3 Sistem Buzdolapları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 209
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 127,547

Etiketler
gecen yil calisan gazli buzdolabi bu yil calismiyor uc gun boyunca ters cevirdim ama nafile onuda gectim 2 hafta calistirdim bir gram soguma olmadi ancak borularin icinden su sesi gibi ses geliyor baska numara yok

Neyle çalıştırıyorsunuz? Gaz mı elektrik mi?
Arkadaki bölüm ya da bacasından ısı geliyor mu?

gecen yil calisan gazli buzdolabi bu yil calismiyor uc gun boyunca ters cevirdim ama nafile onuda gectim 2 hafta calistirdim bir gram soguma olmadi ancak borularin icinden su sesi gibi ses geliyor baska numara yok

O su sesi gelmesi gerekiyor fakat dolabınız terazide değilse soğutma beklemeyin.

Benim karavandaki 25 yıllık dolabın bakımını kendim yaptım, arkasında kalan tüm borularını ve soğutma plakalarını temizledim. Gaz memesini aynı şekilde komple söküp benzine yatırdım, silip toparladım. Ayrıca dolap içerisindeki alüminyum plakaya fan koydum. Daha hızlı soğutma yaptığını test ederek gördüm.
Dolabın arkasındaki menfezlerin üstte kalana da fan ilave ettim. Buzluk -10 civarına günler sonra çıkarken şuanda -21 derecede ve 3-4 saat içerisinde buz yapıyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3 sistem buz dolabı gazda soğutmayan arkadaşlar dolabi atma derecesindeydim buradaki videoyu izledim arkadaki Yeri temizledim 29 bar olan dedantoru 30 bar Yaptim Sonuc buzluk komple buz öncelikle gezenbilir ekibine teşekkürler

Paylaşımda bulunan herkese teşekkür ederim. Karavanımda bulunan Elektromarla marka 3 sistem buzdolabının bakımını paylaşılan bilgiler ışığında yaptım. Buzdolabının Lpg ateşlemesinde sıkıntı vardı, çakmakla yakıyordum, 5 TL lik şofben ateşleme elektrodu ile sorunu çözdüm. Baca sistemi üzerinde egzos çıkışı yoktu egzos borusu ile içeriye gelen gaz kokusunu engelledim. Gaz brülorü dışarıdan gelen rüzgardan etkilenmesin diye önüne saç levha koydum. Bu forumu okumadan önce 3 sistem buzdolapları hakkında hiç bilgim yoktu. Dolap soğutuyordu fakat güvenli değildi. Üstatların sayesinde şimdi kafam rahat, herkese çok teşekkürler.

3 yönlü elekrolüx buzdolabı bakımı tamiri için usta arıyorum, İzmirdeyim , paylaşırsanız sevinirim.

3 sistem buz dolabı gazda soğutmayan arkadaşlar dolabi atma derecesindeydim buradaki videoyu izledim arkadaki Yeri temizledim 29 bar olan dedantoru 30 bar Yaptim Sonuc buzluk komple buz öncelikle gezenbilir ekibine teşekkürler
benimde elektorlüx 3 yönlü dolabım var , tamir bakım videosuna ihtiyacım var.

Ynt: 3 Sistem Buzdolapları

Bugun Huseyin Bey'in bahsettigi tamirciye gittim. Buzdolabi bakimlarimi yaptirdim. Cok basarili bir usta. Buzdolabim inanilmaz farketti. Yarim saatte buzluk dondu. Tavsiye ederim.
hangi tamirci , benim de ihtiyacım var, bakım için.

Merhabalar arkadaşlar
Thetford marka 3 sistemli bir buzdolabı kullanıyorum karavanimda. 2 yıldır sorunsuz tüm modllarda çalışıyordu. Şu an gaz modunda neredeyse hiç sogutmuyor. 12 v modunda buzluk biraz soğuyor alt taraf neredeyse hiç soğutmuyor. 220v ta ise hiç bir sorun yok. Buzlukta gayet iyi alt tarafta.
Yaptığım araştırmalar ve okumalar sonucunda gaz sisteminin temizlenmesi gerektiğini çok iyi anladım. Sorunum bu işi kendi başıma tam yapamayacak olduğumu düşünüyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek İstanbul Avrupa yakasında bir ustaya ihtiyacım var. Anadolu yakası da olabilir tabi bu konuda tavsiyeleriniz olursa sevinirim

Ynt: 3 Sistem Buzdolapları

Bugun Huseyin Bey'in bahsettigi tamirciye gittim. Buzdolabi bakimlarimi yaptirdim. Cok basarili bir usta. Buzdolabim inanilmaz farketti. Yarim saatte buzluk dondu. Tavsiye ederim.
Bu usta mesleği bırakmış. Telefonda görüştük

Merhaba,
Avrupa çekme karavan distribütörleri sizin sorununuzu çözerler bence. Çünkü aynı model buzdolapları kullanılıyor bu karavanlarda da, hatta bire bir aynısı olan modelleri bile satıyorlardır. Demem o ki yedek parçası lazım olursa, onlarda vardır. Ücreti mukabil size servis desteği de verirler diye tahmin ediyorum.
Aydos karavan
Agus
Ucaravan
vs.. sorarsınız.

Teşekkürler arayıp görüşeceğim mutlaka

Teşekkürler arayıp görüşeceğim mutlaka
Aklıma geldi. Sakarya'daki 2K karavanı da arayın. Ötekiler yardımcı olmasalar bile 2K kesin yardımcı olur. Çünkü farklı markalarda hem moto hem çekme karavanlara servislik verdiklerini biliyorum. Üstelik hızlı çalışırlar ve iyi ustaları var.

Dometic üstten kapaklı üç sistem dolabımı lojmanımda soğutucu olarak kullanıyorum. (220v ile) soğutmasından çok memnun kaldım. Bazen küçük gelse de şimdilik oraya büyük boy bir nofrost alacak durumum yok. Bir süre böyle idare edilecek.

2k karavanı çok iyi biliyorum. Onlarla da henüz konuşmadım. Biraz yakın bir yer arıyorum öncelikle

Merhabalar tekrar. Buzdolabimdaki sorunu yaklaşık 7 günlük bir test aşamasından sonra termosamobil'de çözdük. İlk önce anakarttan olduğunu sandık. Yeni anakart takıldı ama sorun devam etti. Daha sonra anakart üzerine baglanan konnektorlerden birinin kablosunda bir gariplik gördü ustamız. Buraya müdahale etti. Ve tekrar denedik. Sonuç olarak 3 sistemde de buzluk bölümünde -18 ile -24 arasında değerler gördük. Hazır arkası açılmışken gaz bölümünü de temizledi ustamız. Çok şükür yaza hazırız