2001 pajero pinin 5k

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Mossin Nagant Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 50
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,759

Etiketler
Ynt: 2001 pajero pinin 5k

pinin güzel araçtır normalde 4x2 kullanılır ama ihtiyaca göre 4H-4L seçenekleri vardır. gdi motor olduğu için lpg uygulaması yapılmaz gerek de yoktur yakıtı ekonomiktir istanbul trafiğinde bile 9-10 lt civarı tüketir, arazi modifiyesi Türkiyede neredeyse imkansızdır, parçası pahalıdır ama sık parça bozan bir araç değildir, ikinci eli çoooookkkk ağırdır, aliim de seneye satarım denilecek bir araç değildir erken satmak istiyorsanız fiyatını çok uygun yazmanız gerekir yoksa aldığınız gün satılığa çıkarsanız iki seneye satarsınız, bu bağlamda linkteki aracın fiyatı bence yüksek ben pinini severim ama 22 den fazla da vermem o da temizine, tabii bu benim fikrim fiyat konusu yinede size kalmış...
 


Ynt: 2001 pajero pinin 5k

çok teşekkür ederim.
arkadaşlar ya bi araç bulamadım kafama göre.
kendi aracımlada takas imkanı olmasını istiyorum bir yandan da...
aramaya devam :smiley:
 






Ynt: 2001 pajero pinin 5k

PAJERO PİNİN i tavsiye ederim.. Üç ayı geçti aldığım bu aracın çıktığı yere henuz çıkan bir araba olmadı benim yaşadığım çevrede.. test edin anlayacaksınız.. bu aracı hiç kullanmayanların yorumlarını dkkate almayın.. tek kronik promlem gaz kelebeği olarak bilinir.. ama çok zekli ve yakıtı çok uygun..

PAJERO PNN 263
 


Ynt: 2001 pajero pinin 5k

Benim aracım tam olarak fabrika verilerini tutuyor;uzun yolda 8.4 lt diyor, 90km sabit hızda 7.8 lt yakıyor, 100 km sabit hızda 8.4 lt yakıyor, arazide şartlara ve kullanıma göre en fazla 13 lt yi geçmedi.ortalama kullanım 10 lt geçmiyor.. 25 gün önce Ankara ya gittim Rize den ve 4 gün önce geri döndüm..uzun yoldada sizi bezdirmiyor.. bence mazot ve benzin fiatlarının nerdeyse eşitlendiği günümüzde çok makul ölçüler bunlar..bu arabayı kimse iyi tanımıyor ve bu neden ile kulaktan dolma çok yanlış bilgiler dolaşıyor.. parça pahalı deniyor doğru olabilir çünkü kolay parça bozacak bir araç değil..ama benim tavsiyem parça pahalılığı önemli ise sizin için bu araçla ağır offroad yapmazsanız sorun olmaz..ayrıca belirtmeliyim bana çok yakın olan Gürcistan da Lada Niva dan çok PİNİN var.. fiatlarıda 5.000 dolar civarı.. 5.000 dolarlık bir aracın en pahalı parçasının da ülkemize göre ne kadar ucuz olabileceğini tahmin edersiniz.. Ayrıca aracımı 1350 tl yede kasko yaptırdım.. şu anda benim ihtiyaçlarıma cevap veriyor ve çok zevkli..

PAJERO PNN 257
 





Ynt: 2001 pajero pinin 5k

Bildiğim kadarı ile buna müdahale edemiyoruz..ama unutmayın ki bu motor emsali benzinli motorlardan % 20 daha az yakıp, %30 daha güçlüdür.. 129 HP güç, 190 NM tork üretebiliyor..

Pinin vites  4x4 004
 


Ynt: 2001 pajero pinin 5k

Tabiiki.. vites topuzundan da anlaşılabileceği gibi aracın 4 arazi konumu vardır.. 2H sadece tork arka tekerleklerde, 4H konumunda şimdiki Suv lar gibi ön ve arka tekerlekler arasında devir farkı oluştuğu an önleri otomatik olarak 50-50 oranında bağlar, genelde yağmurlu, karlı, kaygan, yumuşak, stabilize vb. zeminlerde tercih edilmelidir.. 4HLoc konumunda orta deferansiyel kilitlenir ve tork ön ve arka tekerleklere sürekli 50-50 oranında dağılır, karlı, çamurlu. kumlu zeminlerde kullanılır.. 4LLoc konumunda ise gaza dokundunuzmu gücü hissedersiniz, altınızdaki engel tanımayan bir arazi canavarına dönüşüyor.. çok ağır koşullarda kullanılır ve arka LSD kilit de aktif konumdadır.. PİNİN in alt yapısı büyük Pajero ile aynıdır.. yani SS4-I ARAZİ JANZIMANI vardır.. bu nedenle de 2H konumundan 4H ve 4HLok konumuna 100 km/s hıza kadar geçiş yapmak mümkündür.. sadece 4LLoc konumuna geçmek için aracı durdurmak ve vitesi boşa almak gerekmektedir..

PAJERO PNN 242
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,441
Mesajlar
1,517,991
Kayıtlı Üye Sayımız
172,096
Kaydolan Son Üyemiz
R.K. o.oğlu

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst