2005 Grand Cherokee 2.7 CRD hk..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan berk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,538

berk

"DEFENDER" is the sign of the sick mind :)
Yer
kocaeli
Web
www.kodosk.org.tr
herkese selamlar bır defendercı olarak jeep sayfasında konu acmak cok garıp geldi :smiley: ama yınede hepımız aynı payda da bulustugumuz ıcın sızlere sormak ıstedıgım bır konu var..

cok yakın bır abım 2005 Grand Cherokee 2.7 CRD almak ıstıyor.. tavsıye edecegınız aracını satan bır arkadasımız varmıdır? bu aracla ılgılı bılgılerı forumunuzda takıp ettım ancak 2005 model olanla ılgılı bır bılgı bulamadım ornegın 99 modellerı onermemeıssınız overland ları onermıssınız bu modeldekı aracta alırken nelere dıkkat etmek gerekır? kronık herhangıbır sorun varmıdır? arac sert off road kosuularında kullanılmayacak sadece haftasonları kayak ıcın dag yolunda kullanılacak yada hafıf gezılerde kullanılacak..

saygılarımla
Berk

Etiketler
Ynt: 2005 Grand Cherokee 2.7 CRD hk..

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=65603.0

şurada da bişiler yazmıştık, bi göz atın...
2005 le aralarında küçük makyaj farklılıkları var sadece....

2,7 dizeller uzun yol yapanlar tarafından tercih ediliyor km lere daha da dikkat edilmeli, sağlam araçtır, diğer dizel muadillerinden daha sağlam bir yapıya sahiptir ayrıca araziye de çok rahat çıkar ama muadilleri sadece seyreder (x5 falan filen)

linkte de yazmıştım, aşırı uzun yol yapmayacaksa ben olsam 2,7 ye o kadar para vermem...hele de şu yeni çıkacak vergi tasarısı onaylanırsa kantarın çubuğu ters tarafa yani lpg liler tarafına dönecektir...

henüz tasarı aşamasında ama 2011 de kesin geleceği söyleniyor...
kısaca özetleyim...
co2 salınımına göre vergilendirme olacak (kyoto anlaşmasının uygulamaları içinde) yani çevreye çok zarar veren çok vergi verecek...
lpg çevreye en az zarar veren fosil yakıttır....

Bu durumda dizel olup da büyük hacimli motorlara sahip araçlar çok fazla vergi vereceklerdir.

Co2 olayı daha girmiyor diyebiliyorum ben yayımlanan kanun şu :

"Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün açıklanan Ekim ayı enflasyon verileri çerçevesinde vergilerin artışında kullanılacak yeniden değerleme oranı 2011 yılında yüzde 7.7 olarak uygulanacak.

Böylece bu yılın başında yüzde 2.2 artan vergi, harç ve cezalar, Bakanlar Kurulu yetkisi kullanılmazsa yeni yılda yüzde 7.7 oranında artacak.

Yeni oranla birlikte 1-3 yaş grubunda yer alan ve motor silindir hacmi 1300 cm3′e kadar olan otomobillerin halen 401.6 lira olan motorlu taşıtlar vergisi (MTV), yılbaşında 432.5 liraya çıkacak.

Motor silindir hacmi 1301 cm3 ile 1600 cm3 arasındaki otomobillerin vergisi de 641,8 liradan 691.2 liraya yükselecek.

Motor silindir hacmi 4001 cm3 ve üstünde otomobili bulunanlar ise yeni yılda 14 bin 532,8 lira yerine 15 bin 650 lira vergi verecek."

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

SON KONULAR

Geri