<div class="bbWrapper"><b>Ynt: 2001 Model Grand Cherokee 3.1 TD Hakkında</b><br />
<br />
<blockquote data-attributes="" data-quote="h.i.d" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
h.i.d' Alıntı:
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
arkadaşım bu konuyu çok eskiden açmıştım 3 tane jeep deiştirdim konuyu açtığımdan bugüne kadar bostancıdaki amerikancıların neredeyse hepsini tanırım ama fahri ustayı bilmiyorum açıkcası ancak hiçbir servisden 3.1td iyi cümlesini duymadım fahri usta beni hayret ettirdi hiç öle birine raslamadım ben sıfır aldım iyidir vs demesi inanamadım desem yeri yani çünkü o dönemdeki izlenimlerimi kısaca aktarıyım bugüne kadar kime sorsam general motor amerikadaki fabrikasında çalışmış tanzer ustada dahil 3.1 için al yada iyidir cümlesi kullanmamıştır hepsi rektifiye ettiğimiz motorlar 1 sene gitmiyor gene dağılıyor dedi bunu diyen amerikancı jeep control servis,akman jeep servis,atılımlar ,chrysler mehmet,chrysler tanzer usta vs dahil hepsinin servisinde o dönem bolca 3.1td görüyodum standart yani sizin aracınızda ve diğer arkadaşta problem olmaması büyük şans maşallah diyelim... bende chrysler kullanıcısıyım aracım binek en son gene bi 3.1 td nin motoru yerde nesi var demiştim ustada küfür edip durdu ..hepsi aynı şeyi söylüyordu öyle bela bir motorki rektifiye dahi tutmuyor diyor ...amerikancı kerem usta 3.1td yi servisine sokupta bu motorla açıcak usta zor bulunur işi bilen bu motoru tanıyan buna dokunmaz müşteriyi gönderir başından demişti o dönemde 3.1td almak istemiştim servise götürüp ekspertiz yaptırmak istemiş ve servis sahibi tarafından bana kapı gösterilmişti ;D usta bakalımda araç sahibine ayıp olmasın dedi öylesine baktı bende araç sahibini ordan gönderdim aracı almaktan vazgeçmiştim şuan üstün körü hatırladığım kadarıyla anlatıyorum sanırım bu konuda geçmişte bu olayları yazmıştım... yani ben kullanmadım sadece bir kaç kez koltuğuna oturmuşluğum eskiden... ondan dolayı sadece ustaların sözünü iletiyorum ancak servislerde bukadar 3.1td görmek ve ustaların bukadar küfür etmesindede illaki bi sebep vardır bu araçlar sahibinden.comda genel olarak hasarlı diye satılıyor( kaporta deil motor hasarlı).. inşallah sizinkiler hiç sorun çıkarmaz yıllarca binmeye devam edersiniz..saygılar
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote>1999-2001 Grand Cherokee kullanılan 3.1 litrelik (3125 cc) beş silindirli motor, elektronik enjeksiyon pompası, direkt enjeksiyon ve elektronik kontrollü, vakum çalıştırılmış egzoz gazı devridaim vardı. 2.5 bir silindir ekleyerek büyük ölçüde yaratılan 3.1, değişken yakıt enjeksiyon zamanlaması, hızlı algılama giriş tarafı yerleştirilmiş termostat ve coil-on-plug ateşleme özellikli. Bir hibrid soğutma sistemi motor fanı gürültü ve titreşim azaltılması, daha düşük bir hızda (tipik 650-700 rpm vs 250-300 rpm) rölantide sağlayan inline elektrik ve motor tahrikli fanlar birleştirdi. İkinci bir termostat kontrolü% 12 veya 4,5 kW (6 hp) güç tüketimini kesin.<br />
<span style="color: red">3.1 litre VM dizel motor normal bakım ürün dışında parça değişimi olmaksızın normal şartlarda 240.000 km (150.000 mil) çalışacak şekilde dizayn edilmiştir. Otomatik serpantin kayış gergi 160.000 km (100.000 mil) ortalama aksesuar kayış ömrü artmıştır.</span><br />
<br />
Yeni turbodizel motor% 12.5 daha iyi hızlanma, daha yüksek bir hıza ve daha yük-taşıma ve çekme kapasitesi kadar, 2.5 litrelik ünite göre% 20 güç ve tork artırmıştır. A drive-by-wire "elektronik hızlandırıcı" gaz kontrol. Intercooled dizel Silindir başına iki valflı ile dökme demir blok ve silindir kafası, 92 mm (3,62 inç) ve 94 mm (3.70 inç) inme bir delik vardı. 103 kW (138 hp) doruk beygir gücü 4.000 devirde elde edildi; azami tork 384 Nm (283 hp) idi ve Grand Cherokee gaz kilometre 100 km'de 11.7 litre puan oldu.<br />
<br />
<br />
<br />
Original is at 2011+ VM Motori V6 Diesel Engines http://www.allpar.com/mopar/V6/VM-RA-diesel.html#ixzz2NPeZ4T1q <br />
Follow us: @allparcom on Twitter | allparcom on Facebook<br />
benim araç 195.000 kmde hala motorda bir sıkıntı yok</div>