1999 WJ p0700 sorunu çözüldü...

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan xlms_green Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,565
Araçların marş motorları 2.7 veya 4.7 farketmeksizin marş esnasında baya akım çekiyor. Özellikle havaların soğumasıyla akükerin Cca(cold cranking amps) değeri düştüğü için şanzuman hata verip kendini korımaya alıyor. Eğer hiçbir sorun yokken akşam sağlam koyduğunuz araç sabah ansızın böyle bir sorun olduysa %90 aküdür. Gece yattığı yerde şanzumanda dağılamıcana göre geceden sabaha tek değişiklik aküde olmuştur. Akücülerin akün iyi diyebilirler bilmezlerki araç amerikansa o aradaki 0,2 volt bile yeter arabayı korumaya almaya)))

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Etiketler
Araci alali 1 hafta oldu ve hic bir problemi yoktu. Geceden biraktimmmm. Sabah boyle bir hatayla karsilastim.. şanzumanla alakali hic bir sıkintim dahi yoktu. Arac 16 yasinda olmasina ragmen 0 araba gibi vites degisimlerini hisstmiyrdum. Peki akuden diyebilmem icin ne tur bi deger gormem gerek ? Benim dogru duzgun bi fikrim yok. Yarin karsilastigim elektrikcide ayni benim gibiyse nasil cozume ulastiricam problemi mi ? Bi deger soylersejiz en azindan on bilgim olmus olur.
Tesekkr ederim.
 

Valla bn değer olarak bilmiyorum ama sabah ilk marşta voltaj göstergeniz 9 A iniyorsa zaten direk arıza lambası yanıp araç korumaya alır kendisini. Buda aküyü değiştirin anlamına geliyor))

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Pekala elimde ampermetre var mars basmadan kac volt/amper ,,,, mars basma esnasinda kac volt/amper inicek .. belki bu degerleri farkedersen sonuc alabilirim.
 

Bnce yormayın kendinizi alın bi tane 100 amper inci nanogold 930 Cca gayet başarılı. Bende vinç flnda var gayet yeterli

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 



Bilsemki kesin problem cozulucek alarim tabikide. Bu arada aeacdaki aku gostergesi tam cubuk yarimda bu etkenmi dir ? Akunun bitik olmasiyla alakali ?
 

Aracin biraz once akusunu olcu aletyle olctum. Arac calismadan 12.4 v , mars esnasinda 11v iniyor. Arac calisdikdan sonrada 13.7 v kadar cikiyor .. bu degerler normal degerler midir ?
 

Sabah ilk çalışmada kaç değerler? Akşamdan normal görünebilir ama sabaha kadar düşebilir.

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Sabaha karsi 5 gbi arkadasimin aravinda 0 paketli 95A aku vardi onu cafrdim o akuyu denemek adina taktim. Aracin katolüzör iaigi sonmedi... ama sunu farkettik, aku prob basliklari kursundan ve kirik .. tam anlamiyla kutup baskijlarini tutmuyor.... simdi elektrikcoye gdyrm
 

Sabaha karsi 5 gbi arkadasimin aravinda 0 paketli 95A aku vardi onu cafrdim o akuyu denemek adina taktim. Aracin katolüzör iaigi sonmedi... ama sunu farkettik, aku prob basliklari kursundan ve kirik .. tam anlamiyla kutup baskijlarini tutmuyor.... simdi elektrikcoye gdyrm
Bende 2004 2.7 crd var, 10 aydır bu sorun benimde başımda. 2.viteste takılıyor (kışın -8 derecede) uzun süre 40-50 km hızı geçemeden gittikten sonra kontağı kapatıp tekrar açınca düzeliyordu.Yazın ise (halen de böyle) bazen sabah,bazen akşam çalıştırıp vitese taktığımda küt diye vuruyor ve ışık yanıyor.Anlıyorum ki vites takılı kaldı,kontağı kapatıp tekrar marşa basıyorum arıza ışığı yanık kalsa da vites düzeliyor. Arıza aküde de olabilirmiş.vites kolu altındaki kartın oksitlenmesinde de olabilirmiş. Başka bir blogda bir arkadaş akü değiştirdim arıza devam ediyor deyince akü değiştirmekten vazgeçtim. Sizin yazışmalarınızı merakla bir çırpıda okudum ama en heyecanlı yerinde bitti. Son sayfaları yırtılmış polisiye roman gibi katil kim öğrenemedim. orkunkoc arkadaşım belki bu yazımı görür de bir cevap yazar.
 





2.7 crd aracım bendede hata kodu veriyordu vites atmıyordu değiştirmek zorunda kaldık vitesin altındaki kartı şimdi bi sorun yok ama aracıma garaja bırakıp 1 gün sonra çalıştırıcam zaman marş basmıyor akü hemen zayıflıyor 6 aylık yeni akü olmasına rağmen aracın kumandası çalışmıyor habire takviye yapıyorum bide arabayı stop ettikten sonra kesintisiz şekilde garip bi ses geliyor elektiriksel bi sorun gibi sabah marşa basana kadar devam ediyor ne zaman stop etsem başlıyor o ses başına gelen yada sıkıntının Ne olduğunu biliyormusunuz
 

akünüz 3 yıl üstüyse tabi ki değiştirin, ama 2.7lerde bu kart sorunu kroniktir. tabi ki önce en iyiyi düşünür insan, ben de şanzıman sorunu yaşadığımda ufak tefek sensörlere yoruyordum kafamı. ama ne yazık ki sıfırdan şanzıman yaptırmak zorunda kaldım. aracım 4.7 wj.

sizin duruma gelince,
yanlışım yoksa da hata kodu olarak p0702 atıyorsa sorun karttandır.
hatta yabancı kaynaklarda bu soruna çokca değinilmiş, buyrun link bırakıyorum incelersiniz.
bulunduğunuz ili söylerseniz servis önerisinde de bulunabiliriz.
P0702

sevgilerimi ve saygılarımı sunarım.
 

2.7 crd aracım bendede hata kodu veriyordu vites atmıyordu değiştirmek zorunda kaldık vitesin altındaki kartı şimdi bi sorun yok ama aracıma garaja bırakıp 1 gün sonra çalıştırıcam zaman marş basmıyor akü hemen zayıflıyor 6 aylık yeni akü olmasına rağmen aracın kumandası çalışmıyor habire takviye yapıyorum bide arabayı stop ettikten sonra kesintisiz şekilde garip bi ses geliyor elektiriksel bi sorun gibi sabah marşa basana kadar devam ediyor ne zaman stop etsem başlıyor o ses başına gelen yada sıkıntının Ne olduğunu biliyormusunuz
aküm yeni diyorsunuz.
kumanda çalışmadığında farlar vs. yanıyor mu kontrol edin.
eğer gerçekten akünüz bitiyor da takviye yapınca çalışıyorsa akü şarj olmuyordur. bu durumda sorun şarj dinamosunda veya elektrik tesisatındadır. ama bahsettiğiniz ses elektriksel bir kaçak gibime geldi. en kısa sürede bir servise göstermenizde yarar var, 1 olan masrafı 2 yapmaya hiç gerek yok.
geçmiş olsun. bu arada akünüz kaç amperlik
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,073
Mesajlar
1,528,367
Kayıtlı Üye Sayımız
166,822
Kaydolan Son Üyemiz
burhand

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst