25-27 Nisanda Bolu Abanttayız

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan salih46 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,691

salih46

Ana Kamp
Yer
K.maraş
merhabalar,

ben ve ev arkadaşlarım 25-27 nisanda bolu abantta kamp yapacağız, özel aracımızla geleceğiz ve bisikletlerimizide getireceğiz
planımız genelde yürüyüş ve bisikletle gezme üzerine olacak 8-10 km çevreye gidebildiğimiz kadar gitmeye çalışacağız.
akşam kamp ateşi yakmamızda sıkıntı yoktur umarım
bi kaç sorum var;
çadırı istediğimiz yere kurabilrimiyiz?
ben gölün doğu tarafına yolun hemen yanına bir yere düşünüyorum bi sıkıntı olurmu? kamp ateşide olacak, tabii yangına mahal vermemeye azami özen göstereceğiz.
tavsiyelerinizi bekliyorum ve o tarite orda olacak varsa tanışıp muhabbet edebiliriz.
bu arada kayseriden yola çıkıyoruz.

Ynt: 25-27 Nisanda Bolu Abanttayız

Çadırlı kamp için, daha ileri bir tarih seçin derim, muhtemelen çok soğuk olur, donanımınız iyi ise tamam.

Pişmiş aşa su katmak gibi olmasın , ancak balık avı için çok çadırlı kamp yaptığım için, naçizane tavsiyem.

İyi kamplar dilerim.

hocam üşüme konusunda sıkıntımız yok aslında şubatta gelmeyi düşünüyorduk iş güçten dolayı gelemedik, kaz tüyü tulumum var ama ben battaniye ve mat kullanmayı düşünüyorum rahatlık açısından. havada muhtemelen gece 3-4 dereceye kadar düşecek bide nem eklenince hakikaten soğuk u hisseseceğiz.

Sorularınızın bazı cevapları bu linklerde var.Forumda epeyce bilgi var.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=79663.0

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=80712.0

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=102702.msg1325368;topicseen#msg1325368

O tarihlerde Ankara ve çevre illerden gelen karavan, ofroad vb guruplarından arkadaşların geleneksel hale gelen Kızılcahamam Işıkdağı kampı var tavsiye ederim. Odun bol gece ateş ve sohbet müthiş şarkılar türkuler gırla gider. Facebooktan da gezenbilir karavan gurubu ve karavan sevdalıları diye araştırabilirsiniz. 40-50 kişi cıvarında katlım olabilir. Kayseriden geleceklerde var diye biliyorum. Tanışmış olursunuz böylece.
Sorlularınız olursa eğer resmimin üzerinde telefonum yazıyor arıyabilirsiniz. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=102702.msg1325368;topicseen#msg1325368

centilmen hocam;

kalabalık ekiple daha güzel olurdu ama 3-4 aydır bu faaliyeti kovalıyourz arkadaşlara teklif bile etsem ortalık karışır :smiley:
inş. bidahaki sefere.

süleymancirit hocam;

konulara baktım epeyce işime yarar bilgi çıktı teşekkürler.

Çadırların üstünü naylon ile örtüp etrafını taşlarla veya toprakla bastırırsanız , soğuktan daha az etkilenirsiniz, ben öyle yapıyorum.
Ayrıca küçük tüp üstüne takılan , ısıtıcı başlık bulundurun, çok lazım olacak.
Kamp alanı , girişten sağa ileri giderken hafif yamaçta.
İyi eğlenceler dilerim.

suleymancirit' Alıntı:
Çadırların üstünü naylon ile örtüp etrafını taşlarla veya toprakla bastırırsanız , soğuktan daha az etkilenirsiniz, ben öyle yapıyorum.
İyi eğlenceler dilerim.
date=1398034452]
İyi eğlenceler dilerim.
[/quote] kamp ocağı var onu bi müddet yakacağız zaten çadır 5mevsim tulumlarda iyi, biz zaten hafiften üşüyerek yatmak istiyoruz. :smiley: elzem bi durum olursa arabaya Geçeriz en kötü ama inş olmaz.

Geçen sene kurban bayramında Abant gölünde kamp attık bir gece. Bizde epey üşüdük soğuktan daha çok nem üşütüyor. Çadırları gece 10 gibi kurduk 10 dk. sonra çadırların üstü nemden sırılsıklam oldu. Açıkta kıyafet vs bırakmamaya çalışın. Sabah giyeceğiniz kıyafetleri yatarken tulumun içine almanızı tavsiye ederim.

Kamp alanında elektrik mevcuttu. Kamp alanının hemen her yerine elektrik panoları koymuşlar. Uzatma kablosu ve elektrikli ısıtıcı ile işi çözebilirsiniz. Hatta bence aydınlatmayıda elektrikle çözer pratik bir kamp yapmış olursunuz.

Biz gittiğimizde üç çadırlık bir grup vardı ailecek gelmişler. Elektrikli battaniye, ısıtıcı, su ıstıcısısı, kocaman bir teyp, üç çadırı komple aydınlatacak kadar ampullu bir düzenek çekmişlerdi. :eek:
İşi kamptan biraz uzaklaştırmışlar bence ama.

Çadırın yakınında - çadırın içinde tüplü ısıtıcı KULLANMAMANIZI şiddetle tavsiye ederim. En ufak dikkatsizlikte çok büyük sıkıntılar karşılaşabilirsiniz.

rabbit' Alıntı:
Geçen sene kurban bayramında Abant gölünde kamp attık bir gece. Bizde epey üşüdük soğuktan daha çok nem üşütüyor. Çadırları gece 10 gibi kurduk 10 dk. sonra çadırların üstü nemden sırılsıklam oldu. Açıkta kıyafet vs bırakmamaya çalışın. Sabah giyeceğiniz kıyafetleri yatarken tulumun içine almanızı tavsiye ederim.

Kamp alanında elektrik mevcuttu. Kamp alanının hemen her yerine elektrik panoları koymuşlar. Uzatma kablosu ve elektrikli ısıtıcı ile işi çözebilirsiniz. Hatta bence aydınlatmayıda elektrikle çözer pratik bir kamp yapmış olursunuz.

Biz gittiğimizde üç çadırlık bir grup vardı ailecek gelmişler. Elektrikli battaniye, ısıtıcı, su ıstıcısısı, kocaman bir teyp, üç çadırı komple aydınlatacak kadar ampullu bir düzenek çekmişlerdi. :eek:
İşi kamptan biraz uzaklaştırmışlar bence ama.

Çadırın yakınında - çadırın içinde tüplü ısıtıcı KULLANMAMANIZI şiddetle tavsiye ederim. En ufak dikkatsizlikte çok büyük sıkıntılar karşılaşabilirsiniz.

merhaba, hocam zaten amacımız doğa ile biraz başbaşa kalabilmek o yüzden ekeltrik panolarını telefonlarımızı şarj etmekten başka amaçla kullanayız herhalde
çadırın içindede pek ocak yakmayı düşünmüyorum gerek duyarsak kontrollü bir şekilde 1-2 dk anca

rabbit' Alıntı:

Evrim abiye hak vermemek elde değil. Tüplü ısıtıcılar benim de gözümü baya korkutuyor. Dikkat istiyor.

Biz hic kullanmadik telin sarji bittigi halde. ben sadece olanaklardan ve kamp alaninda karsilacaginiz "komsular" hakkında bilgi amaci ile yazdim. Bizim yaptığımız gibi on tarafa (ruzgar ve soguk alan) ama herkesden uzak alana kurar iseniz çadırlari hem gol manzarasi hemde doğa ile keyif yapabilirsiniz.
Yakacak için gündüz gidip kamp alaninin arka tarafinda bulmaniz gerekiyor. Biz gece 10 gibi vardik. Kamp alani o kadar temizdiki kozalaklari bile temizlimeşlerdi.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Etkaize' Alıntı:
Evrim abiye hak vermemek elde değil. Tüplü ısıtıcılar benim de gözümü baya korkutuyor. Dikkat istiyor.

Tuplu isiticiyi öğrencilik hayatimda evimde de kullanmış biri olarak;
Yanmasi için oksijen eksiltmesi gerekir bulunduğu ortamdan(bu da en iyi ihtimalle sabah baş ağrısı demektir), çadırda süper dikkat gerektirir. Cadirin dışında ise kamp ateşi ne keyif verir hem isinirsin hem dinlendirici olur o odun atesi (tavsiye ederim (!)

abilerim ablalarım 3 gün sağanak yağış var, iptal etmeyi hiç istemiyoruz..
galiba yine erteleyeceğiz.

Ertelemeyin bence, cikin yola yolda baska bir yerde kamp atin. Yada bir gidin bakin bazen hava değişiyor..

rabbit' Alıntı:
Ertelemeyin bence, cikin yola yolda baska bir yerde kamp atin. Yada bir gidin bakin bazen hava değişiyor..

hocam accuweather dan baktım orda olacağımız 3 gün boyunca her gün 2 saatlik yağış gözüküyor hemde kuvvetli sağanak :/

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR