Ynt: 3500 v6 5 Kapı Pajero Hakkında
Öncelikle cevap yazma nezaketinde bulunan herkese teşekkür ederim.Doğrudur önce bir yakınım baktı araca.Arabanın çok temiz ve bakımlı olduğunu söylediler.İlfer otodakiler de sun roof bakımı yapılıyor; aks kırık o değişecek, ayrıca ufak tefek birkaç eksiği var onları da tamamlayıp satacağız demişler.Araçta büyük ebatta off-road jant ve lastiği vardı.Mümkünse asfalt ve arazide kullanabileceğim jant lastik olsun dedik telefonda.Ve ben 5 şubat cuma günü saat 18 00 civarı ilfer oto ya gittim.Bu dakikaya kadar muhatap ilfer oto idi.Aracın jantları ve lastikleri 18 inç asfalt tipi olarak değişmişti.ben de mümkünse orjinal ebatta jant lastik takabilir miyiz dedim.İlyas usta bizim yarış arabasındaki jantlara lastik alıp takabiliriz dedi.ben de olur dedim.çetin bey de kabul etti.Ayrıca araçta ufak tefek birkaç eksik daha vardı.(devir saati ibresi az geri alınacak,arka kapı kilidinin plastik düğmesi takılacak, yine eski basamak takılacak, çıkma altimetre ,dört çeker lambası yanmıyor o değişecek,ve klima kompresörüne bakılacak dendi.)Bütün bunlar konuşulduktan sonra ve bu eksiklikler giderilerek teslim edilmek üzere (sadece) çetin beyle pazarlık yaptık.Bu dakikadan sonra en küçük bir ekleme olmadı, başka bir beklenti de olmadı.Pazartesi günü notere gittik ruhsata motor hacmi yazılmadığı sebebiyle noter satışı yapmadı.ve çetin bey İlyas ustanın tanıdığı muameleciye gidip düzelteceğini söyledi.Geri döndüğünde tavrı değişmişti çarşambaya kadar ancak olur falan gibi laflar etmeye başladı.İlyas usta tekrar ara dediğinde emniyetteymiş yapılıyormuş dedi.Vakit akşama yaklaştığından ertesi sabaha görüşmek üzere ayrıldık.Ertesi sabah çetin bey telefonuma "Abi bu iş olmayacak çok zarar ediyorum,yüzüne bakacak yüzüm yok" şeklinde mesaj attı ve telefonu kapattı , kaparoyu da ilfer oto ya bırakmış.Bu aşamadan sonra gerek kendi telefonuna mesaj olarak ,gerekse İlyas ustaya sözlü olarak ” ben sadece bu iş için kalkıp ta maraştan buraya geldim ve 4 gündür bunu bekliyorum, Fiyatın ucuz olduğunu düşünüyorsa; ben kapkaççı değilim rızası olmadan aracı almam ne fiyat diyorsa kabul” dediğim halde ve buna benzer birkaç mesaj ara ara açtığı telefonuna iletildiyse de cevap vermedi.İlyas usta kendi arabasıyla 2 araca bakmak üzere bize eşlik etti.Beğenmedik almadık. Defalarca teşekkür ettim tekrar teşekkür ederim.(Yazmayacaktım ama avukatlık yapanların duyması gerekir, iade edilen 200 tl yi de, İlyas ustanın bana eşlik ederek yaptığı kibarlığa mukabele olsun diye, ısrar ettiği halde almadım).
Fakat sahibinden.com daki ilana kendi adlarını ve telefonlarını yazacak kadar diğer şahsa güveniyorlar ve inanıyorlarsa bu çirkinlik kendilerine de atılmış bir kazık değil midir.Kendilerinin ve işyerlerinin adının böyle bir çirkinlikle uzaktan yakından anılması bir ayıp değil midir.Ve benim 12 gün İstanbul da araba arayarak geçirdiğim fuzuli mesaimin, külfetimin, mağduriyetimin ve araba alamadan dönüşümün hiçbir önemi yok mudur.Bütün bunlardan sonra ilfer otonun çetin beye nasıl bir tepki verdiğini de merak ediyorum.
İlfer otodan benim şikayetim; “ hangi fiyat diyorsa kabulümdür, ben bu araba için geldim, görüşün bir şekilde anlaşırız,rızası olmayan bir fiyata almam ve hatta klima kompresörü ve lastikleri ben karşılayım” şeklinde defalarca belirttiğim halde sonucu değiştirecek bir girişimde bulunmamalarıdır.
Ben istanbula gelinceye kadar benimle telefonda, ve yüzyüze de kardeşime Çetin beyle farkımız yok, pazarlığı bizimle de yapabilirsiniz demediniz mi.
Avukatlık yapmaya kalkışan Fantastic Light nickli arkadaşım, bu yazılanların bir harfini bundan sonra sen değil ilfer oto ve çetin bey yalanlasın. Pazarlık bittikten sonra en küçük bir istekte mi bulunmuşum, anlaştığımız fiyatı kafasına silah dayayarak mı yapmışım,veya satış için anlaşılan fiyatın çok az olduğuna dair çetin beyin benden bir talebi olmuş da karşılamamış mıyım,ben soyguncu muyum kapkaççı mıyım ki benden kurtulmak istesin,en küçük bir kabalık,nezaketsizlik veya ticari ahlaka aykırı bir davranış ya da istekte mi bulunmuşum, ilfer oto ya direk bir suçlamada mı bulunmuşum.
Ayrıca ilfer oto ile geçmişte bir şeyler yaşayanları da tanımam onlar da beni tanımazlar.Tepkim münferit ve müstakildir.
Site müdavimlerine saygıyla duyurulur.