2007 Suzuki Grand Vitara 1.9 Ddıs Aldım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan big_wolf Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 82,977

big_wolf

Yeni Üye
Yer
İstanbul
Merhaba değerli suzukiciler. Aranıza 2 yıl önce katılmıştım. Kendimi tanıttım diye hatırlıyorum ama tekrar kendimi takdim edeyim:

Ben İstanbul'dan Mehmet... Öncelikle bana suzukiyi 2 yıl boyunca araştırıtıp aşılayan tüm suzuki severlere saygı ve sevgilerimi gönderiyorum. 8) Çocukluğumdan beri fırsat buldukça av-doğa hobisi ile uğraşırım. Meslek sahibi olduktan sonra hemen av ve doğa gezilerimde kullanabilmek için arazi aracı arayışı içine girdim. Acemi olmanın ve tecrübesizliğin sonucu olarak 2 yıl önce 1999 model bir Land Rover Freelander aldım. Aracımı sadece hafif arazide kullanmama ramen bir defa conta yaktı.. iki defa askı rotları değişti.. değişti oğlu değişti anlayacağınız....beni kanser etme seviyesine gelince zar zor satıp kurtuldum. Tek faydası Land Rover servisi kankam oldu; sürekli görüşüyoruz.. ;D Forumu 3 yıldır takip etmekteyim. Canavarıma kavuşunca sizlerle paylaşmak ve engin tecrübelerinizden faydalanmak istedim.

Uzun zaman forumda ve diğer platformlarda arazi performansı konusunda Suzuki'nin çok ilerde olduğunu öğrendim. Çok da derinlere dalmadan yüzeysel olarak açılan konuları inceledim. Yavaş yavaş içimde büyüyen Suzuki sevgisi nihayet 3 gün önce meyvesini verdi. Aracımı bugün arazide deneme fırsatı buldum.

Hani siz diyordunuz ya "katır gibi her yere tırmanıyor" diye... Evet hakkaten katırmış.. :smiley: Eğimini bilmiyorum ama ormanda arazöz araçların çıkabildiği çok dik ve taşlı kayalı bir rampa vardı yaklaşık 150 metre boyunca. Aracı 4L Lock konumuna aldım ve dokundum gaza. Yavaş yavaş kendinden emin bir şekilde o yamacı bana mısın demeden atladı. 4L Lock modunda fazla hızlanamadığım için araç ne zaman patinaja düşüecek ne zaman devri düşüp stop edecek derken kendimi zirvede buldum. Ne söyliyim çok gururlandım. Dünyalar benim oldu. Üzerindeki lastikler sıradan 225 65 R17 yazlık lastik olduğu halde böyle ise lastik değişince nasıl olur bilmem.

Dizel olan GV nin çok ses yaptığı konusunda eleştiride bulunanlar olmuştu. Fakat ben rahatsız edici bir gürültüyle karşılaşmadım. Aksine araç içine az biraz homurtu geliyor. O da benim hoşuma gidiyor açıkçası. Otoyolda da gayet konforlu geldi. Yol sesini ve motor sesini az biraz alıyor. O kadar kusur kadı kızında da olur değil mi? :D

Umarım Land Rover'da yaşadığım sıkıntıları bunda yaşamam. Bir de ustalarıma birkaç sorum olacak. Söylediğim gibi ben aracımı hafif arazide kullanıyorum. % 50 otoyol... % 50 arazi diyelim. Ama karda, kışta, yağmurda, çamurda araziye girerim.

1- Daha önceki aracımda BF AT vardı. Çok işe yarıyordu. (Yol sesi hariç). GV Aracıma uygun BF Goodrich All Terrain bulamadım nette. 225 65 17 yok malesef. Ebatlar biraz büyürse nasıl olur; hangi ölçüdeki BF yi öneririsiniz?

2- Bu şekilde kullanmak benim için yeterli mi; yükseltme vs. gibi modlamalara ihtiyacım var mı?

3- İstanbul anadolu yakasında bana tavsiye edebileceğiniz gerçek bir GV ustası kimdir? Kendisini nerede bulabiliriz ? Fiyatta ve işçilikte bizi kazıklamayacak ; işini sağlam yapacak ustalara emanet etmek istiyorum aracımı.

Şimdilik aklıma gelen bunlar. Tekrar sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum...

6szbl1.jpg

n4i348.jpg

Ynt: 2007 Suzuki Grand Vitara 1.9 Ddıs Aldım

hayırlı olsun bende bu tarz arac bakıyorum duster suzukı ama suzukılere bakar oldum :smiley:

Merhaba aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın. anadolu yakasında Suzuki Grand oto çok tavsiye ediliyor. Yerinizde olsam aracı modifiye işine girmezdim aynı araç bende de var çok tavsiye edilmiyo nedense. Hem ağır offroad yapmayacaksanız bir çok yerde yetecektir size.

mersoy' Alıntı:
Merhaba aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın. anadolu yakasında Suzuki Grand oto çok tavsiye ediliyor. Yerinizde olsam aracı modifiye işine girmezdim aynı araç bende de var çok tavsiye edilmiyo nedense. Hem ağır offroad yapmayacaksanız bir çok yerde yetecektir size.

Teşekkür ederim sağolun. Evet ağır off road yapmayacağım. .. sadece lastik degistirsem yeterli midir? Bu şekliyle zaten çok memnunum ama çamurda karda iyi bir lastik lazım bence. ..

Öncelikle 2007 G.V. 1.9 DDiS aracınız hayırlı olsun, kazasız-hasarsız, güle güle kullanın.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=28745.0
linkte göreceğiniz gibi, aynı model araçta ve aynı amaçla, 3,5 yıl sonunda, 4 adet 16" jant ve 225/70R 16 BF Goodrich ile sona eren bir lastik araştırma sürecim oldu. Araştırmaya başlarken lastik ebatını belirtmede kullanılan rakamların bile neyi ifade ettiğini bilmiyorDUM.

Nexus 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

BRAVEHEART' Alıntı:
Öncelikle 2007 G.V. 1.9 DDiS aracınız hayırlı olsun, kazasız-hasarsız, güle güle kullanın.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=28745.0
linkte göreceğiniz gibi, aynı model araçta ve aynı amaçla, 3,5 yıl sonunda, 4 adet 16" jant ve 225/70R 16 BF Goodrich ile sona eren bir lastik araştırma sürecim oldu. Araştırmaya başlarken lastik ebatını belirtmede kullanılan rakamların bile neyi ifade ettiğini bilmiyorDUM.

Nexus 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teşekkür ederim sağolun.. verdiğiniz linki inceledim faydalı oldu.. ama ben jant ebatını değiştirmek istemiyorum.

big_wolf' Alıntı:
235/ 65 R / 17 AT taksam nasıl olur?
Aynı soruyu zamanında ben de sormuştum. Sağolsun Sayın Erdal Yaman aydınlatmıştı:
erdalyaman' Alıntı:
Sevgili Braveheart (isminizi belirtmediğiniz için böyle hitabediyorum ;) )
225*65*17 çap: 72,43 cm
235*65*17 çap: 73,73 cm dir yani çapta 1,30cm artış olur.
Bu % 1,80 lik bir artıştır. Performansa, yol tutuşa ve yakıta pek etki etmez, hatta aracınızı yerden 0,65 cm yükselmesini sağlar :smiley:

Yurdumuzda asfalt yol dediğimizde otoyolları saymazsak her yer çukur, kasis dolu :smiley: Bu nedenle size AT lastiği önermiştim. Hem MT ler gibi fazla ses yapmaz hem dağ, bayır, her yere gidersiniz, hem de paranız cebinizde kalır. Yol tutuşta, HT lerden aşağı kalmaz.

Her ne kadar Yokohama Türkiye web sayfalarında Yokohama Geolander (G-012)'nin 225/65R 17 ebadı görünmese de;
şurada karşıma çıktı: (TIKLAYINIZ) BF Goodrich bulamazsanız, onu da bir araştırın dilerseniz...

BRAVEHEART' Alıntı:
Aynı soruyu zamanında ben de sormuştum. Sağolsun Sayın Erdal Yaman aydınlatmıştı:
Her ne kadar Yokohama Türkiye web sayfalarında Yokohama Geolander (G-012)'nin 225/65R 17 ebadı görünmese de;
şurada karşıma çıktı: (TIKLAYINIZ) BF Goodrich bulamazsanız, onu da bir araştırın dilerseniz...

ilginiz alakanız için teşekkür ederim. .. bahsettiğiniz lastiği ben de inceledim. Büyük ihtimalle onu alacağım. . Hem fiyat olarak uygun hem de istediğim gibi hafif araziye uygun

Saygılarımla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,096
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR