2010 Grand Vitara'da Debriyajdan Gelen Ses İçin Yardım Lütfen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mole Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,346

mole

Yeni Üye
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Bir süredir forumu takip ediyorum ve burdaki görüşler doğrultusunda geçen ay 2010 model GV 3kapı aldım. Araç 1300 km oldu ve genel olarak bu forumda bahsedilen tüm olumlu yönler gerçekten araçta var. Bu yüzden ayrıca size teşekkür ederim. Bununla birlikte yine özellikle 2006+ GV 3kapı sahiplerine birkaç sorum olacak;

Öncelikle kafama takılan bir debryaj sesi var araçta. Örneğin geri geri parkederken yada ileri manevra esnasında araç gürültüsü fazla olmadığından debryajı tam bıraktığım zaman bir vuruntu sesi geliyor. 1. vites yada geri vites farketmiyor. Parkederken manevra sırasında duyuyorum bu vuruntuyu debryajı bıraktığım zaman. Sizce normalmidir?

İkinci olaraksa sedan bir araçtan GV'ye geçtiğim için ve araç yeni bende pimpirikli olduğumdan dolayı şunları sormak istiyorum. İlk defa geçen hafta uzun yola çıktım ve biraz motoru açmak için birazda keyif almak için 150-160 km ye kadar çıktım ama uzun süre bu hızda gitmedim. Yine bu tip araçlardaki tecrübesizliğimden virajlara fazla hızlı girdiğim için sürücü koltuğundayken içimin resmen çekildiği (başka nasıl anlatılır bilmiyorum) merkezkaç yaşadım. Ama araç çizgisini korudu ama sanırım sınırdaydı. Bu birkaç defa oldu.

Uzun lafın kısası, bu tür virajlara limitlere yakın sert girme olsun arada sırada seri kalkışlar olsun yada otobanda 150 km civarında seyretmek olsun, bu tür bir sürüş tarzı sürekli 4 çeker olan bu aracın aktarma organlarına yada motoruna herhangibir zarar vermişmidir yada bu şekilde devam edersem zarar verirmi?
Beni, bu konularda aydınlatabilirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler, Selamlar

Etiketler
Ynt: 2010 Grand Vitara'da Debriyajdan Gelen Ses İçin Yardım Lütfen

Aynı aracın bende 2006 model olanı var bahsettiğiniz vuruntuyu şimdiye dek hiç hissetmedim.

Bendeki araç maksimum 170 km ye çıkabiliyor ki zaten bu km dede oldukça yoğun bir motor sesi oluyor yani zaten o seste uzun süre araç kullanmak hem sürücüye hemde yolculara baş ağrısı yapar.

Virajlar konusunda profosyonel olarak görüş bildirecek bilgi ve birikimim yok ancak bana oldukça yeterli gelmişti :smiley:

cengizcim' Alıntı:
Aynı aracın bende 2006 model olanı var bahsettiğiniz vuruntuyu şimdiye dek hiç hissetmedim.

Bendeki araç maksimum 170 km ye çıkabiliyor ki zaten bu km dede oldukça yoğun bir motor sesi oluyor yani zaten o seste uzun süre araç kullanmak hem sürücüye hemde yolculara baş ağrısı yapar.

Virajlar konusunda profosyonel olarak görüş bildirecek bilgi ve birikimim yok ancak bana oldukça yeterli gelmişti :smiley:

Teşekkürler. Ancak vuruntu bariz belirgin değil ancak dinlerseniz duyabiliyorsunuz.

mole' Alıntı:
Teşekkürler. Ancak vuruntu bariz belirgin değil ancak dinlerseniz duyabiliyorsunuz.

Ben araçten gelen sesler konusunda oldukça hastalıklı birisiyim eğer olsaydı bunu kesin şimdiye kadar duyardım.

Benim bugünlerde uğraştığım bir ses 2. ve 4. viteste gelen bir gıcırtı :smiley:

aracınız hayırlı olsun, güle güle kullanın, bende de makyajlı kasa gv 3 var, 6500 kmde, almadan önce çok araştırdım, suzuki servisiyle de konuşmuştum ve bana makyajlı kasalarda şanzımanda da değişiklik olduğu söylendi, aynı sesi manevra yaparken bende duyuyorum, debriyajı bırakırken difransiyelden metal sesi geliyor tık diye, babam motor teknisyeni olduğu için o da baktı, debriyajı bırakırken dönme hareketi difransiyele ve şafta iletiliyor ve ses şaft boşluğundan kaynaklanıyor yapar dedi, anormal bir durum değil ama özellikle gidip servise sormadım ileride sıkıntı olur mu diye.
bir kaç kez 160-165 km hızı bende gördüm, 140'dan sonra tedirgin etmeye başlıyor, ama otobanda 130-140km hızlarda gayet güzel yol alıyor, aracın yol tutuşundan çok memnunum, agresifte kullansam sürekli 4 çeker olması iyi iş çıkartıyor, ama agresif kullanınca da benzini içiyor resmen, anlık yakıt tüketimi 20-30 ltye doğru hızla kayıyor.
yüksek hızlar virajlarda çok tehlikeli olabilir.
direksiyonu tam kırarak yavaşça kalkış yaptığımda 4 çekerden dolayı sanki araçta bir kasılma var hissi uyandırıyor.
kazasız belasız günler dilerim herkese

kaganss' Alıntı:
aracınız hayırlı olsun, güle güle kullanın, bende de makyajlı kasa gv 3 var, 6500 kmde, almadan önce çok araştırdım, suzuki servisiyle de konuşmuştum ve bana makyajlı kasalarda şanzımanda da değişiklik olduğu söylendi, aynı sesi manevra yaparken bende duyuyorum, debriyajı bırakırken difransiyelden metal sesi geliyor tık diye, babam motor teknisyeni olduğu için o da baktı, debriyajı bırakırken dönme hareketi difransiyele ve şafta iletiliyor ve ses şaft boşluğundan kaynaklanıyor yapar dedi, anormal bir durum değil ama özellikle gidip servise sormadım ileride sıkıntı olur mu diye.
bir kaç kez 160-165 km hızı bende gördüm, 140'dan sonra tedirgin etmeye başlıyor, ama otobanda 130-140km hızlarda gayet güzel yol alıyor, aracın yol tutuşundan çok memnunum, agresifte kullansam sürekli 4 çeker olması iyi iş çıkartıyor, ama agresif kullanınca da benzini içiyor resmen, anlık yakıt tüketimi 20-30 ltye doğru hızla kayıyor.
yüksek hızlar virajlarda çok tehlikeli olabilir.
direksiyonu tam kırarak yavaşça kalkış yaptığımda 4 çekerden dolayı sanki araçta bir kasılma var hissi uyandırıyor.
kazasız belasız günler dilerim herkese

Çok teşekkürler, sizede kazasız belasız sürüşler dilerim ufaklıkla:smiley:

Söylemeyi unuttum, Düşük hızlarda virajda gaza yüklendiğimde araç kafadan kayacakmış hissi uyandırıyor.

Hocam aracınız 1300 kmde motor henüz tam açılmamıştır tahminimce, bu yüzden yakıt fazla olacaktır.

2000 km'ye kadar ortalama yakıtı 11 - 11.5 lt olarak gösteriyordu, ilk uzun yol deneyimimden sonra ortalam 8.5 lt'ye düşmüştü, şimdi ise yaklaşık 3 aydır 10.2 lt olarak gösteriyor. Yol bilgisayarının ortalama yakıt bilgisini güncellemesi gerekirken değişmeyip sabit kalmasını yadırgamaya başladım.

Aracı çoğunlukla şehiriçi kullanıyorum, aldığım yakıtla kilometreyi bölünce 30 kuruş çıkıyor, gerçi son akaryakıt zamlarıyla birlikte ortalama 30 kuruşunda üzerine çıkmıştır diye düşünüyorum, sizin yakıt tüketiminiz ne durumda?

Bizim makyajsız kasalarda malesef ortalama yakıt tüketimi göstermiyor :(

Ama ben gaz ile şehir işinde 40 tl ye 150-160 km gidiyorum her seferinde.

Ve bu kolay kolay değişmiyor...

herkese çok teşekkürler

mole' Alıntı:
herkese çok teşekkürler
O bahsettiğiniz ses bütün yeni kasalarda var. 21.000 km ye geldi aracım henüz sorun yok.
Yüksek araç olduğu için virajlarda savrulma tehlikesi fazla hiç bir zxaman alçak arabaların yol tutuşu ile kıyaslanamaz.En fazla 175 km hıza çıktım. Yüksek hızlarda yakıt tüketimi çok çok fazla ve motor gürültüsü çok.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,958
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
aygut

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR