25-26 eylül sorgun yaylası kamp

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tasci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,803

tasci

Yeni Üye
merhaba,
daha çok yeni bir üyeyim, daha doğrusu forumu kullanmaya çok yeni başladım. 25-26 eylül tarihlerinde ankara sorgun yaylasına bir kamp yapmayı düşünüyorum. cumartesi günü saat 2 gibi yola çıkıp pazar akşama doğru dönüş olacak, kişisel bir etkinlik olmasına rağmen aynı tarihlerde aynı mekanda kamp yapmayı düşünen üyeler var ise birlikte kamp yapmak hem daha eğlenceli hem de benim gibi acemi kampçılar iyi bir deneyim olacaktir.
konuyu yanlış yere d3e açıyor olabilirim. özür dilerim.

Etiketler
Ynt: 25-26 eylül sorgun yaylası kamp

merhaba, tekrar.
25-26 eylül de bahsi geçen kampımızı tek çadır da olsak yaptık, gayet güzel (çok hafif soğuk bir esintili) hava, gölün üzerinden şu ana kadar gördüğüm en güzel ay doğuşlarından birisi vardı, göldeki yansıması inanılmazdı.
gidişi de dönüşü de aynı güzergahtan yaptım. istanbula gider gibi istanbul yoluna çıkıp eski istanbul yolundan devam ettim (otobandan da gidilebiliyor) kızılcahamama kadar gittikten sonra, kızılcahamam'a inişteki o virajlı youn hemen bitiminde sola -güdül çeltikli- tabelasi ile dönüş var, çok hızlı geçmez ve yolun solunda da dönüş arar iseniz kaçırmazsınız.
burdan döndükten sonra, biraz ilerde güdül 50 km yazan tabelayı görürsünüz zaten, devam edersiniz, güzel bir yol, arada çeşmelerde durup soluklanın, güdül 10 km tabelasını gördükten birkaç km sonra, Yeşilöz e varırsınız, güzel şirin bir yer, Yeşilözün tam ortasından sağa sorgun yönüne girmeniz gerekiyor, öyle otobanlarda alışık olduğunuz gibi tabelalar beklemeyin, sorun insanlara, sağa dönüp 50 metre aşağı indikten sonra sola dönüp sorgun yoluna girersiniz. artık aracınız tırmanışa geçmiştir ve çok zorlamamak gerekir. tepeye doğru yaklaştıkça hem manzara açılacak hem de çevre bitki ortüsü değişip birden bire kendinizi çam ormanlarının içerisinden seyahat ediyor bulacaksınız. eğer ilk kez gidiyor iseniz, ahan da burası olsa gerek deyip şöyle durup bi soluklanıp etrafı bir kolaçan edip tekrar devam edersiniz. tepeyi aşıp sorguna inmeniz gerekiyor, zaten yol sizi sizi götürüyor. en nihayetinde bir süre içinde bulunduğunuz çam ağırlıklı ormanı arkanızda bırakıp sorgun a ulaşıyorsunuz, düz bir alan, etrafta muhtemelen inekler otluyor, atlar elan var vs. sorgun un içinden, koca sorgun piknin mesire alanı tabelasının olduğu yerden sola dönün, biraz ilerleyince belki 2 km. felan sorgun yaylasının evlerini göreceksiniz. sessiz sakin dinginlik veren, sonra devam edin hani nerde bu gölet demeden, yayla evlerini geride bırakın, ve biraz gittikten sonra sola ayrımdan dönüp yolu takip edin, orası sorgun göleti, göleti geçer gibi olup alanın girişine gelin, bekçi sizden gerekli haraç ı alıp sizi içeri alacaktir.
bu mevsimde çok kalabalık olmamakla birlikte, 10 dan fazla çadır vardı alanda, ve zannediyorum havalar güzel oldukça da bir süre daha devam edecek kampçıların oraya gitmeleri, belki soğuklar iyice düşene kadar. eğer gidr iseniz, ateş yakmak için kamp alanı içerisinde odun bulmak hakkaten zor, yaz boyunca piknikçiler bırakın yerdeki dallatı ağaçlardaji kuru dalları hatta bazı yaş dalları bile toplamışlar. mümkün ise alanın dışından odun taplanması uygun olacaktır. eğer karabaş ortalarda ise gece olmadan onunla tanışmanız ve onu biraz beslemeniz tavsiye edilir, gece sizi koruduğunu hissettirir, ayrıca o büyüklükle bir köpekle gecenin bir yarısı karşılaşmayı hiç istemezsiniz.
ankara şartlarında oldukça güzel bir kamp alanı sorgun, ankaralı kampçılar zaten gitmişlerdir ama gitmeyenler de gitsinler, birkaç çadır birlikte gidilmesi daha eğlenceli olmasını sağlayacaktır.
Herkese güzel ve neşeli kamplar diliyorum. -foto da ekleyeceğim-

Ay'ın göletl üzerinde ki yükselişi

IMG_6634.jpg

Bizde geçen ay gitmiştik. Gerçekten çok güzel bir yer. Yalnız biz Ankara'dan bisikletlerle gitmiştik. :eek: Pek tavsiye edeceğim bir metod değil :smiley:
Biz Ayaş - Güdül - Yeşilöz - Sorgun Rotasını kullandık gidişte. Dönüşte de Sorgun - Çamlıdere - Kızılcahamam - Ankara rotasını kullandık.. Turumuz 2 gün sürdü. Bir gün gittik gece kalıp ertesi gün geri döndük.. Toplam 22 saat yol alıp 16 saat pedal çevirdik :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,834
Kayıtlı Üye Sayımız
166,939
Kaydolan Son Üyemiz
kgulum

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR