2000 Model Suzuki Vitara Radyatör ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erdoğan önder Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,832

erdoğan önder

Yeni Üye
arkadaşlar öncelikle herkese merhaba siteye yeni üye oldum.bir konuda yardıma ihtiyacım var.geçen hafta 2000 model vitara 1.6jlx aldım.bana aracın radyatörü lazım en uygun nasıl bulabilirim yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Etiketler

Ynt: 2000 Model Suzuki Vitara Radyatör ?..

Eksper Oto Serkan Bey'e sorun. Yardımcı olacaktır.
Servisler bölümünde iletişim bilgisi var.

Merhabalar radyatör tüm yetkili servislerde mevcut,sadece ellerinde yoksa başka bağlantılı oldukları servislerden getirtiyorlar ayrıca Çorum da da sipariş üzerine bakırdan aynı radyatörü imal ediyorlar.Orjinal radyatör 240 Tl iken bakırdan yapılan ise 350 Tl maliyete sahip.Ben daha kullanışlı ve herhangi bir arızada tamiri mümkün olduğu için bakırdan yaptırdım.

Radyatoru sanayilerde yalnizca radyator satisi yapan firmalara gosterin.
Mutlaka bulursunuz.
Radyatorun neyi var neden degistiriyorsunuz.

arkadaşlar kayseride orjinaline 275tl dediler.değiştirme nedenim radyatörün üst tarafında kireçlenme ve yeşerme yapmış hafifte açılma var.usta arazide falan sıkıştırdığımda patlama ihtimali yüksek dedi.

arkadaşlar diğer bir sorunda sol tarafta paspas ıslanıyor sanırım kalaorufer peteği değişmesi gerekiyor.bunun fiyatı hakkında bilgi alabilirmiyim?ayrıca petek değişmesi için ön konsol komple inmesi gerekirmi?teşekkürler saygılar

hep derim görmeden bişe söylemek yalış diye ama saydığınız özelliklerde değişmesi gerek olduğuna katılmıyorum malesef çok bast işlermlerle bunlar giderilebilir bence tabi

Vitaranın radyatörleri plastik ve alüminyum dan imal edildiği için pek tamire uygun değil ben aracımda ilk önce kalorifer radyatörünü değiştirmiştim.Dediğiniz gibi ön konsol komple sökülüyor ve ancak o şekilde değişiyor.Ben İstanbul dan bir radyatörcüden bakırdan yapılmış kalorifer radyatörü almıştım orjinali 350 Tl idi bakırdan yapmasını 150 Tl ye almıştım.Sonra da motor radyatörünü aynı şekilde değiştirmiştim.Aracım yıllarca hiç antifiriz görmemiş,ben de alınca tüm bakımlarını yaptırdım doğal olarakta antifiriz koyunca radyatörler hertaraftan sızdırdı. ;D

ya arkadaşlar bu gün servisin birinden aldığım fiyattı duyunca arabayı satacaktım gerçekten.radyatör için 1100tl kalorifer radyatörü için 700tl dedi.bende yuh dedim doğal olarak.ayrıca bbu kalorifer peteğinin tamiri mümkün değilmidir acaba?

Merhaba ;
Radyatör demişken bende geçen günlerde vitarama ağır motor bakımı yaptırdım.
ancak daha önceden var olan su eksiltme sorunu bende de var. uzun yola gittiğimde 2000-3000 km arası yaklaşık yarım litre kadar su eksiltiyor. radyatör kapağının altında sanki paslanmış gibi kahverengi balçık gibi yapışkan bir madde ile kaplı. bir ara suya yağ karışıyor zannettim ancak motor tamirinde öyle birşey olmadığı anlaşıldı.
ancak ustada tam olarak suyun nereden ne nasıl kaçırdığından bir bilgisi yok belli bir sızdıran yerede rastlamadım. motor harareti normal değerlerde hep.
Aklıma acaba devirdayım tam olarak olmuyor mu diyesim geliyor. dayanağım ise su haznesine seyirden sonra sıcak suyun bulunmaması. haznede bulunan su sicak değil. hani bilsem sorun radyatörden hemen değiştireceğim. bu konuda sorun yaşamış yada vitara JLX ler hakkından bilgisi olan var mı acabaa.
Konu aynı olunca soruyu buraya yazma ihtiyacı duydum.
şimdiden teşekürler

Soru güme gitti paylaşımı genel sorunları ortak bir payda da toplamak için sormuştum ama cevap gelmedi.
Üstteki yazım dabelirttiğim gibi sorun yaşayıp üstesinden gelen var mı arkadaşlar

Ben de yaklaşık 4 yıl önce vitara'mızı aldığımız zaman motor radyatör üst kısımdaki plastik kapağın çatlak olduğunu fark ettiğim zaman çok üzülmüştüm.Fakat bu sitede hep bahsediliyor ya çözüm üretmek adına yeni bir şey keşfetmeye çalışmak.İşte ben de o zamanlar hemen radyatörcüme koşmuştum.Telaşlanma dediğnde çok sevinmiştim.Çünkü o plastik üst kısmı olduğu gibi demirden bire bir aynısını yapmıştı ve o gündür bu gündür aynı radyatörle yola devam ediyorum.Teşekkürler Karaman Uzay Radyatör diyorum tekrar.

aynı sorunla bende karşılaştım 2 yıl önce radyatörün üst plastik kısmında ince çatlağı gördüm ve telaşlanmıştım, adanada bir radyatör tamircisine götürdüler , bir kalıpla yapıştırıcı ayarlayıp plastik karışım yapıp radyatöre uyguladılar eskisinden sağlam oldu bende derin bir ohh çekmiş oldum.... acele davranmayıp araştırmanın çok faydası var

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,994
Kayıtlı Üye Sayımız
166,745
Kaydolan Son Üyemiz
kreasus

Çevrimiçi üyeler

Geri