2002 - 2007 Model Aralığında Hangi Jeep ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nazifayvazoglu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,444
Ynt: 2002 - 2007 Model Aralığında Hangi Jeep ?..

Arabayı bir kere alıyorum yakıtı her gün.Sorun araba almakta değil bence.Yakıtı ve vergisi önemli.Uzun yol çok gittiğim için yakıt hepsinden önemli. :smiley:. Şu anda bindiğim araçların ikiside uzun yolda 170 kuruş yakmakta lpg ile.Zj lerin iki katı yaktığı düşüncesi var bende.yani lpg de 350-400 kuruş yaktığını çok kişiden duydum. 2.7 wj ler 250 kuruş civarında yakıyor diye biliyorum.Yanlışım varsa düzeltin. :smiley:

Etiketler

Sağlıklı 5.2 ZJ Uzun yolda normal kullanımda 350-400 yakmamalı . Uzun yolda 250-300 bin aralığını geçmiyor sağlıklı bir zj . Son 2 hafta içinde 5.2 bir zj ile 700 , 4.0 zj ile 600 km yaptım .

Barış ...

ssbman' Alıntı:
Sağlıklı 5.2 ZJ Uzun yolda normal kullanımda 350-400 yakmamalı . Uzun yolda 250-300 bin aralığını geçmiyor sağlıklı bir zj . Son 2 hafta içinde 5.2 bir zj ile 700 , 4.0 zj ile 600 km yaptım .

Barış ...

Tabi ki canım, benim araba en az yakan 5.2 olmadığı halde 70 tl gaz ile şehir içinde 240 km - şehirlerarası yolda 300 km gidiyor. Daha az yakanlar da var. Ben şehir içi kullanımı kastederek en kötü ihtimali yazdım.

Güzel şeylrden söz edelim edelim hocam bırak kötü ihtimalleri ;D

Görüşmek üzere ...

Bırakın şimdi kavga etmeyin canım.Sizin için çok da yaksa zj de alırım. ;D ;D ;D.Son iki hafta içinde 5.2 ile 700 km yaptım derken başganım??? :eek: :eek:

önceki mesajlarda göremedim gözümden kactıysa affola rubiconda bence olabilir hem havalı özellikle üstünü acınca süper oluyor aynı zamanda bir arkadasımda var surekli bursa ankara arası gidip geliyor uzun yoluda fena degil dedi arazidede acımaz :D

Kaan bey gerçekten bahsettiğiniz çok güzel vede özellikli bir araç.Ama klasik görünüme sahip.Şu kadar paraya aldım dediğim zaman benim çevrem anlamaz bunun yeni model olduğunu. ;D. ;D. ;D.Saf olduğumu düşünürler.Bunda sokağa atacak kadar para çok derler yakama yapışırlar. ;D. ;D. ;D.

evet o konuda cok haklısınız dısardan anlasılması ve deger görmesi biraz zor olan bir arac :(

Maalesef öyle.Halbuki bilseler Hummer bile asvaltta ve arazide bunun kadar başarılı ve kullanışlı olamayabilir.Gözler hep yeni kasa yeni teknolojiyi takip ediyor.Audi bir kasa çıkarıyor en kral ölmez araba deniyor 2-3 sene sonra yeni kasa çıkınca bir önceki kasanın yüzüne bakılmıyor.Sanırım etrafın düşüncesi de bende bir takıntı. :smiley:. :smiley:. :smiley:

nazifayvazoglu' Alıntı:
Maalesef öyle.Halbuki bilseler Hummer bile asvaltta ve arazide bunun kadar başarılı ve kullanışlı olamayabilir.Gözler hep yeni kasa yeni teknolojiyi takip ediyor.Audi bir kasa çıkarıyor en kral ölmez araba deniyor 2-3 sene sonra yeni kasa çıkınca bir önceki kasanın yüzüne bakılmıyor.Sanırım etrafın düşüncesi de bende bir takıntı. :smiley:. :smiley:. :smiley:

ZJ ler bu takıntıya birebir. Her zaman yeni kasadan daha güzel ;D Ne alırsanız alın, içinize sinen aracı almanızı ve güle güle, kazasız belasız kullanmanızı dilerim :smiley:

ZJ lerin takıntıya birebir olması konusunda Dakaltan ile hemfikirim. 4.7 sinide kullandım, 5.9 unu da. İlk söyleyebileceğim diesel işini amerikalı bilmiyor. Bu konuda sanırım bir çok kişi ile hemfikir olacağız. Amerikan ise benzinli olmalı.

ZJ den aldığım keyfi bir üst model seleflerinden almadığımın sebeplerine gelince.

1- Amerikalılar uyanmış yeni modellerde her bişeyi extra sunmuş.
2- Belki geri kafalılık ama köşeli hatlar çok daha hoş geliyor.
3- Tork daha güçlü, daha kaslı izlenimi var sürüşte yani ZJ selefleri kadar narin değil. Yani ver gazı yürüsün.
4- Parça fiyatları üzmüyor, o kadar kanıksanmış ki zamanının Tofaş parçaları ne kadar ucuzsa o kadar ucuz ve sağlam.

Hep derim ZJ ler (temizleri) bundan 10 sene sonra '57 Chevy ya da 65 Mustang kadar değerli olacaklar.

(Yukarıda yazdıklarım tamamen kendi sürüş ve keyif kriterlerimden oluşan fikirlerimdir.)

her araçta olduğu gibi ZJ lerin bazı kronik sorunları var.sitede zaman içerisinde bunlara değinilmişti.Fazla büyütülecek sorunlar değil.devir daim pompası, hidrolik direksiyon ayağı vb...ileride değerleri konusunda bir ön görüm olmamakla beraber ZJ'nin koltuğuna oturanın kolay kolay başka aracı sevemeyeceğini biliyorum...

Ynt: 2002 - 2007 Model Aral???nda Hangi Jeep ?..

Cidden unutmusum. Hidrolik direksiyon ayagi degil de direksiyon kutusu bildigim. Ufak bir bosluk zamanla tureyen ama kesinlikle zararsiz. Ornek gerekirse 2007 de iki in far,iki on ve an sinyal yani 6 parca 190 liraya degisti. Kidacasi bir japon otomomobilinin tek farindan daha ucuza. :smiley:

Değerli arkadaşlarım hepinize teşekkür ederim gerekli bilgilendirmeleriniz için.Çok uğraştım XJ ZJ WJ derken Vitaramı sattım Bmw yi satmaya gelince baktımki çok düşük fiyat veriliyor bende kalsın dedim ve ZJ 4.0 V6 ya terfi ettim.Şu anda biraz sorunları da olsa 93 model ZJ sahibiyim.Sorunlarını da aştıktan sonra zevkle bineceğim inşallah.

Hoş geldin hocam ;) Güle güle güzel günlerde binmeni dilerim . Eh biraz anlat hocam nasıl bir araç ? Bu arada V6 değil , Meşhur ve Jeep in çok sevdiği I6 Motor :smiley:

Aksaklıklar nedir bu arada ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,796
Kaydolan Son Üyemiz
SemihK

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR