Verdiğiniz bilgiler eski. Testler şu anda 25 derece sabit sıcaklıkta yapılmıyor. Nem oranı maksimum %75 olan bir ortamda 16 derece ve 32 derecede ayrı ayrı testler yapılıyor ve bu testlerin sonuçlarının ağırlıklı ortalaması alınıyor.
.
Aşağıda resimdeki yazıyı;
“AB ve Türkiye’de
2014 yılından beri halen geçerli IEC 62552 standardı tabii ki performans ölçümlerini 32°C ve 18°C lerde yapmakta, fakat tüketiciler için hazırlanan ürünün özellik etiketindeki yıllık toplam kullanım verimliliğini (tüketim değerini) , tek değer olarak hesaplarken ise 25°C sini temel aldığı”
şeklinde anlıyorum.Sene boyunca değişken değerler bu yaklaşımın sebebi olmalı.
Yani biri statik, diğeri ise aktif değer, hem de yıllık toplam olarak.
Hatırladığım kadarıyla eski normlarda da farklı ısı dereceleri söz konusuydu. Zaten aksi kalitesiz ölçüm anlamına gelmeli...
.
.
.
Dijital enerji tüketim ölçüm prizleri gerçek sarfiyatı bulmak için aslında akü ile inverter arasına yerleştirmeli.
Buradaki sorun ise bahsi geçen aletlerin 200-250V/50Hz için imal edilmiş olmaları.
Yerinizde olsam, halen absorber buzdolabını seçen Avrupa’lı karavancıları “bilinçsiz” olarak sıfatlamada en azından nezaketen çekingen davranırdım.
Nedeni basit, bilgi maalesef halen tek yönde akıyor..
..
Yanlız bir konuda size kısmen hak veriyorum.
Eğer absorber buzdolapları eski şekilleriyle kalsalardı gerçekten çoğu teröih edilmeyebilirdi..
.