1998 Suzuki Vitara Yükseltme Uygulaması / Fotoğraflı Anlatım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan msmt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,916
Ynt: Suzuki Vitara Yükseltme Hakkında ?

Eren Bey, teşekkürler,

reno19 amortisörleri 2" içinde uygun olduğunu söylemişlerdi. Bende düşünüyordum. Yeni amartisörler araçla birlikte geldi. Aldığım kişi önlerli değiştirmiş, arakalarıda almış değiştirmek istemiş, fırsatı olmamış. Bize nasip oldu. Yeni olunca bizde uzatmalarla yaptık.

erenatac' Alıntı:
Gerçekten eskiye oranla çok fark etmiş,güle güle kullanın.
Bu arada 3 inch yükseltme yapacak arkadaşlar arka amortisör uzatması için "çivi" diye tabir edilen aparatlar yerine Renault 19 un arka amortisörlerinide tadilatsız direk takıp kullanabilir.Boyları Suzukinin kendi arka amortisörlerinden ortalama 7.5 cm civarı daha uzun.Ama Mustafa beyin yaptığı gibi 2 inch yükseltme için 19 un amortisörleri uzun kalabilir.

Etiketler
Ynt: 1998 Suzuki Vitara Yükseltme Uygulaması / Fotoğraflı Anlatım

Üstad eline sağlık çok güzel olmuş. Fotoğraflı anlatım ve açıklamlar 10 numara olmuş. Ancak üzerine çıktığın o toprak tepenin devamı uygunsa üzerinden geçmelidin. Öyle yarım çıkmış fotoğraflarla olamaz ;) Üzerinden geçip gitmeli..veya bir yerlere araç 3 tekrde geçerken vs. fotoğraflarını bekliyoruz ;) bu arada aman dikkat, aracın yeni haline virajlara alışana kadar dikkatli kullan, Offroad becerileride zamanla yavaş yavaş artacaktır. İleride eksiklerini kendinde göreceksin. Tekrar hayırlı olsun. Çok beğendim.

Çok güzel olmuş elinize sağlık ,maliyette çok uygun.Büyük lastiklerle fotoğraflarıda görürüz inşallah...

Hakan Bey, teşekkürler. Sizlerin çalışmalarını örnek alarak yaptığımız işler bunlar.

Alt korumayı takmadığımız için tepelerin üstünden pek aşamadım. Birde arabayı yiğenden alamadım ki. :smiley: Oda virüsü kaptı.

Araç tamamlandıktan sonra güncel fotoları da gönderirim. Ondan sonra gelsin aksiyon dolu geziler. Artık 3 tekerli mi olur, bol çamurlumu hep beraber göreceğiz. ;D

Offroadpassion' Alıntı:
Üstad eline sağlık çok güzel olmuş. Fotoğraflı anlatım ve açıklamlar 10 numara olmuş. Ancak üzerine çıktığın o toprak tepenin devamı uygunsa üzerinden geçmelidin. Öyle yarım çıkmış fotoğraflarla olamaz ;) Üzerinden geçip gitmeli..veya bir yerlere araç 3 tekrde geçerken vs. fotoğraflarını bekliyoruz ;) bu arada aman dikkat, aracın yeni haline virajlara alışana kadar dikkatli kullan, Offroad becerileride zamanla yavaş yavaş artacaktır. İleride eksiklerini kendinde göreceksin. Tekrar hayırlı olsun. Çok beğendim.

ellerine sağlık bol çamurlu günlerde kullanmak dileiyle ;)

bır canavar daha cıkmış ortaya ;) anlatım için teşekkürler hayırlı olsun yeni aracınız.

Arkadaşlar, yükseltme işlemini get ile yapmıştım. Arka amartisörlere uzatma çivileri yapılmıştı. iki hafta önce sol amartisör çivisi kökünden eğildi, amartisörü değiştirdim. Bu hafta sonu gezide yine eğilmiş. Eren arkadaşım görmüş uyardı. Ahmet Ustanın yanına girmişken bu işide halledelim dedim ve iki uzun amartisör alındı ve değiştirildi. Aracın artikilasyon salını biraz daha iyileşti.

Burda eğilen kısmın analizini yaptığımızda gördüğümüz şey vidalanan parçanın amartisöre kadar ilerlemesi gerekirken bizim ucundan tutturmuş olmamız. Amartisörün haddinden fazla içeri girmesinden dolayı şok alma özelliğinin azalması ve tüm gücün çiviye gelmesi.

[attachment=1]

Yeni uzatma çivisi yapacak arkadaşlara tavsiye:
1- Uzun amartisör artikilasyon için daha iyidir. (çifti 100 TL, japon malı, ismini hatırlamıyorum ;D)
2- Orjinal amartisörü kullacaksanız, çivinin alt uzun somun kısmı amartisöre dayanacak kadar uzun olsun. Benimgibi iki kere amartisör değiştirmeyin. :D

YEni amartisör:
[attachment=2]

eğilen_amartisör.jpg

yeni_amartisör.jpg

yeni_amartisör2.jpg

Araç bir kere sanayiye girdiya, çıkmak bilmez artık; bu işler yapılırken arkadaki çeki kancası içinde bir formül düşündük. Ben vidalarız diyordum, Alf kardeşim sağolsun bi öneride bulundu. güzel oldu. Ahmet Ustada sağolsun güzel birşey yapmış.

Çeki kancası ruhsata işli değil ve beni rahatsız ediyordu bu durum, birde hendek geçişlerinde arkası sürtüyordu. Tabi daha önce forumda geçen 700-800 tllik tarfik cezasının korkusundan bahsetmiyorum bile.

Çeki demirini alt ksımdan kesip yerine bir boru kaynatıldı. iki tarafından destek atıldı, yandan bir pim deliği açıldı. ihtiyaç olursa demiri yerine takıp pim ile sabitlenecek.

[attachment=1]

çeki_kancası1.jpg

Son halinin resimleri:
[attachment=1]

[attachment=2]

Buda Elmadağ gezisinden:
S6002674.JPG

Hafataya tavan sepetimiz ve spotlarımızda geliyor İnşallah.

Photo-0041.jpg

Photo-0046.jpg

Arka amortisör uzatması için inş. müh. arkadaştan "burkulma olabilir" uyarısı aldığım sırada eklediğiniz resim tam da arkadaşın dediğini teyit etmiş oldu.
Uzun amortisör ya da şaseye sıkıca bağlanmış kutu profil kullanmaya karar verdim. Resimli anlatım için teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,089
Kayıtlı Üye Sayımız
166,828
Kaydolan Son Üyemiz
XOFA

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR