2012 Defender - Kullanılan Motorlar Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan onat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,518

onat

Toyota Land Cruiser FJ60
Yer
Bursa
Merhaba herkese.Yurt dışından 2012 model defender larda kullanılar motorlardan getirtmek gibi bi düşüncemiz var ancak bu motor ne olarak geçiyor kaç cc tork hp gibi özelliklerini bilmiyoruz.Bu konuda bilgilendirecek bu motor ilk olarak kaç yılında kondu defendera kac beygir torku ne kadar kaç cc kaç silindir ve Türkiye deki sıfır fiyatını söyleyebilecek olan varmı acaba.Son olarak Td5 mi tercih edilmeli yoksa bu motormu yorumunuz bizim için önemli teşekürler..

Etiketler
onat' Alıntı:
Merhaba herkese.Yurt dışından 2012 model defender larda kullanılar motorlardan getirtmek gibi bi düşüncemiz var ancak bu motor ne olarak geçiyor kaç cc tork hp gibi özelliklerini bilmiyoruz.Bu konuda bilgilendirecek bu motor ilk olarak kaç yılında kondu defendera kac beygir torku ne kadar kaç cc kaç silindir ve Türkiye deki sıfır fiyatını söyleyebilecek olan varmı acaba.Son olarak Td5 mi tercih edilmeli yoksa bu motormu yorumunuz bizim için önemli teşekürler..
Ford motorları kullanılıyor şuan. orjinal fabrika çıkışı hangisi bilemiyorum ancak 130 bg 320 nm tork oranlı mekanik pompalı v184 motorları defenderlara uyan motor. en son 8500 tl gibi fiyat almıştım. turbo soğutucu ve radyatörü hariç. kıyaslama konusunda bende henüz cahilim :D bende motor değiştirme arifesindeyim. forumda bu konu ile ilgili bir sürü makale bulup okuyabilirsiniz.
saygılar.

130'luk v184 dururken ne td5 ne 300 tdi takılmaz. Son çıkanlar zaten komple elektronik. En uygunu fiyat ve performans açısından 130'luk v184. td5 ve 300 tdi ile kıyaslama şansım oldu ona göre yorum yapyorum.

sword7' Alıntı:
130'luk v184 dururken ne td5 ne 300 tdi takılmaz. Son çıkanlar zaten komple elektronik. En uygunu fiyat ve performans açısından 130'luk v184. td5 ve 300 tdi ile kıyaslama şansım oldu ona göre yorum yapyorum.

aynenn...

Hazır bilen birileri buradayken şu soruya cevap verebilir mi acaba?
87-93 model arası 110 kasa Defender'a 130'luk V184 motor ile RN380 şanzıman uygulamak istesek ciddi tadilat gerekiyor mu? aracın mekaniğinde ne gibi oynamalar gerekir? Prizdirek boyu sıkıntı yaratır mı?
Sevgiler..

Defendermania' Alıntı:
Hazır bilen birileri buradayken şu soruya cevap verebilir mi acaba?
87-93 model arası 110 kasa Defender'a 130'luk V184 motor ile RN380 şanzıman uygulamak istesek ciddi tadilat gerekiyor mu? aracın mekaniğinde ne gibi oynamalar gerekir? Prizdirek boyu sıkıntı yaratır mı?
Sevgiler..

Bu islemi artik bircok usta yapiyor. Prizdirek boyu farkli oldugu icin adapte edilmesi gerekiyor. Bununla ilgili bir cok baslik mevcut forumda.

Haklısınız benzer cok başlık gördüm den de ancak V184 ile RN 380'in bir arada monte edildiği bir konuya rastlamadım. Burada sanzimanlarin pumaya olan uyumu arasında bir fark yok mu?

nkurtkaya' Alıntı:
Bu islemi artik bircok usta yapiyor. Prizdirek boyu farkli oldugu icin adapte edilmesi gerekiyor. Bununla ilgili bir cok baslik mevcut forumda.

LT77'yi de RN380'i de Puma motora akuple edebiliyor ustalar. Aracın üstünde hangi şanzıman varsa kullanılabilir. İstenirse RN380'e de geçiş yapmak mümkün.

Defendermania' Alıntı:
Haklısınız benzer cok başlık gördüm den de ancak V184 ile RN 380'in bir arada monte edildiği bir konuya rastlamadım. Burada sanzimanlarin pumaya olan uyumu arasında bir fark yok mu?

rn380 li araçlar genelde 300 tdi veya v8 kullanan araçlar olduğu için motor değişimi yapmaya gerek kalmıyor. Fakat elinizde rn380 varsa montajı lt77 e göre daha kolay. Pürüz direkle oynamaya gerek yok boyu kurtarıyor. Tek gereken flanş ve motor kulakları.

İste uzun bir süredir forumda cevabını bulamadığım sorunun yanıtı geldi sanıyorum. Cok sagol Umut. Bu arada Natuayi ve aracını keyifle takip etmeye devam ediyoruz.
Keyifli sürüşler hepinize. Ben de uzaktan izlemeye devam:(

sword7' Alıntı:
rn380 li araçlar genelde 300 tdi veya v8 kullanan araçlar olduğu için motor değişimi yapmaya gerek kalmıyor. Fakat elinizde rn380 varsa montajı lt77 e göre daha kolay. Pürüz direkle oynamaya gerek yok boyu kurtarıyor. Tek gereken flanş ve motor kulakları.

Defendermania' Alıntı:
İste uzun bir süredir forumda cevabını bulamadığım sorunun yanıtı geldi sanıyorum. Cok sagol Umut. Bu arada Natuayi ve aracını keyifle takip etmeye devam ediyoruz.
Keyifli sürüşler hepinize. Ben de uzaktan izlemeye devam:(

Teşekkür ederim, uğraşmaya devam ediyoruz, daha yapacak çok işimiz var :smiley:

Yorumlarınız için teşekkür ederim peki bu puma motora otomatik şanzıman uyuyormu ve hangi tarihten itibaren defender lara takılmaya başlandı sadece 2012 lerdemi var? Ve TR fyatı için 8500tl fiyat almışsınız bu motor için gayet uygun bir fiyat değilmi bu? Ford transit pumaları o fiyatlara zannedersem orj 2012 defender motoru olduguna eminmisiniz o fiyat aldıgınız motorun? Son olarak transit puma ları ile defender pumaları farklı diye bi yazı okumuştum sizin bahsettiğiniz v184 transitlerden cıkanmı yoksa 2012 defender da kullanılanmı.Eğer öyle ise bu motorun araca sıkıntısız uyması gerekmezmi puma montajı biraz zahmetli diye biliyorum cunku

onat' Alıntı:
Yorumlarınız için teşekkür ederim peki bu puma motora otomatik şanzıman uyuyormu ve hangi tarihten itibaren defender lara takılmaya başlandı sadece 2012 lerdemi var? Ve TR fyatı için 8500tl fiyat almışsınız bu motor için gayet uygun bir fiyat değilmi bu? Ford transit pumaları o fiyatlara zannedersem orj 2012 defender motoru olduguna eminmisiniz o fiyat aldıgınız motorun? Son olarak transit puma ları ile defender pumaları farklı diye bi yazı okumuştum sizin bahsettiğiniz v184 transitlerden cıkanmı yoksa 2012 defender da kullanılanmı.Eğer öyle ise bu motorun araca sıkıntısız uyması gerekmezmi puma montajı biraz zahmetli diye biliyorum cunku

Td5'in otomatik şanzımanı istenirse uydurulabilir diye düşünüyorum. Fabrika çıkışı pumayı aklınızdan silin birkere. Zaten o fiyatlara o motoru alamazsınız. Elektronik motor olduğu içinde uydurması oldukça zor olur. v184 kodlu motor turkish puma :smiley: Fabrika çıkışı pumalar arasında oldukça büyük fark var. Ama performans açısından fazlasıyla tatmin edicidir turkish puma. 2010 da çıktı sanırım fabrika çıkışı pumalar 6 ileri şanzımanla birlikte. Hem siz bu motora niye bu kadar takıldınız anlamadım ben ;D v184 alın keyfinize bakın...

Babamda orjinal takıntısı var orjinalliği bozmayalım dedi o yuzden orjinal almak istiyoruz.Fiyat olarakta yurtdışından alıcağmız için pek sıkıntı olmayacak.Orjinal turkish pumaya göre daha iyiyse orjinal tercih ederiz

onat' Alıntı:
Babamda orjinal takıntısı var orjinalliği bozmayalım dedi o yuzden orjinal almak istiyoruz.Fiyat olarakta yurtdışından alıcağmız için pek sıkıntı olmayacak.Orjinal turkish pumaya göre daha iyiyse orjinal tercih ederiz

Orjinal takıntınız varsa 300 tdi alabilirsiniz. Nakit sorununuz yoksa zaten direk komple 2012 alın hiç uğraşmayın derim...

Peki şimdi bizim araçlar ağır off road koşullarına girmiycek.Daha çok dünya turu uzun yol için bunu goz onune alarak hangisi tercih edilmeli 300tdi mı puma mı td5 mi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR