2005 Skystar 4x4 off road 60 litre mazot ile kac km gidiyor

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kaybolanruh01 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,325

Etiketler
Ynt: 2005 Skystar 4x4 off road 60 litre mazot ile kac km gidiyor

Benim 2004 model skystar aracım var depom 65 litr karma 750 km ye kadar yol yapı yorum
Bence oldukça iyi.
 

Ynt: 2005 Skystar 4x4 off road 60 litre mazot ile kac km gidiyor

offroad ekipmanları takmadan önce yani araç mütahit arabasıyken (standart lastikleri ile) 100 km de 8,5-9 lt arası yakıyordu. (60 binde 2004 modeldi) Şu anda 165 binde offroad ekipmanlı (ön tampon, arka tampon, vinç port bagaj snorkel ofsetli jantlar ve 2 ölçü büyük lastikler ve yükseltilmiş) hali ile 100 km de 10-10,5 lt yakmakta... Kullandığınız hava filtresinin iyi marka orjinal bir ürün olmasına dikkat edin... Geçenlerde yağ değiştim bütün filtreler değişti.Uzun yola çıktım, ortalama 12 lt ye yakın mazot tükettim. şaşırdım...İst. döndüm servise gittim hava filtresini değiştirdim, yakıt ortalaması eskiye geri döndü... Kalitesi düşük kağıt hava filtreleri yağışlı veya bol nemli havalarda şişiyor ve gözenekleri azalıyor.Bu sebepten oksijen geçirgenliği azalıyor. Buda daha fazla mazotun sarfiyatına sebep oluyor. Motorunuz nekadar soğuk hava alırsa okadar performansınız yüksek olur. Soğuk havadaki oksijen moleküllerinin miktarı sıcak havaya oranla çok daha fazladır ve mazotun yanması için çok daha iyi bir ortam oluşturacaktır. Hatta bulabilirseniz K&N gibi sentetik filtrelerde kullanılabilir.nemden etkilenme olasılığını ortadan kaldırır senelerce temizle tak sistemiyle kullanırsınız.
 

Ynt: 2005 Skystar 4x4 off road 60 litre mazot ile kac km gidiyor

Merhaba 2003 4x2 ile tam depo bitmeden 800 km karisik klima ile gidiyordu.
Uzun yolda radar korkusu vs efendilik derken 950-960 km.leri gordugumuz oldu.
Surekli sehir ici klimali 700-710 km.lere bile dusuyordu.
Orjinal parca harici hic parca kullanilmadi.
Bakim araliklari normalden uzundu.(Ihmalkarlik nedeniyle)
Mecbur kalmadikca eurodiesel harici konmadi.
2009 da aracla vedalastik.
Bunlara ragmen en dogru tespit 100 km de 9-10 lt diyerek olcu veren arkadasimizindir.
Olcumlerin bu sekilde yapilmasi gerekir.
Sahsi tecrubelerimdir.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,476
Mesajlar
1,518,506
Kayıtlı Üye Sayımız
172,127
Kaydolan Son Üyemiz
agalandarli

SON KONULAR



Geri
Üst