2001 pajero pinin 5k

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Mossin Nagant Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 50
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,747
Ynt: 2001 pajero pinin 5k

Unc Bey sizede teşekkür ederim..evet yazdıklarınızda haklısınız..Mitsubishinin bu motor teknolojisinden vazgeçmesi ilginç doğrusu..bende hiç sarı motor ikazı yanmadı..Deneyimlerinize inanarak size bir sorum olacak; Pinin e kullandığınız motor yağı ve numarasını paylaşırmısınız..ne zamdır buna kafa yoruyorum..her usta farklı numara yağ öneriyor..GDİ motor hangi no yağ kullanmalıdır acaba? ilginize şimdiden teşekkür ederim..
 

Etiketler
Ynt: 2001 pajero pinin 5k

sarı motor ikazı yanarsa aklınızda bulunsun diye yazdım,çünkü bana ilk yandığında şile yolunda gidiyordum, ilk başıma geldiği için panikledim,ama araç bir anormal tepki vermiyor,ama yinede servise götürüp baktırmak gerekiyor,dendiğine göre zaten araç yönetim ünitesi 100km kadar kontrol edip,herşey yolundaysa ışığı söndürüyor,bu durumda başıma geldi,bence o zamanki şartlardaki yakıt kalitesi daha problemli idi herhalde
yağ cinsine gelince ben hep servise gittim, hep 0w-40 full sentetik bp yağ kullanıyorlardı,ama fiatlıydı
bir keresinde tam hatırlamıyorum ama yarı sentetik 5w-30/40 veya 10w-30/40 olabilir kullandılar,tabiki problem olmadı,
full sentetik kullanıp 12 000 km de değişiyordu,halbuki yağ daha uzun ömürlü,biraz pahallı oluyordu,ben tabiki o zamanki yağ durumlarını anlatıyorum,bulunduğunuz iklime göre yine sentetik yağ seçilebilir,aracın kitabı varsa orada yazıyordu
sonraları yağ filtrelerini yerli taktılar ucuzladı,ama fren balataları pahallı idi,
eğer kitap yok ise aşağıdaki sitede uygulanacak yağlar verilmiş
http://www.opieoils.co.uk/products-for-my-vehicle.aspx?product=Car-products&make=MITSUBISHI&model=Shogun/Pajero%20Pinin%202.0%20GDi&modelyear=2001%20
 

Ynt: 2001 pajero pinin 5k

Unc Bey teşekkür ederim..kitapçık var ama iklim şartlarına göre çok aralıklı yağ seçenekleri var..demek istediğimi açıkça yazayım; bu sitede ki pajero konusunda adres gösterilen iki farklı ustamızı aradım, birisi 10w 30 veya 10w 40 önerdi.. diğer ustamız 10w 60 önerdi.. aradığım bütün yetkili servisler ise 0w 40 önerdi.. bu beni çok şaşırttı..bir abimde Trabzon da bir otomobil firmasının satış müdürü, ondada uzun zamandır Pinin var oda 0w40 önerdi..Oldukça kafam karıştı doğrusu..
 

Ynt: 2001 pajero pinin 5k

dediğim gibi servis BP 0w-40 kullanırdı,demekki o mitsubishi/temsa tarafından uygun bulunmuş
ben kışın çok kereler ılgaza gittim,gündüz -7,geceleri -13 ü gözümle gördüm,araç dışarıda parklı idi,hiç zorlanmadan marj bastı,3 gün full yatmıştı araç,sizin oralarda kışın bu koşulları aratmaz,bence ,yaylalara çıkarsınız,gecelersiniz v.s ,0w-40 uygun,fazla kafanız karışmasın bence
ayrıca 40 000 de diff.ve vcu yağlarının değiştirilmesi gerekli, ve uygun yağların kullanılması önemli
selamlar
 

Ynt: 2001 pajero pinin 5k

Evet Unc Bey değerli bilgileriniz için çok teşekür ediyorum..Çok faydası oldu..Aynen söylediğiniz koşullarda aracımı kullandığım için dikkate alacağım..sağlıcakla kalın..
 



Ynt: 2001 pajero pinin 5k

Bülentcim merhaba
Öncelikle çok yakışmış Pinin Ayder'e.Yağ konusunda ve diğer konularda hiç kafan karışmasın sen benim dediklerime bak abicim sonra da keyifli keyifli üfle tulumuna ;)
Yakında geleceğim ziyaretine.
Fatih ŞAHİN
 

Ynt: 2001 pajero pinin 5k

Vayy Fatih Abiciğim.. Öncelikle çok teşekkür ederim arabamı senin sayende buldum ve çok da memnunum.. evet abi dediğin gibi 0w 40 yağı denedim ve memnunda kaldım aslında.. ama evhamımdan dolayı Ankara Dönüşü daha kalın yağ koydum ve pişman oldum şimdi tekrar değiştireceğim.. Her zaman başımın üzerinde yerin var bekliyorum , selamlarımla..
 

Ynt: 2001 pajero pinin 5k

Sorunsuz yedinci ay ve yayla yolları..

DSCF1995


DSCF2003


DSCF2004


DSCF2005


DSCF2007
 

Ynt: 2001 pajero pinin 5k

selamlar
türkiye haksızlığa ugradığını düşünenlerdenim.bende 2003 model civarı düşünüyorum.
abilerim nelere dikkat etmemi önerirsiniz ilk 4*4 düm olacak .uzak dur baska marka mı bak dersiniz.
bütce 20-23 bin civarı.fikirlerinize ihtiyacım var.
tesekkürler.
 

Ynt: 2001 pajero pinin 5k

Merhaba Fuat bey ;

Yukarıda yazılanları ve yorumları okumuşsunuzdur kesinlikle tavsiye edeceğim bir araçtır.Şehir içinde size standart araçların ve 4 çeker arazi araçlarının daha üstünde bir konfor verecek şehirlerarası yolda ise aracınızı daha da çok seveceksiniz.Arazi performansı ise ağır ve donanımlı hazırlanmış arazi araçlarının haricinde olağanüstü performansa sahip olduğunu kanıtlayacaktır.Yakıt sarfiyatı inanılmaz derecede iyidir.Kesinlikle LPG falan gibi saçmalıklarla uğraşma ihtiyacı olmayacak kadar iyidir.Şimdiden hayırlı olsun diyelim.Bu arada tek hatası bence arka oturma mesafesi ne yazıkki biraz sıkıntılıdır.Başka konularda yardım ihtiyacı hissederseniz yazın cevaplarız...
 



Ynt: 2001 pajero pinin 5k

Fuat Bey Merhaba.. Fatih Abimiz (kackar3937) sağolsun bir Pinin kullanıcısı ve otomobil sektörünün içinde birisi olarak çok iyi anlatmış..bu konuda bir kullanıcı olarak bizim de yorumlarımızı bulabilirsiniz.. tabiiki her araç alımında olduğu gibi Pinin alırken de hor kullanılmış, bakımsız araçlardan uzak durmak doğru olur..bir iki yıl öncesine kadar internette istemediğiniz kadar Pinin ilanı görülürken bugün sayıları iyice azaldı..sanırım ancak kıymeti bilinmeye başlandı..ben aracımı aldığım fiatın iki katı verilsede vermeye kıyamam şimdi... hakkınızda hayırlısını diliyorum bende..
 

Ynt: 2001 pajero pinin 5k

fatih bey ve bülent bey
vermiş olduğunuz cevaplar ve paylaşımlar için tesekkürler.
tüm paylaşımlar çok güzel .karar bu yönde olacak sanırım .bakmaya basladım bile.
sanırım kullanmayanda kulaktan dolma bilgilerle olumsuz yorum yapıp caydırıcı oluyorlar. :(
zaten herkesi aracı en güzel marka diğerler markalar yaramaz öyle değilmi. :smiley:
 

Ynt: 2001 pajero pinin 5k

Evet her zaman böyle oluyor..bilmediğimiz tanımadığımız şeyler hakkında fazlaca yorum yapabiliyoruz maalesef.. size nacizane tavsiyem kullanıcılarla bir şekilde temesa geçin hatta araçlarını test edin daha iyi sonuç elde edersiniz.. hiç unutmayacağım; aracımı almadan önce trafikte seyir halindeki bir Pinin i sellektör ve korna ile zor bela durdurmuş, önce özür dilemiş sonrada niyetimi ifade ederek araç hakkında nerdeise sorulacak her şeyi sürücüsüne sorarak aracı iyneden ipliğe incelemiştim..
 

Ynt: 2001 pajero pinin 5k

Bülent Bey, yeni üyeyim. benim aracım da pajero pinin 2001. ben de çok severek kullanıyorum. ama şimdi değişmesi gereken bir parça var. gaz pedalı potansı (potnsiyometre) dedi biraz önce Erol Usta(Maslak oto Sanayi) Bunu yetkili serviste taktırmamı söyledi. ben aracımı aslında seviyorum da.. yakıt meselesi.. sanki benimki fazla yakıyor. yakıt sarfiyatını azaltmak için neler yapılabiliyor?
 

Ynt: 2001 pajero pinin 5k

Figen Hanım..Aracınızı güle güle kullanın..Mutlaka serviste işlem yaptırın veya güvenilir bir usta ile yola devam edin..Yakıt konusunda da bana bir değer vermelisiniz ki karşılaştırma yapabileyim..Bu değer asla kuruş hesabı olmamalı..Litre hesabı tutmalısınız..Bunu yapmak için; aracınızın deposunu full doldurun, kilometre sayacınızı sıfırlayın, her zaman kullandığınız gibi kullanmaya devam edin, deponuzdaki benzin bitmeye doğru hatta ışık yanınca tekrar full doldurun ve son olarak kaç litre doldu ise bunu yaptığınız kilometreye bölüp çıkan rakamı 100 ile çarpın.. çıkan sonuç aracınızın 100 km de kaç litre yaktığını gösterir..Bu işlemi dikkatlice yapıp bize bir rakam verirseniz yakıt durumunuz hakkında yorum yapabiliriz..Ayrıca kullanım şekli yol ve hava şartlarının ayrıca araç bakımınında yakıt sarfiyatını olumsuz etkileyebileceğini unutmayalım..Selamlar..
 



Ynt: 2001 pajero pinin 5k

Herkeze merhaba

3k 1.8gdi için düsünceleriniz nelerdir

Otm. Bitane buldum cok yakısıklı gorunuyo gozume 18 lira civarında 15 teklifiyle gitmeyi dusunuyorum...

Ederimi etmezmi bilemiyorum ama kafamda cok hain planlar ;D var tam bi dakar yapmak istiyorumm...
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,440
Mesajlar
1,517,977
Kayıtlı Üye Sayımız
172,096
Kaydolan Son Üyemiz
R.K. o.oğlu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst