3500 v6 5 Kapı Pajero Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sehzata Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 177
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 44,368
Ynt: 3500 v6 5 Kapı Pajero Hakkında

kapora verip anlaştıysan o araca beşbin fazla verse dahi bir başkası geri dönüşü olmaz tabi esnaf isen adam maraştan değil iki sokak uzağından gelmiş olsa dahi

Etiketler

fena yazık olmuş sağlık olsun daha iyileri denk gelir umarım. ama kapora alıp anlaşıp sonra yan çizmek pek etik değil gibin gözüküyor tabi karşı tarafıda dinlemek lazım. bende pajero 2.8 alma arifesinde biri olarak bi irkildim açıkçası :-\

Selam arkadaşlar,

Arafat nickli beyefendi ile İlyas usta nın orada karşılaşmıştık.

Kendisi için kötü birşey söylemeyeceğim sadece yazdıklarının ciddi anlamda ağır oldğunu belirtmek isterim.

Konuyu en ince ayrıntısına kadar bilen biri olarak doğruları yazayım.

Araca bakmaya önce Arafat nickli beyefendinin akrabaları geldi aracı beğendiler ve üstünkörü bir anlaşma yapılarak Arafat bey memleketinden İstanbula geldi.

Araç için 200 TL kapora verildi.

Verilen bu kaporadan sonra İlyas usta aracın satılmadan önceki yapılacak olan sunroofu yaptırdı, kırık aks ını ise kendisi yaptı.

Sonrasında Arafat beyler aracın sahibi Çetin abiden 4 tane sıfır lastik, altimetrenin tamiri ve bunlara benzer incik boncuk isteklerde bulundular.

Zaten kendisine 50 bin TL den fazlaya maal olmuş aracı 23 bin TL ye satmaya razı olan Çetin abi 1000 TL lik sıfır lastik talebinide kabul ederek aracı 22 bin TL ye vermeye razı oldu.

Ama istekler oldukçada Çetin abinin morali bozulmaya başladı.

Bu sebeple Arafat beylerden satış bedeli için para dahi almadan notere gidelim satışı vereyim ve kurtulayım diyerek notere gittiler.

Fakat aracın motor hacmindeki bir yanlışlıktan dolayı satış gerçekleşmedi.

Sonrasında isteklerde kesilmeyince Çetin abi daha fazla dayanamayıp aracı satmaktan vazgeçti.

Durum aynen budur Arafat beyde bu dediklerimi doğrulayacaktır.

Şimdi gelelim EKREM AYDIN efendiye!

Arkadaşım sana ne oluyorda bu kadar fazla GOCUNUYORSUN ?

Arafat bey aracı alıcam dediğinde off road yapılan araç almayın bilmemne vs. dedin şimdide kalkmış sorun yoksa alın dedim vs. diyorsun.

Forumda öyleydi böyleydi kuru sıkı sallama İlyas Usta sana ne yaptı yaz bakalım herkes bilsin.

Not: Yazacağın şeyleri İlyas Usta ile yüzleşmeyi göze alarak yazmanı tavsiye ediyorum.

burası açık bir formdur insanalr bildiğini yazar paylaşır vatandaşın birisi araba alıcak ve offroad yapmıcam diyor bende offroad yapmıcaksan neden offroad yapıcak bir araç alıyorsun dedim aracı beyendiysen sorunu yoksa al dedim hatta araç yükseltilmiş nasıl standarda indireceğinide yazdım kimseyle gocuncak bir durumum yok gelelim bize yaptığına ilfer otonun aşağıda gördüğünüz aracı netten gördük aradık ilyas usta çıktı tele dedikki usta nasıl bir araba bu dediki ben eşime alıcam bu arabayı sorunsuz bir araç temiz bir araç üç beş parçada boya var dedikki kazazı yoksa sorun değil boya geliyoruz bakıcaz dedik ve gittik baktık beyendik göze hoş gelmeyen ufak unsurlar zaten sorun değil araçta masraf varsa yapılacak söyleyin ona göre alalım hazırlıklı olalım bizde yok dedi işte ben alıcam aracı ama müsayit değilim falan dedi araç güzel ok dedik aracı aldık geldik akabinde 1 ay içinde araç araziye girmeden manifolt bizim elimizde patladı servise gittik kaynak yapılmış manifolta dediler manifolta kaynak yapan ustanın aklından şüpe ederim ben ha bunu ilfer oto yada başkası kim yaptıysa serviste değiştirdik 2500 tl verdik ve 2 ay sonra araçtan tesadüfen bir yağ kartı çıktı aracı 120000 km de aldık 14 mart 2009 tarihinde alındı araç çıkan yağ kartı 2007 tarihli 380000 km bunun bize açıklamasını ozaman yapamadılar aynı şekilde telefonlara cevap vermediler şimdi yapabilecekse açıklamasını buyursun yapsın kimseyle karşı karşıya gelmekten görüşmekten tırsan kişiliğimiz yoktur bizim varsa olumlu bildiği bir açıklaması buyursun yapsın

Görüntü008.jpg

motor haçmindeki yanlışlık ne acaba ? ben bunu çözemedim motor haçmi motor haçmidir yanlışlık ne demek ve nasıl bir yanlışlık ?

bu arada yazılanlar şikayetler ilyas usta içindir varsa bir açıklaması kendisi yapsın tartışalım haksız kimdir onu bulalım burda kimseye avukat lazım değil başkasının ağzından konuşmayalım

Farklı araçlar deyince Kullandıklarımın içinde niva, toyota land cruser, mitsubishi montero, land rover, ve caravelle 4 motion var. Land rover farklı bir şey kamyon gibi düşünmek lazım. Niva muhteşemmdi ama 2 tane eskittim küçük olması gibi problem vardı. Toyotam eskiydi sattığıma pişmanım. Montero Mitsubishi için SAKIN YANŞMAYIN diyebilirim. Ustasıyla arabası beni çıldırttı. Benzinli otomatik almıştım. Düz dizele çevirttim. Kartal'da ilger otoda. Adam arabaya minibüs motoru takmış ve benden saklamış. Ford minibüslerin çıktığı yere çıkamayıp kaldığım gibi anadolunun 4 köşesinden çekerek getirdiğim oldu.
konunun geçtiği topikde şu
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=9061.0

konun geçtiği topik üste yazılan yıllar önce yazılmış bir yazı ilfer otoyla ilgili ılyas ustanın kendisini tanıman ayrıca şikayeti olan arkadaşıda tanımam kendi toyotamı kartal sanayıye götürdüğümde tamircimin karşısında dükkanı vardı nasıl biri diye sorunca yorum yapmamışlardı iyi kötü bilemem ama arkadaşların yorumları (damdan düşenin halinden damdan düşen anlar demişler)bende tamircilerden çok çekmiş biri olarak yazıyorum birinin akdediğine biri kara diyebiliyor.Kimsenin alınmasına gerekyok arkadaşlar başından geçeni anlatmış tabiki kendi açısından anlatacak bazı esnaf arkadaşlar böyle yapacak bir şey yok

şimdi otomatik vites benzinli arabasını düz vites dizele çevirten adamda hiçmi kabahat yok tek kabahat ustadamı :smiley:

Kürşat kardeş haklısın ama her işin oluru var olmıyacak bir işe amın denmez acaba bu işi isteyenin kabahatı bir ise yapanın kabahatı heralde mıslımıslıdır enbaştan bu işin olmıyacağını bu işi yapıp sonra arkandan laf ettirmem dersin olur biter ama yaparım dersen sonrası böyle arkandan laf ederler.

simurg2' Alıntı:
Kürşat kardeş haklısın ama her işin oluru var olmıyacak bir işe amın denmez acaba bu işi isteyenin kabahatı bir ise yapanın kabahatı heralde mıslımıslıdır enbaştan bu işin olmıyacağını bu işi yapıp sonra arkandan laf ettirmem dersin olur biter ama yaparım dersen sonrası böyle arkandan laf ederler.

tabiki orası öylede, sanayide neler görüyorum. Ustanın olmaz bu dediğini ısrarla yaptırmaya uğraşıyorlar sonra ustada banane ne istiyorsa yaparım cebime koyarım paramı diyip yapıyor. Sonra olmayıncada usta kötü olabiliyor.

Açıkcası 2 senedir bu sanayi işleriyle uğraşıyorum off road merakımdan bu yana. Ve daha hiçbir ustaya herkesin çok iyi usta , çok dürüst adam dediğini duymadım. Mutlaka en iyi denilen ustaya bile çok kötü diyen birilerini duydum. Çok kötü sakın gitme denilen ustalarında bana çok iyi davranıp işlerimi çok iyi yaptığınıda gördüm. Yada çok iyi diye beni yolladıkları bir ustadan 2. seferde koşarak uzaklaştığımda oldu.

O yüzden bu olaylarda kimseye yalancı yada doğrucu diyemiyorum sadece yaşayıp görmeyi tercih ediyorum.

bütün bu yazılan yazıları usulca dinleyip cevabı ilyas usta olarak değil ilfer ünvanı taşıyan ve mıtsubıshı markasına 27 yıldır hizmet veren bir müessese olarak cevap vereceğim ,yazılacaklar ve söylenecekler son bulsun ondan sonra şimdilik dinlemede ve takipteyim usulca . bu arada sessiz kaldıysam kusura bakmayın .anlaşılan oki demeyinki yarası olan gocunur bu yazılanlar sanal ortam da gerçekleşen durumlar olur böyle şeyler hiç önemli değil birde şunu eklemek isterim denir ya özür dileyerek hacıvat s......... karagöz ceremesini çeker bu onun gibi bir şey her halde o kısa şasi pajeroyu alan arkadaş arabayı bana sordun da araç sahiyle xxxxx mıtsubıshı yetkili servisine götürüp sen altına üstüne baktırtmadınmı ilfer atölyesinin içine bile sokmadan sen bu aracı satın almadınmı piyasasının çok altında almadınmı km kim bilebir ilk sahibinin müdahale etmediğini kötü bir yalancısın gelelim arafat kardeşe ben hiç seninle araç sahibinin arasına girdimmi bir yanlışlık yaptımmı fazlasıya sizi alıp farklı başka bir ve ikinci araçlara hiç bir menfeatim olmadığı halde size eşlik edip ilgilenmedimmi başkalarının hatalarını kapatmak adına kise benim babamın oğlu değil ve ihtiyacım da yak şim di hasan su başı arkadaşımıza geldi sıra benmi dedim dizel yapalım diye su başı veya izci başı dizel motorun orjinal mıtsubıshı 2.5 turbo dizel bu motoru senin çok çok hatta çok çok yakın kampları beraber kurduğunuz arkadaşın kendi elleri ile söküpte senin aracın için getirtti neden ondan bahsetmiyorsun ayıpmı kendisi gümrükten almadımı yalan mı yaşınıza ve ortamınıza uygun davranışlarda bulunun lütfen pajero sahipleri birtek siz değilsiniz sizin gibiler sanal veya real rakamsal sayılısınız ne yazıkki şu nu unutmayın müessesemiz ikbinin üzerinde araca bununla beraber binlerce aileye hizmet etmekte ve bir çok şeyi paylaşmakta bunlar tabiri caizse salakmı ve körmü yada siz ve sizin gibiler hakkını savunmaktan eğer haklı iseniz bu kadar acizmisiniz .

Öncelikle cevap yazma nezaketinde bulunan herkese teşekkür ederim.Doğrudur önce bir yakınım baktı araca.Arabanın çok temiz ve bakımlı olduğunu söylediler.İlfer otodakiler de sun roof bakımı yapılıyor; aks kırık o değişecek, ayrıca ufak tefek birkaç eksiği var onları da tamamlayıp satacağız demişler.Araçta büyük ebatta off-road jant ve lastiği vardı.Mümkünse asfalt ve arazide kullanabileceğim jant lastik olsun dedik telefonda.Ve ben 5 şubat cuma günü saat 18 00 civarı ilfer oto ya gittim.Bu dakikaya kadar muhatap ilfer oto idi.Aracın jantları ve lastikleri 18 inç asfalt tipi olarak değişmişti.ben de mümkünse orjinal ebatta jant lastik takabilir miyiz dedim.İlyas usta bizim yarış arabasındaki jantlara lastik alıp takabiliriz dedi.ben de olur dedim.çetin bey de kabul etti.Ayrıca araçta ufak tefek birkaç eksik daha vardı.(devir saati ibresi az geri alınacak,arka kapı kilidinin plastik düğmesi takılacak, yine eski basamak takılacak, çıkma altimetre ,dört çeker lambası yanmıyor o değişecek,ve klima kompresörüne bakılacak dendi.)Bütün bunlar konuşulduktan sonra ve bu eksiklikler giderilerek teslim edilmek üzere (sadece) çetin beyle pazarlık yaptık.Bu dakikadan sonra en küçük bir ekleme olmadı, başka bir beklenti de olmadı.Pazartesi günü notere gittik ruhsata motor hacmi yazılmadığı sebebiyle noter satışı yapmadı.ve çetin bey İlyas ustanın tanıdığı muameleciye gidip düzelteceğini söyledi.Geri döndüğünde tavrı değişmişti çarşambaya kadar ancak olur falan gibi laflar etmeye başladı.İlyas usta tekrar ara dediğinde emniyetteymiş yapılıyormuş dedi.Vakit akşama yaklaştığından ertesi sabaha görüşmek üzere ayrıldık.Ertesi sabah çetin bey telefonuma "Abi bu iş olmayacak çok zarar ediyorum,yüzüne bakacak yüzüm yok" şeklinde mesaj attı ve telefonu kapattı , kaparoyu da ilfer oto ya bırakmış.Bu aşamadan sonra gerek kendi telefonuna mesaj olarak ,gerekse İlyas ustaya sözlü olarak ” ben sadece bu iş için kalkıp ta maraştan buraya geldim ve 4 gündür bunu bekliyorum, Fiyatın ucuz olduğunu düşünüyorsa; ben kapkaççı değilim rızası olmadan aracı almam ne fiyat diyorsa kabul” dediğim halde ve buna benzer birkaç mesaj ara ara açtığı telefonuna iletildiyse de cevap vermedi.İlyas usta kendi arabasıyla 2 araca bakmak üzere bize eşlik etti.Beğenmedik almadık. Defalarca teşekkür ettim tekrar teşekkür ederim.(Yazmayacaktım ama avukatlık yapanların duyması gerekir, iade edilen 200 tl yi de, İlyas ustanın bana eşlik ederek yaptığı kibarlığa mukabele olsun diye, ısrar ettiği halde almadım).
Fakat sahibinden.com daki ilana kendi adlarını ve telefonlarını yazacak kadar diğer şahsa güveniyorlar ve inanıyorlarsa bu çirkinlik kendilerine de atılmış bir kazık değil midir.Kendilerinin ve işyerlerinin adının böyle bir çirkinlikle uzaktan yakından anılması bir ayıp değil midir.Ve benim 12 gün İstanbul da araba arayarak geçirdiğim fuzuli mesaimin, külfetimin, mağduriyetimin ve araba alamadan dönüşümün hiçbir önemi yok mudur.Bütün bunlardan sonra ilfer otonun çetin beye nasıl bir tepki verdiğini de merak ediyorum.
İlfer otodan benim şikayetim; “ hangi fiyat diyorsa kabulümdür, ben bu araba için geldim, görüşün bir şekilde anlaşırız,rızası olmayan bir fiyata almam ve hatta klima kompresörü ve lastikleri ben karşılayım” şeklinde defalarca belirttiğim halde sonucu değiştirecek bir girişimde bulunmamalarıdır.
Ben istanbula gelinceye kadar benimle telefonda, ve yüzyüze de kardeşime Çetin beyle farkımız yok, pazarlığı bizimle de yapabilirsiniz demediniz mi.
Avukatlık yapmaya kalkışan Fantastic Light nickli arkadaşım, bu yazılanların bir harfini bundan sonra sen değil ilfer oto ve çetin bey yalanlasın. Pazarlık bittikten sonra en küçük bir istekte mi bulunmuşum, anlaştığımız fiyatı kafasına silah dayayarak mı yapmışım,veya satış için anlaşılan fiyatın çok az olduğuna dair çetin beyin benden bir talebi olmuş da karşılamamış mıyım,ben soyguncu muyum kapkaççı mıyım ki benden kurtulmak istesin,en küçük bir kabalık,nezaketsizlik veya ticari ahlaka aykırı bir davranış ya da istekte mi bulunmuşum, ilfer oto ya direk bir suçlamada mı bulunmuşum.
Ayrıca ilfer oto ile geçmişte bir şeyler yaşayanları da tanımam onlar da beni tanımazlar.Tepkim münferit ve müstakildir.
Site müdavimlerine saygıyla duyurulur.

Arafat nickli beyefendi, isminizi bilmediğimden böyle hitab ediyorum. Anlattığınız durumda İlfer otonun büyük bir kabahati görünmüyor, hatta sizinde söylediğiniz gibi işi galericilik olmadığı halde işini gücünü bırakıp size araba bakmaya kendi aracıyla götürmüş. Sizin kaparo verdiğiniz araç içinde sadece ilanı verip satıcı ile sizi buluşturmuş sonra aradan çekilmiş anladığım kadarıyla. Satıcıyla sizin aranızda olan bir olayın tüm yükünü İlyas ustaya atmanız haksızlık gibi görünüyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR