1998 Vitara Yükseltme Modifikasyonu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan raşit01 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,041

raşit01

Kamp I
Yer
adana
Bugün yükseltme işini tamamladım, lastikleri aldım ama daha sonra taktıracağim, federal 30*9,5*15 mt.Yükseltme kitini 2, el almıştım çok az kullanılmış ve temiz durumda.
aracın yükseltme öncesi fotaları;

eski-2.jpg

eski-1.jpg

eski-3.jpg

Etiketler

Ynt: 1998 Vitara Yükseltme Modifikasyonu

Teknik detaylarda fotoğraf yanında sözlü anlatımlara da yer verebilirseniz, seviniriz... Kolay gelsin.

aracın ön ve arkasına beraber başladık,Adanada havalarda bir sıcak sormayın..difransiyel hava hortumu,fren hortumu söküldü ve uzatıldı fren hortumunu, sol aks flanşını Aksiyon oto Murat Beyden almıştım.Bu arada Aksiyon oto Murat Karadenize çok teşekkür ederim tüm sorularıma sabırla cevap verdi ve çok yardımcı oldu.Sağ ve sol difransiyel bağlantıları takıldı ardından helezonlar ve tabla bu arada eskiyen körükte değişti.helezonları takmak epey zor oldu,yaylar uzun ve çok sert Murat beyin tavsiyesine uymadan bir deniyelim dedik ve helezonları geldiği gibi taktık,ardından amortisörle,amortisörlere braket kullanmadık ve aracı yere indirdik.Araç çok yükselmişti ama amortisörlerin çalışma yeri kalmamıştı ve araç çok gergin duruyordu öndüzenciye kadar zıplaya zıplaya gittim

Photo-0769.jpg

Photo-0770.jpg

Bu durumda arabada esneme payı yok denecek kadar azdı ve helezonları kısaltmaya karar verdik önlerden 1,5 arkadan 1 boğum kestik ve montajını yaptık, şimdi amortisörler çalışmaya başlamıştı,araca esneklikte gelmişti, bu arada viraj denge demirinide Murat Beyin tavsiyesi üzerine çıkarttık ve iptal ettik son durum ,

Photo-0771.jpg

Photo-0770.jpg

Photo-0773.jpg

Paylaşım için teşekkürler, çok güzel bir çalışma olmuş , ciddi emek var, sıradaki modifikasyonlarınızı merakla bekliyorum Sanırım lastikler ön tampon kilit defransiyel...diye devam edersiniz...Bu arada aracın yaklaşma, uzaklaşma ve karın açıları çok düzelmiş, buda arazide sizi çok rahatlatacaktır...Güle güle kullanın..
Slmlar Hakan Irıklı

Raşit abi hayırlı olsun araç çok güzel olmuş, güle güle kullan, bundan sonra gezilerimizde görelim sizi artık

teşekkür ederim arkadaşlar...

şimdi arazi vitesini denemek için çıktım ,ne yazıkki çalışmıyor :(( canım sıkıldı şimdi , hubları tam yerleştiremediler heralde birde aklıma gelen, sağ akis iç körüğünü değiştirmek için yerinden çıkardık ve körüğü değiştirdik acaba difransiyel yuvasınamı tan oturmadı anlayamadım.Kilitleme sesi hiç gelmiyor ve önlerden çekiş hiç yok,acaba neden??

Raşit bey öncelikle aracınız çok güzel olmuş ellerinize sağlık arazi vitesine gelince akisler yerlerine tam oturmassa arazi vitesi görevini yapmıyo ve önler araziye girmiyo öncelikle kontrol etmenizi tavsiye ederim saygılar

Latikleri aldım Haakan Bey onlar hazır MT 30*9.5*15 federal , 10.ay gibi taktırmayı düşünüyorum.Yarın araziyi kontrol ettireceğim kafam fena takıldı geçmişte çok uğraşmıştım çünkü,hublar sağlam ondan eminim ,bakalım yarın tekrar sök tak işlemi hafiften sinir oldum yani:smiley:)

Kit ve Lastikler hayırlı olsun, kit uygulamasıda sağlam ve güzel olmuş elinize sağlık.

Aracı Lifte kaldırın. 4H konumunda 4 lastigin döndügünü görün. Bu konumda vitese taktığınızda ön akslar dönüyor ancak lastikler dönmüyorsa Hublarda bir problem olasılıgı vardır.

4H konumunda vitesteyken şu sıralamayı kontorol edin.
1-Ön dif. kısa şaft dönüyormu.?Ok ise sorun yoktur denebilir.
2-Ön akslar dönüyormu?Ok ise sorun yoktur denebilir.
3-Ön hub'lar kitleyip lastikleri döndürüyormu.?

Tüm bunlar ok ise, araç yerde ve yükte 4 çekiş devreye girerken ve çıkarken sorun varmı yokmu kontrol etmek en iyi yöntem olacaktır.

Kolay gelsin.
Hakan Irıklı

Hakan hocam Sorunu tesbit ettik, tadilat sırasında yıpranmış olan sağ iç körüğü değiştirmek için aksları söktüğümüzde körüğün içindeki dişlinin hemen ayrıldığını görmüştük bende şaşırmıştım orada sekman olduğunu söylemediler ve öylece taktık tabi, diğer elemanları takma aşamasında yerinden çıktı heralde öylece takıldı.Kontrol için gittiğimde arabayı kaldırdık ve aksları elle çevirdiğimde dişlinin yuvasından çıktığı hemen belli oldu sonra akisleri çıkardık sonra körüğü hemen parçalar ayrıldı zaten ön taraftaki sekmanı çıkartıp içeride boşa düşen sekmanı tam yerleştşrşp tekrar montaj yaptık ve problem halledilmiş oldu.

deniz kıyısında aracı deneme fırsatım oldu,bozuk yollarda süspansiyon çok iyi kasislerden hızlı geçişler yaptım oldukça memnun kaldım ,aracın yükselmesi denge problemi hiç yaratmadı gibi...bozuk yollarda önceki sarsıntılar hiç kalmadı amortisörleri çok beğendim ,helezon yayları biraz fazla kısalttık gibi geldi bana ama denge şu an çok iyi 30*9.5*15 lastikleride birkaç ay sonra taktıracam heraalde 3 cm gibi bir yükselme daha olacaktır buda beni tatmin eder düşüncesindeyim.

Photo-0774.jpg

30x9,5 lastiklerilerinizin dış çapı 76,20 Cm
Orjinal 27" Lastiklerinizin dış çapı 68,58 Cm

Fark 7,62 Cm /2 yaparsak teorik olarak 3,8Cm yükselir....

Ancak lastik çapı büyümesi ve lastigin birazda yanak yapması gerektiginden, Büyük lastiklerde 26/28 Arası hava kullarsanız ki en uygun birimdir, yerden 2,5 / 3Cm kadar yükselirsiniz. Bu konumda araç çok rahat ve yol tutuş sorunsuz, kaya geçişlerinde gerekli esnekli ve tüm talepler karşılanmış olacaktır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,837
Kayıtlı Üye Sayımız
166,938
Kaydolan Son Üyemiz
kgulum

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR