3 kapı vitara yükseltme kiti vitara v6'ya olur mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan harun YELSEL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,123

harun YELSEL

Ana Kamp
Bildiğim kadarıyla vitara v6'ların ön salıncakları 1.6 vitaralardan farklı çünkü ön rotiller v6 larda salıncağa sabit bu farklılıktan başka acaba helezon ve amortisör boylarında ya da ön diferansiyel kollarında farklılık var mı acaba?

Etiketler

Ynt: 3 kapı vitara yükseltme kiti vitara v6'ya olur mu?

ön 2 salıncagı 4xfourart tan grand vitara olanından almanız gerekir (1998-2003),ön ve arka yaylarıda yeni almanız gerekiyor takmadan önce bir miktar kesilmesi gerekir ,size tavsiyem kesmeden takın zamanla göçme yapıyor ,v6 lar agır dır cünkü .enaz 6 ay kullanın ölçünüz gerek görürseniz sonradan kesmeyi deneyin ,,3 k.nın kiler hafif araca göre ayarlı oldugundan sizde cok düşük kalıcaktır ,sol ön aksa flanş koymanız gerek ,arka defransiyele flanş gerekmiyor,,ön defransiyeli uzatıp aşagıya alan kollarda gerekli degildir ..amerikalı kitlerde yaylar araca göre degişir 2.5 v6 - 2.0 v6 - 1.6 5k - 1.63k hepsi farklı agırlıkta oldugundan çesitlendirilmiştir burada ise üretim 1.6 5k ya göre yapılmış ve yay boyu ile ayarlanıyor bilgilerinize + olarak o bölgede fren disk ve balatasıda grand lar la aynıdır 15 inc jant takamazsınız diskler büyüktür v6 lar grandların atasıdır yada başlangıcıdırda diyebiliriz bazı yerlerinde .arka düzen 1.6 larla aynıdır sorun cıkarmaz. :smiley:

oguz1134' Alıntı:
ön 2 salıncagı 4xfourart tan grand vitara olanından almanız gerekir (1998-2003),ön ve arka yaylarıda yeni almanız gerekiyor takmadan önce bir miktar kesilmesi gerekir ,size tavsiyem kesmeden takın zamanla göçme yapıyor ,v6 lar agır dır cünkü .enaz 6 ay kullanın ölçünüz gerek görürseniz sonradan kesmeyi deneyin ,,3 k.nın kiler hafif araca göre ayarlı oldugundan sizde cok düşük kalıcaktır ,sol ön aksa flanş koymanız gerek ,arka defransiyele flanş gerekmiyor,,ön defransiyeli uzatıp aşagıya alan kollarda gerekli degildir ..amerikalı kitlerde yaylar araca göre degişir 2.5 v6 - 2.0 v6 - 1.6 5k - 1.63k hepsi farklı agırlıkta oldugundan çesitlendirilmiştir burada ise üretim 1.6 5k ya göre yapılmış ve yay boyu ile ayarlanıyor bilgilerinize + olarak o bölgede fren disk ve balatasıda grand lar la aynıdır 15 inc jant takamazsınız diskler büyüktür v6 lar grandların atasıdır yada başlangıcıdırda diyebiliriz bazı yerlerinde .arka düzen 1.6 larla aynıdır sorun cıkarmaz. :smiley:

Oğuz bey disklerin grand vitaralarla aynı olmadığını soylemişti servis bana bende değiştirmek istiyorum ama bulamıyorum şayet bildiğiniz satan bir yer varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Saygılarımla

aksarayda genc tokel e bir bakın ,birde maslak istikametinden levente giderken yola bakan kısımda 4. levent otosanayide frenci fahri var mehmet usta ,gerci vitara ile ilgili bir ihtiyacım olmadı gitmedim ama avrupa araclarla ilgili elinde yok yok ve hertürlüde temin eder derim bir de örnek veriyim 320 bmv niz var balatayı diski dogal olarak siz servis yada parcacıya sorarsınız o ise ate marka olarak mümessili adlı dan bulur gelir elinde yoksa yada 520 modelinin büyük olan diskini 0,5 mm torna eder takar gibi cok ceşit işleri çözüm üretir .birde kasımpaşada özdogan yetkili servisten fiyat alın varmıdır yoksa kac para tutar ögrenin.fren önemli bir mevzu orjinal olması fiyatı çok uçuk degilse daha hayırlıdır. :smiley:

cevaplar için çok tesekkurler.
bende orjinal olmasından yanayım fakat tüm servislere sordum hatta suzuki turkiye ile gorustum antalyadakı servıste 1 adet var dedıler konustum opsıyonluymus oda ve fıyatı 700 tl cıvarı dedıler orjınal yuhh dedım.
kendı servısım 360 tl dedı ama yok elımde dedı
seyrantepede sordum 360 tl olan dısk orada 180 tl hemde aynısı benım servısın takacagı ama sadece 1 adet var dedı oda olmadı taslattım bende frencıde fakat halen ticari taksi gibi ötüyor frene basınca oda sinirimi bozuyor.....

acaba yukarıda yazdıgınız yerlerın telefonları varmı oguz bey arayıp sorsam zahmet olmassa tabii??

http://genctokel.com/
netten buldum iletişim kurun ..ötme muhabbeti diskten degil kötü ve sert balatadan yapar bu tip balatalar uzun ömürlü olur kolay kolay eskimez ve diski eskitirler bir de frenler az tutar ,yumuşak yapılı balatalar jantları kirletir sim siyah toz bırakır kullandıkca diski eskitmez kendisi çabuk aşınır digerine oranla sık aralıkta degişimi gerektirebilir masraflı olabilir .en önemli farkı ise frenler adam gibi tutar can güvenligi önemli derseniz bu konu önemlidir size bendix marka balata tavsiye ederim sorununuz ortadan kalkacaktır. :smiley:

Oguz Bey bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

2001 1.6 5 kapı otomatik Vitara JLX kulanıcısıyım
Balatarın sert olması nedeniyle diskin aşındığını,
arka kampanadaki balataların ise düzensiz aşınıp bittiğini öğrendim.

İstanbul Servis parça fiyatı olarak
Ön disk takımı : 556 tl
Ön balata takımı : 268 tl
Arka balata takımı : 183 tl
Toplam :1007tl

Avrupa yakası (gezenbilirde) yer alan parçacıda fiyatı
Ön disk takımı : 180 tl (taiwandan ithal)
Ön balata takımı : 60 tl (taiwandan ithal)
Arka balata takımı : 110 tl (taiwandan ithal)
Toplam : 350 tl

Anadolu yakası (gezenbilirde) yer alan özel servis fiyatı
Ön disk takımı : 150 tl (fransadan ithal)
Ön balata takımı : 75 tl (fransadan ithal)
Arka balata takımı : 115 tl (taiwandan ithal)
Toplam : 340 tl

Avrupa yakası (gezenbilirde) yer alan özel servis fiyatı
Ön disk takımı : 125 tl (ithal)
Ön balata takımı : 30 tl (taiwandan ithal-green live)
Arka balata takımı : 60 tl (taiwandan ithal-green live)
Toplam : 215 tl

Anadolu yakası parçacıda fiyatı
Ön disk takımı : 80 tl (ithal)
Ön balata takımı : 60 tl (ithal)
Arka balata takımı : 30 tl (ithal)
Toplam :170 tl

Hepsi de verdiği parçada sorun olduğunda değiştirme garantisi veriyor.
Bu fiyat farkı normal midir?
İşçilk ortalama ne kadardır.

Sizlerin tavsiye ve yorumlarınızı bekliyorum.

her şeyi fiyatına göre degerlendirmek ucuzu iyidir işime gelir mantıgı bana göre doggru degil derim ..

konuyu degişik bir markayla örnek veriyim mercedes. bmw gibi araclarda bilstein marka amortisör kullanılır bu markada da en az 3 ayrı sınıf amortisör vardır comfort yumuşak ,,sport cadde tipi ,,racıng yarış tipi ,,

fren balatalarıda ate-textar markadır genelde .. ;)

yani..mersedes marka amortisör yoktur..bmw marka balata da yoktur..

bu bahsı gecen araclara monreo marka ,boge -sachs marka yada made in china marka amortisor takabilirsiniz takılmaz diye bir şey yok ..

bu araclarla fren yapıldıgında ön tampon aşagıya dogru egilip arka tampon yukarıya dogru havalanmaz.. :D yere yapışır fren esnasında ;D ve 100 km ile giderkende 30 yada 50 metre arasında da durmayı başarırlar ..

bu sarf malzemelerinin markaları degişirse 50 degilde 75 metrede durabilir ..en kötü carpar gene durur ;D illa durur yani :smiley:

parcaların fiyatı önemsiz ..kalitesi ve markası önemlidir her arkadaşımın dogru bilgini arkadaşlarla paylaşması ricası ile . ;)

mesela benim gibi '' size bendix marka balata tavsiye ederim sorununuz ortadan kalkacaktır''

İlginiz, bilginiz ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

Genç tokelden alınan fiyat.
Ürün listesinde bendix geçmiyor.
Avrupa yakası (gezenbilirde) yer alan özel servis fiyatı
Ön disk takımı : 125 tl (ithal)
Ön balata takımı : 30 tl (taiwandan ithal-green live)
Arka balata takımı : 60 tl (taiwandan ithal-green live)
Toplam : 215 tl

Bendix sitesindeki bayilerini aradığımda; toptan satışının olduğu,
perakende satışının olmadığı cevabını aldım.
Haftasonu detaylı araştırıp biran önce değişimi gerçekleştireceğim.

bendix marka balata

dünyanın en kalitelisi filan degil ???

yan sanayi japoncularda ne idügü belirsiz çin -taiwan malı balatalardan cok iyidir. ;)

bir misal daha veriyim valeo fransız markası fransa üretimi var ,,kore üretrimi debriyajları var piyasada tutulmaz ucuz mal kötü anlayışı vardır ben denedim cok da memnunum.+ made in bursa da valeo var ,nerede üretildigi pek de önemli degil siz kutuda yazan markayı alıyorsunuz neticede. :smiley:

Oğuz abiye kesinlikle katılıyorum...
1 sene boyunca V6 ya ön disk aradım Türkiyede sadece Antalyada bir serviste buldum 930 tl dedi,yan sanayisine 360 dediler 180 dediler ama bulamadılar ticari taksi gibi ötüyordu her frene bastığımda servis artık bıkmıstı benden 3000 km de balata değiştirmekten gittim taşlattım diski yine olmadı derken Oğuz abinin tavsiyesi üzerine Genç tokelden bendix aldım taktım sorun yokoldu 5000 km kullandım hiç ses yapmadı fren kabiliyeti arttı vs...Kesinlikle tavsiye ederim dünyanın en iyisi değil ama V6 için en iyisi bendix

Cenk ve Oğuz Bey cevaplarınız için teşekkür ederim.

Aracın üzerinde bulunan balata valeo marka, disk orjinal.
Servis, balatanın sert olması nedeniyle diski aşındırdığını söyledi.
Balata olduğu gibi duruyor :-\.
125 bin kilometrede orjinal disk var aracın üzerinde ;),
belki orjinal balata ya da kaliteli balata kullanılsaydı daha
disk işlevini yerine getirecek.
En iyisi orjinal ama fiyat malum...
Kaliteli, denenmiş, makul ürüne bakacağım.
Ucuz etin yahnisi yenmez. Fren bu malum şakası olmaz!
Gidiş o gidiş, o gidiş son gidiş olur :smiley:

'''3 kapı vitara yükseltme kiti vitara v6'ya olur mu? '''

başlık ve konu bu imiş ?

bi arkadaşın sorusuna cevap vermişim .. ;D dükkan içinde tükkan gibi bir şey olmuş ???

başlık ve konuları karıştırmıyalım derim her problem için ayrı başlıkta ..yeni konu .. acalım konular birbirine karışıp corba olmasın derim .

balata muhabbetini bitirelim ..

3 kapı vitara yükseltme kiti vitara v6'ya olur mu? >>>>burdan devam edelim ..derim . :smiley:

verdigim cevapta balata konusunda arkadasşların işi görülmüş ..o da ayrı bir mutluluk derim benim için.. ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,943
Kaydolan Son Üyemiz
senol52

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR