DOST
Ana Kamp
Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Şükrü KIZILOT haberi skizilot@yaklasim.com 13 Kasım 2011
260 uçak bir karavan ediyor
BAŞLIĞI okuyunca “Bu nasıl bir karavanmış ki 260 uçak bir karavan ediyor?” diye soracağınızı tahmin ediyorum.
Haklısınız.. Gerçekten inanılır gibi değil.
HESABIN AYRINTISI
Kampçılık ve karavancılık turizm sektörünün bir parçası, bazı turistlerin de yaşam biçimi. Yılda en fazla bir ay ve yazlık ev yerine de kullanılabilen motorlu karavanlar, doğa ile iç içe olmak ve Türkiye’nin tarihi ve turistik yörelerini gezip görmek isteyenler için çok önemli.
Yılın her mevsiminde, kısa tatillerin bile değerlendirilebildiği motorlu karavanın Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranı yüzde 130.
Uçağın ÖTV’si ise yüzde 0.5 yani yüzde yarım!
Buna göre, 260 uçağın ÖTV oranı;
260 x % 0.5 = yüzde 130. Yani bir adet motorlu karavanın ÖTV oranı ediyor.
EKMEK YOKSA PASTA
Motorlu karavanın ÖTV oranı geçen ay yüzde 84’ten 130’a yükseltildi. Bitmedi, yüzde 10 ÖTV ödeyerek aldığınız bir panelvan aracınızı karavana çevirip ruhsat almak istediğinizde de yüzde 120 ÖTV farkını ödemek zorundasınız.
Uçak ÖTV’si, vergi artışı öncesi yüzde yarımdı. Hiç dokunulmadı ve yine aynı kaldı.
Ne diyelim?
Karavan alacaklar.. karavan alamıyorsanız uçak alın.
Ekmek bulamıyorsanız pasta yiyin!..
260 uçak bir karavan ediyor
BAŞLIĞI okuyunca “Bu nasıl bir karavanmış ki 260 uçak bir karavan ediyor?” diye soracağınızı tahmin ediyorum.
Haklısınız.. Gerçekten inanılır gibi değil.
HESABIN AYRINTISI
Kampçılık ve karavancılık turizm sektörünün bir parçası, bazı turistlerin de yaşam biçimi. Yılda en fazla bir ay ve yazlık ev yerine de kullanılabilen motorlu karavanlar, doğa ile iç içe olmak ve Türkiye’nin tarihi ve turistik yörelerini gezip görmek isteyenler için çok önemli.
Yılın her mevsiminde, kısa tatillerin bile değerlendirilebildiği motorlu karavanın Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranı yüzde 130.
Uçağın ÖTV’si ise yüzde 0.5 yani yüzde yarım!
Buna göre, 260 uçağın ÖTV oranı;
260 x % 0.5 = yüzde 130. Yani bir adet motorlu karavanın ÖTV oranı ediyor.
EKMEK YOKSA PASTA
Motorlu karavanın ÖTV oranı geçen ay yüzde 84’ten 130’a yükseltildi. Bitmedi, yüzde 10 ÖTV ödeyerek aldığınız bir panelvan aracınızı karavana çevirip ruhsat almak istediğinizde de yüzde 120 ÖTV farkını ödemek zorundasınız.
Uçak ÖTV’si, vergi artışı öncesi yüzde yarımdı. Hiç dokunulmadı ve yine aynı kaldı.
Ne diyelim?
Karavan alacaklar.. karavan alamıyorsanız uçak alın.
Ekmek bulamıyorsanız pasta yiyin!..