2003 L200 Muhtelif Yağ Kaçakları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan L200Crewcab Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,626

L200Crewcab

Ana Kamp
merhaba arkadaşlar.
foruma Kıbrıs'tan katılıyorum.
çoktandır almak istediğim bir araç olan L200'ü aldım.
aracım,
2003 model L200 warrior,4wd, gümüş rengi.
sizlere danışmak istediğim bir konu var.

Lefkoşa'daki Mitsubishi Servisi'nden arabamı götürüp bakımlarını ve servisini yaptırmak için randevu aldım. randevuyu ancak 8 Nisan tarihine verdiler. ondan öncesi hep doluymuş.

arabayı almazdan önce bir ustaya gösterdik, adam debriyaj seti ve vites kutusunun contaları değişmeli, bu işlemler 1000 tl civarı hallolur sorun olmaz dedi. ben de aracın bedelinden 1200 lira düşerek satıcıyla anlaşıp aldım.
dün arabanın altına baktım, biraz moralim bozuldu açıkçası. vites kutusunun birleşme yerlerinden ve ön diferansiyelin contasından ( diferansiyel olduğunu tahmin ediyorum, şaftın çıkış yeri ) muhtelif yağ kaçakları var. umarım çözülemeyecek sorunu yoktur.

vites geçişleri sorunsuz, sadece üçüncü vites girerken biraz direnç oluyor, ama önemli derecede değil.
difflock çalışıyor, ve 4x4 vitesi de sorunsuz geçiyor.

şimdi servis günü gelene kadar fazla kullanmamaya karar verdim, yağ bitme noktasındaysa, aksamlar yağsız çalışıp bozulmasın diye.

ne dersiniz arkadaşlar? basitçe çözülürmü bu sorunlar?

Teşekkür ederim :smiley:
Mehmet .

Etiketler
Ynt: 2003 L200 Muhtelif Yağ Kaçakları

sadece yağ kaçağı varsa korkacak bişi yok zaten debriyaj baskı balatası değişirken şanzıman inecek o zaman usta contalarıda değiştirir.ön difransiyelin keçesi bozulmuştur oda kolay değişir.aracın sanzıman ve motor yağlarının seviyesini kontrol ettirip çok yağ kaçırmıyorsa kullanabilirsiniz.difransiyelden gelen yağın sebebi büyük ihtimal havalandırma tıkanmıştır onu kontrol ettirin..

öncelikle aracınız hayırlı olsun.çok güzel bir marka aldınız.güle güle kullanıın.

bahsettiğiniz şeyler son derece kolay.size çok önemli bir tavsiyede bulunmak istiyorum.deyiştirmiş olduğunuz keçeler yan sanayi deyil orjinali olursa kafanız ilerleyen zaman

larda aynı sorundan tekrar ağrımak zorunda kalmaz.gittiğiniz yer servisse zaten orjinal keçe kullanırlar ama yinede fikir olsun diye paylaşmak istedim.çok geçmiş olsun.

iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
tamirat gerektiren sorunlarda, yan sanayi parça ve servisleri tercih eden birisi değilim .
Lefkoşa Mitsubishi servisi taktığı her parçaya 2 yıl garanti verdiği için ve parçaların orijinal olmasının benim için büyük bir avantaj olduğunu düşündüğüm için oraya verdim arabamı. bekliyorum şu an .
dediğiniz gibi keçeler değişilecek, aynı zamanda debriyaj baskı balata ve rulmanı değiştirilecek.
triger kayışı ve gergi rulmanları ile ön fren disk ve balatalarının değiştirilmesi de iyi olur dediler onları da yaptırıyorum, ve ayrıca periyodik servis.
görünüşe göre motorunda bir sorun yok.

çok beğenerek aldığım ve gümüş renkte bir L200 hayalim olduğu için pek sağına soluna bakmadım açıkçası alırken.

umarım bununla kalır :smiley:
servisten çıkınca resimlerini foruma koyacağım.

arkadaşlar aracımı aldım servisten.
herhangi bir sorun yok gibi Allah'a şükür.

öncelikle çok geçmiş olsun ve aracınız tekrar hayırlı olsun.öncede söylediğim gibi çok güzel bir araba aldınız.

aracınıza yaptığınız bakımlar ise gerçekten önemli aksamlar.debriyaj seti , trigiyer seti bunlar nerdeyse 150 bin km sorunsuz götürecek bakımlar.

çok iyi etmişsiniz.bundan sonra rutin bakımlar harici bişey çıkacağını sanmıyorum.

sabırsızlıkla aracınızın resimlerini bekiyoruz...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,833
Kayıtlı Üye Sayımız
166,936
Kaydolan Son Üyemiz
TEMU Promo Code

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR