<div class="bbWrapper"><b>Ynt: 2000 WJ Ön Şaft Arıyorum</b><br />
<br />
<blockquote data-attributes="" data-quote="mertbirincioglu" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
mertbirincioglu' Alıntı:
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Burak bey amerikadan yedek parça nasıl buluyorsunuz ve nasıl getiriyorsunuz? ebayden bakmıştım bende klima motoru 180 usd türkiyede 600-700 tl falan sanırım. ama ordan gelirken gümrük vs işlemleri nasıl oluyor cesaret edemedim?
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote>Mert Bey,<br />
Bu tam anlamı ile şans isi, şöyleki, ben benim önceki Blazer'ım için CD player dahil muhtelif parçalar getirdim ebaydan.<br />
Butun parçalar cok ağır parçalar değildi öncelikle. CD player neden ise gümrüğe takıldı, içinde faturası vardı, Ankara posta müdürlüğünden davet yazısı geldi, "paketiniz var" gelin diye. Bende sakın sakın gittim, CD player için tam hatırlamıyorum ama 45€ TRT bandrol pulu parası verdim ve malı gümrükten çektim.<br />
Burada dikkat edilmesi gereken husus yurtdışından aldığınız ürünün fatura bedelinin 150 €dan fazla olmaması ve aynı üründen paket içinde 3 adetten fazla olmaması. O zaman pek problem olmadığı kanaati yaygın. Genede bu bir şans işi. Bazen cok basit aprçalar bile gümrüğe takılıp kalabiliyor. Örnek olması adına, Türkiye'DE ÜRETİMİ OLAN amortisör getirtmeye kalkarsanız ve gümrüğe takılırsanız TSE den uygun belgesinden tutunda vs vs bir sürü evrak toplama ihtiyacınız çıkabiliyor.<br />
O yüzden specific cok özel parçaları getirtmeye çalışmanızda fayda var.<br />
Saygılarımla,<br />
<br />
Burak</div>