200 Tdi veya 300 Tdi Motoru 2.5 lt 2.8 lt'ye Yükseltmek

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tahaozak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,281

tahaozak

Hazineler harabelerde gizlidir..
Yer
Trabzon
Başlıkta da yazdığım gibi yabancı bir sitede 2.5 lt lik motoru 2.8 litreye yükselten sekman,piston,kol,yatak,krank mili conta takım halinde satılıyor.
1- Bu seti Türkiyede bulabilir miyim? Bulunursa fiyat ne aralıktadır?
2- Bu yükseltmeyi yapan var mı? Varsa memnun kalan va mı?

Etiketler
Ynt: 200 Tdi veya 300 Tdi Motoru 2.5 lt 2.8 lt'ye Yükseltmek

Bahsettiğim set bu

!BYZ(EZg!2k~$(KGrHgoOKisEjlLl5Pu2BKhT6p7y1!~~_12.jpg

Taha bey;

Bu seti Türkiye'de bulabileceğimizi sanmıyorum. Ama LR aksesuar satıcılarından getirtmelerini isteyebilirsiniz. Maliyetli olacağı kesin.

Bu setle beraber mazot pompanızın da değiştirilmesi ya da ayarlanabilmesi lazım. Malum, motor hacmi artınca silindirlere yollanan mazotun birim cm3'teki miktarı ve basıncı, motorun orjinal haline eşit olmalı ki, motor kendisinden beklenen yüksek gücü üretebilsin. Aksi takdirde, hacim arttığı için basınç düşebilir, ve tam tersi etki yapıp motorun güç olarak düşmesine sebep olabilir. Mazot pompasındaki ayarı yapıp gönderilen mazot miktarını artırmak hali hazırda yapılan bir uygulama; ama bu artırılmış miktardaki mazotu aynı basınçta ve muhtemelen daha yüksek devirlerde nasıl vereceğini iyice araştırmak lazım.

Ford marka motorlarda bu ürünler TR'de mevcut. 90'lık puma motorunu alıp iç parçalarını, manifoldları, pompayı 130'luk yapıp motordan 90 yerine 130 PS güç elde edebilirsiniz. Ama emin olun, hem bir çok parça değişeceği için maliyetli olacaktır; hem de yapılan değişiklikler nedeniyle motorun ömrü kısalacaktır.

Kolay gelsin.

Bilgiler için teşekkürler Engin bey. Maliyeti ucuz olsaydı 1500-2000 civarında yapacaktım fakat sadece bu set 3000 tl civarında. Birde yapılan uygulamanın verimsiz olma ihtimali artı motorun ömrünün azalma ihtimalini de göz önüne alırsak gereksiz bir yatırım olur izlenimi oldu yazınızdan sonra. Aracımı yeni motoruyla henüz kullanmadım kullanıp performansından memnun kalmazsam güç arttırmak için zararı olmayan yada zararı az olan bir değişiklik yapabilirmiyim? Örneğin turbo büyütmek gibi. Bu arada motorum 200 tdi.

tahaozak' Alıntı:
Bilgiler için teşekkürler Engin bey. Maliyeti ucuz olsaydı 1500-2000 civarında yapacaktım fakat sadece bu set 3000 tl civarında. Birde yapılan uygulamanın verimsiz olma ihtimali artı motorun ömrünün azalma ihtimalini de göz önüne alırsak gereksiz bir yatırım olur izlenimi oldu yazınızdan sonra. Aracımı yeni motoruyla henüz kullanmadım kullanıp performansından memnun kalmazsam güç arttırmak için zararı olmayan yada zararı az olan bir değişiklik yapabilirmiyim? Örneğin turbo büyütmek gibi. Bu arada motorum 200 tdi.

Taha Bey ;

Motorunuzda değişiklik yapmak çok faydalı görünmüyor..Benzer bir uygulama için araştırma yapmıştım.Engin Bey'in söyledikleri zaten herşeyi açıkladı..Şu an için motorunuz bence gayet güzel bir motor..İlla değiştirmek isterseniz yapabileceğiniz tek şey 2,8 TGV değişimi olur..Onun da maliyeti 7-8 Bin EUR..

Sizin oralarda bir TGV Defender var..Onu inceleyebilirsiniz..Sanırım hala 34 plakalı olarak kullanılıyor..İmkanınız olursa onu incelersiniz ve beğenirseniz siz de TGV'ye dönersiniz

Saygılar

nordic1903' Alıntı:
Taha Bey ;

Motorunuzda değişiklik yapmak çok faydalı görünmüyor..Benzer bir uygulama için araştırma yapmıştım.Engin Bey'in söyledikleri zaten herşeyi açıkladı..Şu an için motorunuz bence gayet güzel bir motor..İlla değiştirmek isterseniz yapabileceğiniz tek şey 2,8 TGV değişimi olur..Onun da maliyeti 7-8 Bin EUR..

Sizin oralarda bir TGV Defender var..Onu inceleyebilirsiniz..Sanırım hala 34 plakalı olarak kullanılıyor..İmkanınız olursa onu incelersiniz ve beğenirseniz siz de TGV'ye dönersiniz

Saygılar

TVG motorlu aracı biliyorum. Enjektör bozulmuş pistonu eritmiş sonrasında araç yatak sarmış. Parça arıyorlardı, bulamadılar bana sordular bende araştırırken rastladım bu 2.8 e yükseltme işine. Acaba dedim ama Engin bey dediğiniz gibi gerekli açıklamayı yapmış. Sonuç olarak mantıklı durmuyor.

Zaten bu TGV ile ilgili yegane sorun da bu..Yedek Parça..Siz nereden aradınız bilmiyorum ama ben aşağıdaki firma ile irtibata geçmiştim..

Tuindersweg 37
2676BD Maasdijk
Holland - The Netherlands
Postbus 39
2676ZG Maasdijk
Holland - The Netherlands

Tel. +31 (0) 174-516011
Fax. +31 (0) 174-518142

landroverengine@prinsmaasdijk.nl

Saygılar

Taha Bey
200 tdi - 300 tdi hiç uğraşmaya değmez. Erol ağbinin sıfır derfenderin kaputunu kaldırıp baktım Duratorg yani V 184 ford puma , aslan gibi duruyor . Almanyadan gelen arabada bu motor olduktan sonra biz neyin hesabını yapıyoruz. Çünki bu motor Türkiyede yerli motor sayılır , ford transitlerde kullanmaya başlanması demek en az 20 yıl her parçasını bakkalda bile bulabiliriz< demek . Ben ilk çıktıklarında bir adet 15 lik ford transit almıştım , o zaman çok yakıyor diye sevmemiştim bu motoru ama kıymetini şimdi anlıyorum. Nasip olursa ilk fırsatta defendere mt-82 ile birlikte atılacak " şansımdan orijinal motoru da isveç saati gibi çıktı :-( " Sende al bir duratorg 4-6000 tl arası imiş. Selamlar ...

ndogru' Alıntı:
Taha Bey
Nasip olursa ilk fırsatta defendere mt-82 ile birlikte atılacak " şansımdan orijinal motoru da isveç saati gibi çıktı :-( " Sende al bir duratorg 4-6000 tl arası imiş. Selamlar ...

Nevzat Bey ;

Sizin Almanyadan gelen Defender'da gördüğünüz Duratorque ile Transitlerde kullanılan Duratorque birbirlerinden azıcık farklı motorlar..Defender'da kullanılan tipinde araziye uygun bazı modifiyeler var..Örneğin normal Transit Motorları en fazla 25° eğime kadar yağlama yapabiliyorlar buna karşılık Defender'da kullanılan motorun 45° ye kadar yağlama yapma zorunluluğu var ve buna göre düzenlenmiş..Asfalt performansına birşey demem ama böyle bir fark özellikle arazi arabaları için önemli bir fark..

Saygılar

Cenk

Cenk bey öncelikle yedek parça konusundaki yardımınız için teşekkür ederim. Nevzat abi ford motoru benim de hayalimdi taki MM odasından motoru takamazsın cevabını alana kadar.

O cevapta yanlışlık var , MM odası ile benim de bir resmi yazışmam oldu.Resmi yazışmalarında hukuki sonuç doğuracak hiç bir konuda olumlu cevap vermiyorlar ,ancak işler de yürüyor ! Sen o cevabı aldıktan sonra benim bildiğim 2 bilmediklerimle 15-20 Ford motoru atılmıştır Trabzonda ... Hem diğer yazı konusu vardı , neyse konuşuruz .Bu gün arabayla geçerken baktım senin defendere boyacı çalışıyordu ...

ndogru' Alıntı:
O cevapta yanlışlık var , MM odası ile benim de bir resmi yazışmam oldu.Resmi yazışmalarında hukuki sonuç doğuracak hiç bir konuda olumlu cevap vermiyorlar ,ancak işler de yürüyor ! Sen o cevabı aldıktan sonra benim bildiğim 2 bilmediklerimle 15-20 Ford motoru atılmıştır Trabzonda ... Hem diğer yazı konusu vardı , neyse konuşuruz .Bu gün arabayla geçerken baktım senin defendere boyacı çalışıyordu ...
Ford motoru atanların yöntemi numara çakma :smiley: Trabzon için konuşuyorum başka yolu yok. En azından söylenenler bu yönde.

tahaozak' Alıntı:
Başlıkta da yazdığım gibi yabancı bir sitede 2.5 lt lik motoru 2.8 litreye yükselten sekman,piston,kol,yatak,krank mili conta takım halinde satılıyor.
1- Bu seti Türkiyede bulabilir miyim? Bulunursa fiyat ne aralıktadır?
2- Bu yükseltmeyi yapan var mı? Varsa memnun kalan va mı?
Üstadım,
ben bu uygulamanın yüksek fiyatlara çıkacagını sanmıyorum. sorunun ana hattı bizim motorun hacmini arttırmak ise bazı fabrikaların yaptıgı üçkagıdı biz yapalım.nasıl mı?
Pistonun alt ölü noktası ile üst ölü noktası arasında ki 4 mm lik bir fark totelde bize 300 cm3 lük bir alan yaratır.bunu nasıl yaparız.
stroku farklı bir krank bularak ve pistonların tepelerinden krank değişikliginden doğan fark kadar kesersek araç olur 2700 _ 2800 cc.
Bu uyğulamayı zaten land 2286 cc den 2495 cc ye geçerken kendisi yaptı.
motordaki krank. biyel kolları, yataklar aynı iken pistonlar 4 mm kısaldı.
Zamanında bulamadım seri 3 ün pistonlarını keserek 110 benzinliye kullandım.

SERİ 3 109' Alıntı:
Üstadım,
ben bu uygulamanın yüksek fiyatlara çıkacagını sanmıyorum. sorunun ana hattı bizim motorun hacmini arttırmak ise bazı fabrikaların yaptıgı üçkagıdı biz yapalım.nasıl mı?
Pistonun alt ölü noktası ile üst ölü noktası arasında ki 4 mm lik bir fark totelde bize 300 cm3 lük bir alan yaratır.bunu nasıl yaparız.
stroku farklı bir krank bularak ve pistonların tepelerinden krank değişikliginden doğan fark kadar kesersek araç olur 2700 _ 2800 cc.
Bu uyğulamayı zaten land 2286 cc den 2495 cc ye geçerken kendisi yaptı.
motordaki krank. biyel kolları, yataklar aynı iken pistonlar 4 mm kısaldı.
Zamanında bulamadım seri 3 ün pistonlarını keserek 110 benzinliye kullandım.
Mantık olarak doğru gibi geliyor bana da teoride nasıl olur onu bilmem. Üstadlara sormak lazım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,046
Kayıtlı Üye Sayımız
166,958
Kaydolan Son Üyemiz
seckincelem

Çevrimiçi üyeler

Geri