Ynt: 2004 yılının en iyi off road aracı
Bence test gerçektende benim kafamdaki sıralamaya uyuyor. Grand Cherokee, Land Cruiser , Discovery,, her zaman Alman 4X4 lerinden daha iyi performans gösterir.
Kendi aralarındaki sıralama çokta önemli değil......
Ben GC ye gönülden bağlıyım bu doğru, ama asla ve asla LC , Pajero , Defender, Discovery'yi görmemezlikten gelemem, saygım var.
Zaten X5, XC90, Q7, ML , CRV, RAV4,CRV, Sorento, Santa Fe, Touareg,Vitara vs. gibi araçlar ayrı bir felsefe ( doğru yada yanlış diye tartışmıyorum ) ürünü ve hedef kitleleri farklı;
Land Cruiser, Pajero, Discovery, Defender, Jeep ayrı bir felsefe, ayrı bir tarih.
Jeep bile kendi içinde bu 1. felsefeye uygun araçlar üretiyor: Compass vs gibi. Freelander da bu felsefeye uygun.
Ben tek araç kullandığım için, benim istediğim asfaltta beni tatmin edecek performans gösterecek , araziye çıktığımda ( off-road yapmıyorum ) içimi rahat ettirecek, karda-kışta-yağmda-çamurda beni üzmeyecek, konforlu fakat tutucu tasarımlı bir araçtı ve GC'yi seçtim. Discovery'de olabilirdi kullandım ama asfaltta gitmiyor.
Bu arada ben 20 yıldır Jeep markası dışında başka bir 4X4 e sahip olmadığım için taraflı sayılabilirim