1998 Vitara Yükseltme Modifikasyonu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan raşit01 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,036
Ynt: 1998 Vitara Yükseltme Modifikasyonu

Hakan hocam problem var :( akşam dolaşırken dik bir yamaçtan yola çıktım -2-3 defa denedim çok hoşuma gitti,bugün kartel koruma yaptırmak için gittiğimde sol aksın yuvadan 2 -3 cm kkadar çıktığını farkettikdik yamacı çıkarken akisler epey kasılmış ve sol yuvadan bira çıkmış sonra yerine girmemiş,elimizle itekleik ve oturdu aynı zamnada sol akis körüğünü kontrol ederken tırtıldığını gördüm o kasılma esnasında yeni değiştirdiğim sağ iç akis körüğüde gerilmeden yırtılmeş epey para vermiştim orjinal körük olsun diye canım epey sıkıldı.sol akislerde kısa geliyor anlaşılan gıcık oldum vallahi...

Photo-0776.jpg

Photo-0777.jpg

Etiketler

Bu körüklerş değiştirmeden bıktım ,orjinal citroen aracının körüğünü buldum çok iyi görünüyorrdu oda çok kasılmadan dolayı bağlantı yerinden yırtılmış ,aracın önünden bakıldığında akisler düz değil epey açılı dırıyor tırmanışta çok aşağı indiğinde olan oluyor anlaşılan şimdi ne yapılabilir?

Raşitbey fotoğrafa bakıp yorum yapmak pek kolay değil, ancak sürekli aks körügünün yırtılmasıda normal degil, bir kere değiştirir uzun süre, taaki dal agaç vs. yırtıp veya eskiyene kadar 2-3 yıl kullanmanız lazım.

Ön aks körükleri için burada bir değiştirme hik. yayınlamıştım, orada tüm detaylar mevcut bir göz atın derim.

Ayrıca resimdeki kısa aks'ın durumu hiçi hoş değil, aksları takan ustanız biryerlerde hata yapıyor demektir, veya aks körükleri aşırı gergindir,aks lalesini sürekli dışarı çekiyordurki birazda böyle bir durum mevcut gibi, standart bir Suzuki Vitara aksını ve duruşunu inceleyin, aynısını uygulayın derim. Dedigim gibi resimlere bakıp yorum yapmak biraz zor, yerinde bakıp incelemek en güzeli olur, şimdiden kolay gelsin, gelişmeleri ve buldugunuz çözümü paylaşırsanız sevinirim.

Aşağıdaki şemada işinize yarayabilir.

Ön düzen kesit.jpg

aks iç körüklerinin sık değişme sebebi kullanılan ürünün kalitesizliği bunu biliyorum 1 yıl sonra çatladığını ve yırtıldığını görüyorum, sizin kullandığınız pegueot 407 körüğünü beğendiniz mi?kaliteli bir ürünse bende kullanacağım.Yorumunuz mantıklı geldi ,sağ körüğün gerginliğini kontrol edip esneme payını en fazla olacak şekilde ayarlayacağım.Aks lalesini güzelce yağlamıştık iyi çalışıtığınıda kontrol etmem lazım.Bu arada 3*.9.5*15 lastiklerini taktığımız zaman aks açılarında düzelme olabilir mi? kartel muhafazası ve otomatik şanzıman için koruma yaptırdım fotoğrafları çekip yayınlayacağım epey sağlam oldu gibi...

Benim aks körükleri değişeli baya bir zaman oldu sıfır problem tavsiye ederim 25-30 TL gibi bir ücreti vardı...
30" Lastik ile aks açısı değişmez yerden dikey olarak yüksekliginiz artar. Aks açılarını yine standart bir Suzuki ile karşılaştırın. Uzun defransiyel kolları taktıysanız eğer hemen hemen fabrikasyon degerlerinde veya çok yakın olacaktır. Değilse bir sorun var demektir.

aksiyon oto Murat Beyle konuştum aks milinin difransiyel kutusunun girdiği yerdede sekman olduğunu söyledi o sekman çıkmış,yenisini takıcağız heralde... bu arada c.tesi lastikleri takacağım artık bakalım nasıl olacak :smiley:)

peugeot 306 körüğü olması lazım onu taktım sizin taktığınızın aynısı olsa gerek..

Photo-0780.jpg

Photo-0781.jpg

Evet arkadaşlar 2 ay önce aldığım lastikleri taktım.Yükseltme kiti mevcut aracımda lastikler dönüşlerde tampon içine değiyordu sipiralle bira aldık sorun giderilmiş oldu,lastikleri bugün taktık çok deneme fırsatım olmadı amaaaa aracın görüntüsü çok değişti aynı oranda yüksekliğide tam bir canavar oldu darısı sizlerin başına :smiley:

Photo-0788.jpg

Photo-0790.jpg

Photo-0795.jpg

Photo-0796.jpg

Photo-0797.jpg

Raşit Bey, çok güzel olmuş arabanın havası değişmiş. Arazide ise bir canavar olmuştur artık. Bol çamurlu günlerde kullanın...

Abi çok güzel olmuş ellerine sağlık baya yakışıklı durmuş aracın yükseltme kitine ne kadar verdin ben aracı bozuyorum yarışlara hazırlayacam benim kitleri sana verirdim haberim olsaydı

Arkadaşlar teşekkür ederim ,beğendiğinize sevindim umarım iyi bir örnek olmuştur.Yükseltme kitine 12oo tl verdim çok temizdi 4-5 ay kullanılmış ,amortisörler çok güzel.Viraj demir çubuğunu çıkardım o yüzden araç virajlarda daha fazla salınım yapıyor.Yükseklik bence çok iyi oldu ,aracım hatırı sayılır bir çamura hiç girmedi bakalım ne olacak:smiley:
.

lastikler takılınca araba birkat daha güzelleşmiş
hayırlı olsun..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,836
Kayıtlı Üye Sayımız
166,938
Kaydolan Son Üyemiz
kgulum

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR