çözeceğiz.

Etiketler
Ynt: Suzuki Vitara Yükseltme Hakkında ?..

Merhaba Arkadaşlar,
Hala cevap olmadığına göre uzman arkadaşlar henüz bu konuyu görmedi sanırım. :(
Yada meslek sırrı diye kimse söylemiyor. ;D

Araştırmalarım devam ediyor. Bulduklarımı paylaşayım.
1. Bu sorunun cevabını henüz bulamadım :( uzman sorusu.
2. Rotbalans ustasıyla görüştüm; Mevcut ölçüleri kaydederiz bilgisayara sonra değişikliği yaparsın eski değerlerine ayarlarız dedi.
3. Yazıları tekrar gözden geçirdim. Sadece sabitlemenin kaydırılması gerekiyor.
4. Aks körüğüne değen denge kolu 1-1.5cm kısaltılacak.

Anladığım kadarıyla bazı şeyleride uygulama esnasında göreceğiz. Yerinde müdahalae edeceğiz.

Selam
Ne kadar yükseltmek istediğinizi belirteniz arkadaşlar daha rahat yardımcı olacaktır. Bende 2000 cc v6 var. Ben 1 inc kadar yükseltme yaptım , ön difransiyelin bağlantılarıyla oynamaya gerek kalmadı.Orjinal parçalarını kullandık.

Selam,

2" yükseltmeyi planlıyorum, takozların yüksekliklerini 55mm yaptırıyorum. 2" i biraz geçiyor ama Hakan hocam uygulama yapmış. Sanırım get ile yapılabilecek sağlıklı üst sınır bu. Lastikler için 235/75/15 mt düşünüyorum.

620.jpg

Aşağıda linklerini verdiğim başlıkları inceleyebilirsiniz ;)

1998 Vitara Yükseltme Modifikasyonu :
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=36324.0

Suzuki Vitara 1.6 JLX Kupa Yükseltme İşlemleri :
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=26929.0

1996 Vitara 5 kapı Yükseltme :
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=37898.0

Araç Yükseltmede Zor Seçim: Kit mi? Get ile Yükseltme mi? :
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=33151.0

Yükseltme Maliyeti ?.. :
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=33018.0

Ynt: Suzuki Vitara Yükseltme Hakkında ?

Merhaba , Henüz yükseltmeyi yapamadık. Malzemeler hazır bekliyor. Sadece hafta sonlarım var , ondada ramazan bayram derken geçirdik, bir fırsatını bulamadım. Bir lastikler kaldı onlarıda iki haftaya büyük ihtimalle alacağım. Bende heyecanla bekliyorum. Araç normal bakımada girmesi gerekiyor.
Yapılacaklar;
Ön kaput boyanacak.
Alt koruma uzatılacak ve boyanacak.
Yükseltme yapılacak.
Yeni pabuçları takılacak.
Ön-arka diff ,arazi şanzımanı, otomatik şanzıman yağları değişecek.
Motor yağ değişimi yapılacak.
Pervane değişecek, (geçen gezide kanadı kırılmış, suya sert girmiştim.)
Su izolasyonları gözden geçirilecek.
Kış için hazırlıklar yapılacak.

Biz bu işe hızlı başladık, ;D Tecrübe kolay elde edilmiyor. Bu işte hele biraz masraflı oluyor.

Bunlar için araçtan bir iki hafta ayrı kalacağız sanırım.

Merhaba Arkadaşlar,

Nihayet yükseltme ve lastik değişimini yaptım. Cumartesi sabah erkenden başladık. İşyeri hareketlenmeden bitirelim dedik ama olmadı. Akşamı bulduk.

Çalışmayı Konya da abimin işyerinde yaptık. Kendisi eski ustalardan, emekli oldu işi değiştirdi. Daha rahat olduğunu söylediği rot balans işine girdi. Gerçi işleri bizim yiğen devam ediyor. Yiğen gençliğinde verdiği heyecanla modifiye işide yapıyor. Daha çok araba indirirken şimdi yükseltme işi ters geldi :smiley: Ancak yavaştan virüsü kaptı. ;D

Lastikler: 215/75/15 Goodyear Wrangler AT
Aracın park halinde ilk fotoları

park1.jpg

park2.jpg

9 parçayı malzemelrini alıp yaptırdık, ön diff uzatmalarını M.Becce'den aldım.
Arkalar 55mm, önler 45mm oldu.

Ön amartisör takozu yuvarlaktı, amartisör kafasına göre kenarlarını aldırdık.

Malzemler hazırdı, artık bende üstümü değiştirdim ve işe daldım, 18 yaşıma kadar sanayideydim, abimle az çalışmamıştım. Bismillah dedik bi hevesle tekrar daldık.

Arka tekerler söküldü, amatisörler ve yaylar boşa çıkartıldı.

ilk iş arka diffransiyel takozunu takmak oldu.

rear_dif_get.jpg

Bu arada parçalar içinde 2de amartisör var. Arka amartisörleride yenileyelim dedik.

Dif takozunun 4 vidası atıldı aynı çapta 55mm daha uzunları takıldı. Havalandırma hortumu 10cm uzunu ile değiştirldi.

Mustafa bey çok güzel olacağa benzyor,şimdiden hayırlı olsun.Bu arada get için hangi malzemeyi kullandınız,tornası dahil kaça mal oldu bilgilendirirseniz aynı işlemi yapacak arkadaşlar açısından iyi olur.Aracınızı keyifli günlerde kullanmanız dileğiyle.

Yay ve amartisör getlerini sarı boya ile boyadık. Baktık güzel olacak yayları ve amartisörleride boyadık. Bütün sistemi boyamak 2 kutu sprey boyaya maloldu.

Fren hortumlarını kontrol ettik. Hidrolik hortumu zatması yeterli geldi, ancak el freni askısı 3 cm kadar kaydırıldı. Bunları artikilasyon testlerinde tekrar kontrol edeceğiz.

Frenleri kontrol ettik, lastikleri taktık.
Sol taraf;
[attachment=1]

Arkadan genel görünüm;
[attachment=2]

rear_susp1..jpg

rear_view.jpg

Bu arada şaft uzatması için flanş yaptırdınız mı?

Arakala bitince önleri yapmayı beklemeden bi deneyelim dedik.

:smiley: ;D
[attachment=1]

İki teker arsındaki fark yaklaşık 30cm.
Sonuç güzel, benim yüzümde anlamsız bir gülüş var :smiley:

rear_test1.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR