Ynt: 1999 Model - Hyundai Galloper 2,5 TDİ ( Dizel)
teachmania' Alıntı:
Öncelikle hayırlı satışlar diliyorum..ben de binek aracımın bagaj hacmini beğenmediğim ve doğa gezisi ve kamp yaparken kullanmak için bir araç bakıyorum. aslında gönlüm defender'da olmakla birlikte aile efradını da düşünerek galloper veya pajero bakmaya başladım..
Şehir içi ve şehirler arası yakıt tüketimi hakkında bilgi verebilir misiniz? bir de uzun yolda rampalarda performansı nasıl? galloper'lar 1. ve 2 nesil pajerolarla aynı araçlar diye okumuştum. pajeroların 2.5 dizellerinin performansı pek beğenilmiyor galiba. onun için soruyorum. acaba gerçekten kötü mü yoksa beğenmeyen arkadaşlar 5.9 motorun veya daha yüksek beygirli araçların performansıyla kıyasladıkları için mi beğenmiyorlar. rampa çıkarken hız kaybı veya zorlanma oluyor mu?
Teşekkür ederim. Galloper 2.nesil pajerolara yakındır. Defender, Galloper'a göre arazi kabiliyeti daha yüksek bir araç olması yanında, konfor olarak çok uzaktır. Bu arada Defender'ın turbo olmayan modelleri ile performans olarak bir karşılaştırma zaten gereksiz. Fakat sonuçta Galloper'ın altındaki motor 2500cm3 ve ürettiği güçte belli, tabi ki sizin bahsettiğiniz o yüksek beygirli ve yüksek hacimli dizel araçlarla performans yarışına giremez ama zaten bu araç da performans beklenecek bir araç değildir. Galloper vagon tipi bir arazi aracıdır. Sonuç olarak:
- Hafif-orta arazi şartlarıyla başa çıkabilen,
- Geniş bagaj hacmi ile uzun kamplı gezilere uygun (bu sene Temmuz'da 2 haftalık D.Karadeniz aile gezimizde bizi hiç üzmedi)
- Şehir içi kullanımı oldukça rahat, konforlu
bir araçtan bahsediyoruz.
Yakıt tüketimi
- Şehir içi: 13,00 lt/100km
- Şehir dışı: 11,50 lt/100km
Sorunuza gelince: Hayır rampa çıkarken bir bayılma söz konusu değildir