2005 nissan pick up eurodizel mi normal dizelmi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan afta10 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,219

afta10

Ana Kamp
Mesajlar
36
Tepkime Puanı
0
ustaların tecrübelerine güvenerek bir şey sormak istiyorum 2005 country sahibiyim aracımda eurodizel kullanıyorum ama son günlerde tesadüfen konuştuğum aynı tip arkadaşlarım normal dizel kullanmamı tavsiye etti sebebi ise özet olarak yakıt tüketimi daha az euro ince geliyo daha fazla tükediliyor olması ayrıca uzun zamandan beri kullanlardan hiç bir zarar görmediklerini duydum

--markalara göre değişik ismlerde var prodizel,vpover v.b, normal dizele geçsek aracın pompa vs kısımları zarar görürmü?

--normal dizel kullansak arada bir würth ün parçaları temizleyen yakıt katkılarını duydum onları kullanmak gereklimi ?

-- yada euro dizele devammı üç kuruşluk kar edelim derken pompa ve turboyu elimize almıyalım .

tecrübeli olan abi ve ustaların bu konu ile ilgili tecrübelrini bekliyorum
 

Etiketler
Ynt: 2005 nissan pick up eurodizel mi normal dizelmi

Sanırım 2005 model aracınız commonrail yani elektronik kontrollü pompa sistemine sahiptir .Bence euro diesel kullanmalısınız.
 

Ynt: 2005 nissan pick up eurodizel mi normal dizelmi

Bendeki bilgi şu şekild ancak doğruluğunu başka yerden de teyit etmenizi öneririm;

Önceden satılan normal dizel artık satılmıyor. Önceden eurodizel diye satılan dizel ise, örneğin shell'de v-power diesel diye satılıyor artık. GTL diye sattıkları da katkılısı. yani ucuzunu aldığınızda zaten bizim dilimize yerleşmiş eurodiesel normlarında ürün almış oluyorsunuz. 2006 pathfinder'ımda ısrarla v-power kullanıyorum (shell'de sarı tabanca) hiç bir sıkıntı yaşamadım.
 

Ynt: 2005 nissan pick up eurodizel mi normal dizelmi

Afta10 Bey (isminizi bilmiyorum, kusura bakmayın) normal dizelden kastınız nedir? Artık 10 mg/kg kükürt sınırının altında dizellerin (sizin deyiminizle eurodizel) satılması mecburidir. Yani yasal yakıt satan heryer eurodizel satmak zorunda. Bunun üzerinde kükürt içeren yakıt satılması zaten deniz araçları haricinde yasak. Dolayısıyla yüksek kükürtlü dizel bulduysanız yasadışı bir ürün kullanıyorsunuz.
Ama zararlı mı derseniz, bence değil. Ucuz mazot tabelalı istasyonlardan 3,65-3,75 TL aralığında satılan geneli yeşil renkli olan dizel yakıtlar genellikle kırsal motorin (kükürt içeriği 1000 mg/kg'dan düşük) çıkıyor. Bunların eurodizelden kükürt hariç bir farkları yok. Daha kalın veya ince olmaları da sözkonusu değil. Ama kaçak mazot deyince çok farklı ürünlere de rastlamak sözkonusu olabiliyor. (Jet yakıtıyla veya hekzan toluen vs. ile inceltilmiş bazyağı yada bitkisel yağ en basit örneği) Bunlar tabiki zararlı ve ciddi masraf çıkarma potansiyeli var, ancak çok abartmazlarsa bunlar bile sorun çıkarmayabiliyor. Biraz şans ve tecrübe işi belki de. Ben işim gereği saydığım malzemelerin tümü ile sürekli muhatap olduğumdan, kokusundan renginden bile tahmin yürütebiliyorum. Yanımda 5 L şeffaf pet şişe taşıyorum. Önce pet şişeye alıyorum. Rengine, berraklığına, kokusuna bakıyorum. Herzaman aldığımdan farklı ise, hekzan toluen kokusu alıyorsam, berrak değilse aldığım kadarını ödeyip çıkıyorum. Ama Gebze-Adapazarı hattında dediğim tarzda bir yakıta rastlamıyorum, genelde bildiğim kırsal motorin çıkıyor. Üstelik 4,15 tl civarında ödeyeceğime 3,70 ödüyorum. Aracım 2006 Suzuki XL-7 2,0 tdi. Önceki araçlarımda da (2007 clio symbol 1,5 dci 65 bg ve 2011 fiat linea 1,3 multijet) onbinlerce km kullandım, bir sıkıntı yaşamadım. Dünyanın yarısı hala yüksek kükürtlü dizel kullanıyor. Son model dizel araçlar da o ülkelerde bolca var, mevcut yakıtı da çatır çatır yakıyor. Ama ne hikmetse oralarda sorun çıkarmayan yakıt buralarda "motorları bozuyor". Servisler sağolsun, faturayı tüketiciye kesmeye bayılıyor. (Burada "imalathane" de "imal edilen" karışımları hariç tutuyorum, genelde can yakanlar onlar aslında.)
Sonuçta tercih meselesi. Sürekli aldığınız yerden alabiliyorsanız en güzeli. Ama ne alırsanız alın, bulanık yakıt almayın. Pet şişenin arkası görünmüyorsa yakıt suludur, eurodizel de olsa kırsal da olsa yolda kalırsınız. Ciddi meblağlar da cebinizden uçar gider.
Piyasada satılan yakıt katkılarına gelince, hiçbirini aracıma temas ettirmem, tavsiye de etmem. Geneli para tuzağı. Akaryakıt firmalarının cicili bicili reklamlarla vurguladığı “daha fazla yol yaptırır” , “motoru temizler“ gibi sloganlar sadece reklam. Eğer benzincide aynı markanın ucuz ve pahalı ama süslü isimlere sahip (yok cart max, yok curt power vs.) iki ürünü yan yana görüyorsanız, ucuz olanını tercih edin. (Belki de normal yakıttan kastınız budur?) Katkılı olanı yalnızca doğuda kış ortamında fark yaratabilir, katkısı nedeniyle. (Soğukta yakıt filtresini tıkamaması) Bunu da ancak çok soğuk ortamda (-15°C altı) farkedebilirsiniz.
 

Ynt: 2005 nissan pick up eurodizel mi normal dizelmi

cevaplar için teşekürler prodizel koydum pek bi fark yok gibi kullandıkca fark olursa paylaşıcam ama
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,496
Mesajlar
1,518,866
Kayıtlı Üye Sayımız
172,159
Kaydolan Son Üyemiz
Fatih avcı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst