Ynt: 2006 Model LC için Jant Yardımı
Urfi bey iyi akşamlar. Ben Tusan kardeşimizin ve Altan abimizin bahsettiği sizinle de Toyota buluşmasında tanışmış olan Süleyman

Öncelikle aracınızı çok beğendim ve umarım off road için uygun modifikasyonları aracınızın orjinal ölçülerini fazla değiştirmeden tamamlarsınız.
Cihan bey bu konuda eminim çok bilgilidir ve size yardımcı olacaktır.
Benim bu araç ile yaşadığım nacizane tecrübelerimi sizinle paylaşmak isterim.
Öncelikle aracımı 2 senedir kullanıyorum ve hiç bir yerde beni utandırmadı.
Arabamda orjinal tjm tampon ve warn vinç var. Dolayısı ile aracın önünde fazladan 100 kg ağırlık oluştu. Bildiğiniz gibi VX100 yarı torsiyon yarı hidrolik amortisör ile yaylanma görevini yerine getiriyor. Siz hiç bir iyileştirme yapmadan bu eklentileri yaparsanız aracınızın amortisörleri kısa sürede basınç kaybedecek (kısa tabir ile detay için görüşebiliriz) ve aracınız bir tarafa yatacak veya ön tarafı düşük duracak.
Bunun önüne geçmek için torsiyonlarınızı biraz kurduracak ve amortisorlerden yükü biraz acaksınız. korkmayın aracınız toyota torsiyonları heavy duty olarak değiştirmeniz gerekir falan diyen olursa dinlemeyin çünkü alacağınız herhangi bir üründen orjinal toyota parçası 1000 kat daha heavy duty dir. Kırıldı mı hemen Hakan ATAMAN ı arayın parça yarın elinizde

Ki bir yıldır hard yapıyoruz birkaç kez iki tekeri yerden kestim ama ne akis kesti, ne difransiyel kırdı ne de torsiyon kırdı

Bu modifikasyon ile 285/70/17 Cooper STT ile biraz ses ile gündelik kullanımınızı çözersiniz.
Hard için 35/11.5/17 Silverstone Extreme alırsanız öndeki amortisörlerin yüksek ve alçak konumunu algılamada kullanılan sensörleri biraz kandırmanız gerekecek. ve oldu bitti 35 lastik ile bir çok arabanın düşünerek geçtiği yerlerden güle oynaya geçeceksiniz.
Ön kilit takabilirsiniz ama tamamen isteğe bağlı benim bugüne kadar birkaç kez ihtiyacım oldu orada da uçarak geçtim zaten

Ama yapacak birşey kalmadığından onu da taktım.
Ama en önemlisi 100 gibi iri ve kantarda 3 ton gelen bir aracı dağda yürütmek oldukça iyi bir şoförlük gerektiriyor. Tabii hepimiz iyi şoförüz ama kastım araca alışmak. Biraz rahat, sürekliliği bozmadan (bu tonajdaki arabayı durdurmamak en iyisi) sorunsuz ilerlersiniz.
www.izoff.net adresinden yaptıklarımızı araçlarımızı ve performanslarını görebilirsiniz.
ayrıca ulaşmak isterseniz de 0532 496 50 09 dan bana ulaşabilirsiniz.
Saygılar.