2004 grand vitara 2.0 otm..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EMVOLER Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,709

EMVOLER

Yeni Üye
(2004 grand vitara 2.0 otm.4 kap)ı arkadaşlar böyle bir araba almak istiyorum.. 2.5 1998 modeliyle arasında 3000 tl var 2006 1.6 3k aynı fiyat ama sürekli 4çeker. 2004ün tüple uyumu nasıl sorun cıkartırmı 2006 modellerin tüpte sorun cıkrtığını duydum.2004ün otomatik vitesi 4 kadar olması büyük eksiklikmi..offroad için değil daha çok orman ve yayla yollarında ve asfaltta kullancam.. yardımlarınız ve tafsiyeleriniz için teşekkürler.

Etiketler
Ynt: 2004 grand vitara 2.0 otm..

merhaba ben 2004 2.0 5 kapı aldım..daha 2 hafta oldu.kullandığım kadrıyla tecrübelerimi paylaşayım.:10 gün kadar benzinle kullandım.şehir dışında benzin tüketimi abartı değil.1.6 binek araçlardan biraz fazla.tabi otomatik vites olması da bir etken.ancak otomatik vites kullanım şeklide önemli(4 ileri ve 3 ileri şekilde kullanabilyorsun).rampalarda 3 ileri kullanmak daha mantıklı.o zaman rampada yığılma yapmaz. şehir içi kullanımı yakıt tüketimi biraz fazla .ben bu yüzden lpg uygulattım.bu arada benim aracım da 3 inc. yüksetme ve mt lastik takılı durumda.
arazi kullanımı gerçekten çok hoş.ve 1 artı daha arazi vitesini 90 km hızın altında hareket halinde değiştirebilyorsun.buda arazide dur kalkları saplanıp kalma durumunlarını azaltıyor.
a/t kullanım şekli var yani ani hızlanmak için kullanılan bir tuş.bu tuş hidrolik güçle takviyeliyor aracı.tabi yakıtı arttıyor.
sonuç olarak kullandığınız araç bir asvalt aracı değil tam bir suv..biraz fazla yakması normal.

Ynt: 2004 grand vitara 2.0 otm..

2004 2005 grand vitara lar lpg ile gayet uyumlu.lpg den sonra çekişte aman aman bir fark olmadı.neredeyse hiç hissedilmeyecek kadar

Ynt: 2004 Grand Vitara 2.0 Otm..

iyi günler bende 2004 2000cc otomatik 5 kapılısı var 4 yıldır kullanıyorum beni hiç üzmedi yakıtı makul tüp hiç kullanmadım a/t lastikle kullanıyorum şehir içinde 55 kuruş yakıyor yakıtı fazla değil benzinimiz pahalı uzun lafın kısası emektar bir araç tavsiye ederim

Ben geçen sene 79000 km 2004 5 kapı G.Vitara araç aldım,bana yakıtı çok fazla geldi daha önce 2004 Terios um vardı ayrıca yaklaşık 10 yıldır da dizel şirket araçları kullanıyorum.Hemen LPG taktırdım.Yakıtı bayağı düştü ama yine de yukarıdaki araçlara göre fazla yakıyor.
Araca A/T lastik aldım.
Suzuki arazide on numara özellikle ağır devirleri çok kullanışlı,2 çeker 4 çeker olabiliyor 60 Km/h nin üzerinde.Asfaltta da çok keyifli bir araç ta ki rampayı görünceye kadar,rampada çok fena kesiliyor,malesef 4 ileri otomatik aracı aşırı törpülüyor.3 te bağırıyor 4 te bayılıyor, uğraş dur.Fazla zorlamadan rampada sağdan sağdan gitmek lazım.
Dediğim gibi ama arazide çok başarılı.Komşum benden gördü 1998 modelini aldı,düz vites kullandım çok seri,düz vitesini bulabiliyorsanız onu alın çünkü 5 ileri...Kesinlikle tavsiye ederim...
Selamlar.
Aracımı bu linkten görebilirsiniz.

Merhaba eger sizi rahatsiz edecek kadar yokusta bayilma yapiyorsa,hava akismetresi varsa bir kontrol ettirin derim.Hava filtresi,sanziman yaginin degisim zamani yada varsa sanziman yag filtresi gibi kontrollar vs.Yok siz cok fazla performans bekliyorsaniz bilemem tabii.Su an Suzuki kullanicisi degilim fakat cokta kenardan kenardan gidilecek kadar bayilacagini dusunmedigim icin yazdim.Bir yerlerde minik goze batmayan bir eksiklik yada fazlalik olabilir.Yillar once duz vitesli 92 ve 98 modellerinden sahip olmustum.Hem de 1.6 motorlu,hic sorun yasamadan asfaltta da arazide de cok memnundum.Samurai ve Jimny ile de cok arazi,asfalt suruslerim oldu yine de sikayet edecek kadar cekis problemi hatirlamiyorum.

Kendi adıma 2004 model otomatik grand vitaraya iki yıldır binmekteyim araç yapılı (becce 3,5 kıt 225x75x16 mt lastık spesır vinç arkada yüzdeyüz becce kilit var ) LPG ile en sorunsuz araçlardan biri arazide ve uzun yolda kulandım henüz ne arazide ne asfaltta yolda bırakmadı yakarına gelince öyle arabam az yaksın gözüksün diyenlerden değilim (malesef bu ülkede v8 araçlarla 500 krş yaktığını söyleyenler bile var ) şehir içi 3-5 km lik kontak aç kapa şeklinde 20 lt lpg buda bugünkü rakakmlara göre 500 krş ediyor otobanda şehirdışı yolda 16-17 litre lpg (yolda özellikle istanbul izmit arası otobanda hiç 90 km gitmem hızım 120 km dır aracıda 3.500 devirde kullanırım ) bu ekonomik kullanım değil ama suzuki ler malesef yüksek devirde güç üretiyor 2.500 devirde motor güçsüz zaten 90 km ile otobanda kamyonlar tepenize çıkıyor . Son söz olarak suzi hem şehir içi hem arazı hem uzun yol için yakarı makul (en azından katlanılabilir yoksa az yaktığı konusunda bende ciddi şüpheler var ) vergisi katlanılabilir model olarak 2004-2005 arazide kulanılacak araçlar için en yüksek model ve yıl yeni her zaman yenidir derim .TEMİZ BİR SUZİ BULMANIZ DİLEGİYLE .

Birde rampada bayılma olayı evet var ama çözümü vites kolunda vites değiştirirken bastığımız bir düğmenin altında bir küçük düğme daha var araç rampada sürekli vites küçültüp yükseltiyorsa manuel olarak bu düğme sayesinde düğmeye basarak aracı sapıt 4000-4500 devirde gaz kesmeden hızlandırıyor yada aracı sollatıyor siz düğmeye dokunarak normala çeviriyorsunuz zaten araç göstergelerinde düğmeye bastığınızda gösterge panelinde yanı yor tekrar kapatınca sönüyor.(yakarı etkilermi tabiki ama büyük kolaylık gaza araç kendi basıyor siz sadece nerede kesmesine karar veriyorsunuz )

simurg2' Alıntı:
Birde rampada bayılma olayı evet var ama çözümü vites kolunda vites değiştirirken bastığımız bir düğmenin altında bir küçük düğme daha var araç rampada sürekli vites küçültüp yükseltiyorsa manuel olarak bu düğme sayesinde düğmeye basarak aracı sapıt 4000-4500 devirde gaz kesmeden hızlandırıyor yada aracı sollatıyor siz düğmeye dokunarak normala çeviriyorsunuz zaten araç göstergelerinde düğmeye bastığınızda gösterge panelinde yanı yor tekrar kapatınca sönüyor.(yakarı etkilermi tabiki ama büyük kolaylık gaza araç kendi basıyor siz sadece nerede kesmesine karar veriyorsunuz )

Erkan bey,Power tuşunu kullanıyorum,özellikle sollamalarda çok işe yarıyor,gaza basıyorsun araç geç topluyor vitesteki düğmeye bir basıyorsunuz araba roketliyor.
Sorun şurda bu araca 129 bg az geliyor,bir de üzerine 4 ileri Otomatik Şanzuman olunca iyice ağırlaşıyor...
Durum bundan ibaret.
Selam ve saygılarımla...

ttogan' Alıntı:
Merhaba eger sizi rahatsiz edecek kadar yokusta bayilma yapiyorsa,hava akismetresi varsa bir kontrol ettirin derim.Hava filtresi,sanziman yaginin degisim zamani yada varsa sanziman yag filtresi gibi kontrollar vs.Yok siz cok fazla performans bekliyorsaniz bilemem tabii.Su an Suzuki kullanicisi degilim fakat cokta kenardan kenardan gidilecek kadar bayilacagini dusunmedigim icin yazdim.Bir yerlerde minik goze batmayan bir eksiklik yada fazlalik olabilir.Yillar once duz vitesli 92 ve 98 modellerinden sahip olmustum.Hem de 1.6 motorlu,hic sorun yasamadan asfaltta da arazide de cok memnundum.Samurai ve Jimny ile de cok arazi,asfalt suruslerim oldu yine de sikayet edecek kadar cekis problemi hatirlamiyorum.
Hava filtresini daha yeni değiştirdim,Diferansiyel yağlarını da değiştirdim,Şanzuman yağını değiştirmeyi planlıyorum.(Marka ve numara ne kullanmalıyım?),Hava akismetresini duymamıştım gerçekten işe yarar mı aracın neresinde bu parça...(Cahilliğimi mazur görün)
Selamlar...

Performance konusu cok goreceli. Gun icinde turbo beslemeli binek bir aractan inip suzukiye bindiginizde beklentileri karsilamayabilir :smiley:
2.0 at bana gore sehir icinde cok yeterli.
Salih Bey sizin lastik boyutlarida performans icin dezavantaj olusturuyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.