300 Tdi Özel Overland Yapım

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hermestr2010 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,523

Merhaba, uzun zamandır foruma girmiyordum. sorularınıza cevap vereyim

1- On konsol orjinal değil. İngiltereden Mud şirketinden alındı. Defender MUD console diye aratırsanız bulursunuz. Burada da var ama onlar plexiglass. Bu ABS plastik. orjinal duruyor. Fiyatı 55-60 pound civarındaydı en son.

2- İzolasyon önemli bir konu. burada motor ve iç kısım diye 2 ye ayırabilirsiniz. Motor kısmında yanmayan malzemeler ile genellikle folyo tarzı bir izolasyon malzemesi kullanıyor. Bu daha çok ısı izolasyonu için. Sesi içerden kesmeniz lazım. İçerde izolasyon için 4 çeşit malzeme kullanılıldı. Bitumself, bu ilk katman ve üzeri folyo altı zift bir malzeme. Yapıştığı yüzeyin ağırlığını arttırarak yüksek frekanslı sesleri keser.Ben bu malzemeyi kullandığıma pişmanım çünkü yazın çok sıcaklarda eriyip akıyor bu zift.Siz ziftsiiz bir malzme kullanın. 2. tabaka kapalı hüvreli bir sünger olacak. Bu ısı izolasyonu sağlıyor. Armacell olarak aratıp bulabilirsiniz. 3. katman EPDM ses bariyeri. bu malzeme çok ağır bir malzeme ve bas seslerin izolasyonunu sağlar (dizel motorda daha çok bas sesler var). Bu malzeme motor sesini kesecek. 4. malzeme su geçirmeyi engelleyecek kaucuk bir döseme yeterlidir. Bu izolasyondan önce araba iç sesi 96 decibel idi, şimdi 83 decibel. normal arabalarda 71-73 decibeldir. Her 10 decibel fark seste 2 kat azalma gibi hissedilir. yani ben 1,6 kat azaltmışım sesi.İzolasyon çok pahalı tutmuyor ama işçiliği fazla. Ama harcadığınız emeğe değecektir. bana aşağı yukarı 2000 tl ye mal olmuştu 2 sene önce.

3- Benim aracı aldığımda elektrik tesisatı yeniydi. Ama tesisatı izolasyon üstüne çekmeniz lazım. Elektrikçiniz sizi yönlendirir.
 

Etiketler